Dvd review 'Goede tijden, slechte tijden' - Seizoen 17

Dvd review 'Goede tijden, slechte tijden' - S17

220 afleveringen!

Bram de Groot, 28 november 2017 om 00:26

Bedenker: Reg Watson | Cast: Caroline De Bruijn (Janine Elschot), Erik de Vogel (Ludo Sanders), Marly van der Velden (Nina Sanders), Jette van der Meij (Laura Selmhorst), Amber Brantjes (Rikki de Jong), Inge Schrama (Sjors Langeveld) e.a. | Jaar: 1990 - heden | Tv-zender: RTL4
In een rap tempo is uitgever Just Entertainment de seizoenen van Goede tijden, slechte tijden aan het uitbrengen op Dvd. Eerder dit jaar verschenen seizoen 15 en seizoen 16 en nu zijn we alweer toe aan het complete zeventiende seizoen van de succesvolste Nederlandse soapserie ooit. Hieronder een blik op het seizoen dat werd uitgezonden in 2006 en 2007. We starten met de cliffhanger van seizoen 16.


In seizoen 17 gaan we verder ndat Ludo Sanders tijdens een moordspel werd neergeschoten door Janine. Wat zij op dat moment niet wist, was dat iemand de verfpatronen in haar pistool had vervangen door echte kogels. Aan het begin van dit zeventiende seizoen lijkt het erop dat Ludo de noodlottige vergissing niet heeft overleefd. Direct na zijn zogenaamde crematie worden de vijf hoofdverdachten gegijzeld. Wie de werkelijke dader is, blijft zodoende nog een raadsel. Intussen verdwijnt Nick spoorloos, tot grote schrik van de zwangere Charlie. Zij neemt een kraamhulp in huis, Lieve, maar die is niet zo onschuldig als haar voornaam doet vermoeden. Tot de nieuwelingen in Meerdijk die we dit seizoen leren kennen, behoren Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli), Vicky Pouw (Liza Sips) en Milan Verhagen (Robin Zijlstra).Serie: Goede Tijden, Slechte Tijden - Seizoen 17 | Afleveringen: 220 x ca. 25 minuten | Release: november 2017 | Beeld: 4 x 3 | Geluid: Nederlands Doby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Aantal discs 20 x Dvd | EAN: 8711983966468| Met dank aan: Just Entertainment

De twintig schijven van deze Dvd-uitgave van het zeventiende seizoen van Goede tijden, slechte tijden zitten verpakt in een bijzonder dikke DVD-box. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. Wel is er er een foldertje meegeleverd met daarin andere uitgaven van Just. Op de cover staat overigens het nieuwe logo dat met seizoen 17 werd onthuld.

Op de schijven staat wel vermeld welke afleveringen erop staan, en wel met een nummer. Over de twintig discs van seizoen 17 staan afleveringen 3211 tot en met 3430. Bij elkaar duren de circa 25 minuten durende afleveringen 91 uur: voldoende om een paar dagen non-stop GTST te kijken.

Beeld en Geluid
De beeldkwaliteit is met 4 bij 3 natuurlijk niet ideaal voor de huidige breedbeeldschermen. De weergave van ziet er verder niet enorm spectaculair uit, maar de fans verwachten waarschijnlijk ook geen opgelapte versie van de soapserie; iets dat sowieso al niet vraagt om uitmuntende beeldkwaliteit. Maar gelukkig is het niet al te mager wat er wordt vertoond en ondanks dat de geluidstrack ook maar dolby digital 2.0 - dus stereo - is, is deze wel prima in orde en kun je de dialoog tussen de verschillende Nederlandse soapies goed verstaan. Een redelijk nette uitgave voor een Nederlands grootste soap ooit.

Geen extra's
Er zijn door Just Entertainment geen extra's toegevoegd aan de schijven. De ruimte wordt benut door de enorme hoeveelheid afleveringen, een mooie 220 stuks.

Nog ruim 10 seizoenen te gaan!
Het duurt nog wel even voor alle seizoenen door Just Entertainment zijn uitgegeven. De soap bevindt zich op dit moment al in seizoen 28 en deze zal op 6 juli afgerond worden met aflevering 5845. Overigens verschenen seizoen 20 en 21 al in 2012 en 2013 op Dvd.

Lees meer over: dvd, review, goede tijden slechte tijden, seizoen 17, rtl4, meerdijk, albers, soap, serie, erik de vogel, ludo

Informatie over de serie: Goede tijden, slechte tijden

Populair nieuws