search

Ons nieuws van zondag 19 november 2017

Blu-ray review 'Taboo' - Seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Taboo' - Seizoen 1

Tom Hardy in topvorm.

Ontwikkelaars: Tom Hardy | Edward "Chips" Hardy | Steven Knight | Cast: Tom Hardy (James Keziah Delaney), Leo Bill (Benjamin Wilton), Jessie Buckley (Lorna Bow), Oona Chaplin (Zilpha Geary), Mark Gatiss (Prince Regent), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: BBC One | FX

Samen met zijn vader Edward "Chips" Hardy en Steven Knight ontwikkelde de Britse ster Tom Hardy deze achtdelige misdaadserie Taboo voor de zenders BBC One en FX. Vooral de acteerprestaties van Hardy als James Keziah Delaney werden geprezen. De samenwerking tussen Hardy en Knight blijkt een succesvolle. Eerder maakten ze al de serie Peaky Blinders en de goed ontvangen film Locke uit 2013.

Dutch FilmWorks bracht Taboo uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.In Taboo keert de reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney in 1814 vanuit Afrika terug naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen en een nieuw leven beginnen. De erfenis van zijn vader blijkt echter een heuse gifbeker te zijn. In elke duistere hoek van Londen liggen vijanden op de loer. James moet zich in steeds moeilijker bochten wringen om zijn doodsvonnis te ontlopen. In een wereld van samenzweringen en moord wordt langzaam maar zeker een duister familiemysterie ontrafeld in dit explosieve relaas van liefde en haat.Serie: Taboo - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 8 x ca. 56 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8719372005668 | Release: november 2017 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee Blu-Ray schijven van deze uitgave van Taboo zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de verder sobere keepcase geen extra info over de afzonderlijke afleveringen. Jammer.

De beeldkwaliteit van deze uitgave ziet er netjes uit. De scherpte is ruim voldoende en dat rechtvaardigd deze Blu-ray uitgave. De kleuren zijn wel wat sober en mogelijk iets te flets na de transfer. Maar dat mag het kijkplezier niet wegnemen, aangezien de serie prachtig gemaakt is met een doorgaans prima filmische weergave. Het geluid komt via een standaard DTS-HD geluidstrack, met prima te volgen dialoog en nette muzikale ondersteuning.

Enkele extra's
Dutch FilmWorks heeft de acht afleveringen verdeeld over twee schijven en mogelijk was daardoor geen plaats meer voor bonusmateriaal. Deze zijn in ieder geval niet terug te vinden op deze uitgave. Hieronder dan maar de VFX Breakdown van Taboo:Taboo krijgt waarschijnlijk drie seizoenen
Voor nu lijkt het erop dat Taboo uit drie seizoenen moet bestaan. Steven Knight heeft er namelijk nog twee in de planning staan: "Ik voel aan alles dat de film uit drie delen (seizoenen) zal bestaan. Het eerste deel was 'de ontsnapping'. Het tweede deel wordt 'de reis' en het derde deel 'de aankomst'. Daarna is het klaar. Het is denk ik niet het verhaal wat de kijkers zullen verwachten, maar ik hoop wel dat ze ervan zullen genieten." Of dit doorgaat hangt uiteraard af van de kijkercijfers. Het tweede seizoen is in ieder geval al wel besteld door BBC One en FX. De kijkcijfers van het eerste seizoen waren netjes, met tussen de 5,5 en 7 miljoen kijkers per aflevering.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'Homeland' - Seizoen 6
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Homeland' - Seizoen 6

Claire Danes is weer terug, in New York.

Ontwikkelaars: Howard Gordon | Alex Gansa | Cast: Claire Danes (Carrie Mathison), Mandy Patinkin (Saul Berenson), Elizabeth Marvel (Elizabeth Keane), F. Murray Abraham (Dar Adal), Rupert Friend (Peter Quinn), e.a. | Uitzending serie: 2011-heden | Tv-zenders: Showtime

Begin dit jaar debuteerde alweer het zesde seizoen van Homeland, opnieuw goed ontvangen bij de critici en het publiek. Het seizoen verscheen wel flink later dat normaal, maar dit zorgde niet voor een terugval in de kijkcijfers. De serie van Showtime blijkt namelijk een zeer hechte groep kijkers te hebben. Het was overigens het eerste seizoen dat actrice Claire Danes niet werd genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Carrie Mathison.

20th Century Fox Home Entertainment bracht onlangs seizoen 6 uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.In Seizoen 6 keert Carrie terug naar de VS, samen met haar dochter Franny. De relatie tussen moeder en dochter zal in dit seizoen veranderen. De CIA-agente gaat aan het werk als advocate voor Amerikaanse moslims. Naast de bekende gezichten komen er ook nieuwe personage's in dit seizoen.Serie: Homeland - Seizoen 6 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 12 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8712626090311 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het zesde seizoen van Homeland zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de verder sobere keepcase geen extra info over de afzonderlijke afleveringen of het bonusmateriaal. To Bad.

De uitgave levert een uitstekende High Def weergave af, met zeer strak en scherp beeld. Zeker de close-ups zijn laten dit zien. De kleuren zijn wat sober, maar passen uitstekend bij de serie die verder ook een mooi filmische uitstraling heeft, niet gehinderd door storende ruis of andere onvolkomenheden. De geluidstrack is DTS-HD 5.1 met een focus op de dialoog. Ook is er veel sfeervolle muzikale ondersteuning aanwezig. Deze wordt sterk gemengd met het dialoog en de actie en laat ook ruimte voor wat surround effects. Mooi aan de uitgave is dat de afleveringen per disc in een 'seizoenmodus' afgespeeld kunnen worden.

Enkele extra's
Op de derde schijf staan drie extra's. De eerste heet ' Op locatie: New York' en kijkt uiteraard naar de opnames in de grote Amerikaanse stad. Erg aardig om te zien wat voor een impact dat heeft. De volgende extra is een snelle erg promotionele video die inzoomt op het zesde seizoen. In de derde en laatste extra 'Het Palet Center for Media Q&A met de cast en het creatieve team van Paleyfest NY 2016' wordt er stil gestaan bij een uitgebreid gesprek tussen de bekende acteurs en de creatieven achter de serie. In een klein uur volgt een diepgaand gesprek, vooral interessant voor de die-hard Homelanders.

Nog twee seizoenen Homeland onderweg
Showtime lijkt nog twee seizoenen te gaan maken van Homeland. Seizoen 7 en 8 zouden al besteld zijn. De kans is aanwezig dat de serie daarmee ook afgesloten worden. Showrunner Alex Gansa liet al eens weten dat het verhaal stopt na seizoen 8. Het zevende seizoen moet begin 2018 verschijnen. Hieronder een promo voor het nieuwe seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Gunpowder' met Kit Harington
Series / Trailer

Trailer 'Gunpowder' met Kit Harington

Onlangs al op de BBC, binnenkort op HBO.Later dit jaar verschijnt op HBO de serie Gunpowder, een driedelige thriller gebaseerd op gebeurtenissen in de zeventiende eeuw in het Verenigd Koninkrijk. Deze leidden uiteindelijk tot de jaarlijkse Guy Fawkes Day. Check de beelden hierboven en dan zie je gelijk dat Game of Thrones-held Kit Harington een belangrijke rol heeft.

Harington speelt in Gunpowder het personage Robert Catesby, een 30-jarige heer uit Warwickshire. Hij blijkt de drijvende kracht achter het 'Gunpowder Plot'. Andere rollen zijn voor Peter Mullan als Father Garnet, Mark Gatiss als de Spymaster Robert Cecil en Liv Tyler als Ann Vaux.

Het 'Gunpowder Plot' was een plan om het House of Lords op te blazen tijdens de State Opening van England's Parliament op 5 november 1605. Deze werd geleid door Robert Catesby samen met flink wat samenzweerders, inclusief de bekende Guy Fawkes.

Op 18 december debuteert Gunpowder op HBO. Even geleden verscheen de serie al op BBC One.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.