search

Ons nieuws van dinsdag 28 november 2017

Nicolas Winding Refn onthult cast Amazon-serie 'Too Old To Die Young'
Series / Foto's

Nicolas Winding Refn onthult cast Amazon-serie 'Too Old To Die Young'

De talentvolle cast bestaat uit namen als Miles teller, John Hawkes en... Billy Baldwin?

Billy Baldwin, John Hawkes en Jena Malone zullen allen te zien zijn naast Miles Teller in Amazon-serie Too Old To Die Young, zo onthulde regisseur Nicolas Winding Refn (Drive, Only God Forgives) via zijn Twitter-account.

Refn en comic-legende Ed Brubaker schrijven samen het script van de keiharde misdaadserie die laat zien hoe verschillende personages een "existentiële transformatie ondergaan waardoor ze van moordenaars veranderen in samurai".

Teller speelt de rol van Martin, een politieagent die in rouw is door de moord op zijn partner. Martin en de moordenaar van zijn partner raken beiden al snel verzeild in een dramatische situatie waarbij leden van de Yakuza, moordenaars van drugskartels, de Russische maffia en bendes van moordenaars op tienerleeftijd bij zijn betrokken.

Refn onthulde de cast via de bovenstaande foto. Naast de eerder genoemde namen zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Cristina Rodlo, Augusto Aguilera, Nell Tiger Free, Babs Olusanmokun en Callie Hernandez. Refn zal alle afleveringen van Too Old To Die Young regisseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen vervolg voor Wisdom of the Crowd
Series / Nieuws

Geen vervolg voor Wisdom of the Crowd

Nekte het schandaal rond Jeremy Piven de reeks?

De wijsheid van het volk leek toch niet helemaal wat CBS had verwacht. Het netwerk heeft namelijk besloten om haar serie 'Wisdom of the Crowd' na amper 13 afleveringen stop te zetten. Wat de reden hiervoor precies is blijft vooralsnog koffiedik kijken. Is het omdat de serie niet goed genoeg wist te presteren of heeft het te maken met de recente beschuldigingen voor seksueel ontoelaatbaar gedrag van de ster van de reeks 'Jeremy Piven'? Maar liefst drie actrices nagelden de acteur aan de schandpaal omwille van ongewenste intimiteiten. CBS zelf heeft hier geen concrete uitspraak over gedaan.

Zelfs zonder bovenstaand schandaal moeten we eerlijk zeggen dat Wisdom of the Crowd geen spectaculaire kijkcijfers heeft weten te realiseren. Zo beschikt ze bijvoorbeeld slechts over een 1.3 rating binnen de doelgroep van de 18 tot 49-jarigen. De teller staat bovendien tot dusver op 8,9 miljoen kijkers. Op zich niet slecht, maar wel onder de gangbare CBS normen. Dit laatste bovendien niet in het minst omdat de serie toch op zondagavond wordt uitgezonden.

Ben jij een fan van Wisdom of the Crowd en zal je de serie missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jon Bernthal wees 'The Punisher' bijna af
Series / Nieuws

Jon Bernthal wees 'The Punisher' bijna af

Het lag niet binnen zijn ambities om de rol aan te nemen.

Acteur Jon Bernthal wees bijna de rol van Frank Castle af. Dat terwijl de acteur zeer succesvol is als het legendarische Marvel-personage en nu te zien is in een eigen serie. Maar de acteur twijfelde, zo onthulde hij tegenover Variety. Vooral het superheldenwereldje sprak Bernthal niet zo aan.

"Als ik echt eerlijk ben, dan moet ik zeggen dat het onderdeel uitmaken van een superheldenfranchise me niet zo aansprak. Het was niet iets waar ik ambities in had. Veel mensen die ik bewonder, waar ik naar opkijk, hebben het helemaal zitten vermijden," aldus de acteur.

Maar uiteindelijk las hij toch de comics en raakte hij ervan overtuigd. "Hij had geen superkrachten, geen masker. Hij was een rouwende vader en echtgenoot die bijkwam van een ongelofelijk traumatische ervaring. Er was iets dat daarin zat, dat mij intrigeerde."

Een tweede seizoen van The Punisher is nog niet besteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Carter reageert op kritiek 'The X-Files'
Series / Nieuws

Chris Carter reageert op kritiek 'The X-Files'

Waarom werkte de eerste revival van de populaire sci-fi serie niet?

Voor het eerst heeft Chris Carter, bedenker van The X-Files, gereageerd op de gemengde reacties die het revival-seizoen van vorig jaar ontving. Volgens Carter werkte het seizoen vooral niet omdat het narratief minder op zichzelf stond en daardoor niet zoveel leek op wat we gewend zijn van de franchise.

"Toen we weer verder konden, waren we twaalf jaar niet op tv geweest," begon Carter. "Dus we moesten weer even wennen aan de serie. Het voelde alsof een groep oude vrienden bij elkaar kwam. We moesten dus wat van die stijfheid van ons af schudden. Maar ik denk dat we onze oude vorm hervonden hebben en nu weer als vanouds verder kunnen."

Dit elfde seizoen krijgt tien afleveringen en focust zich op een eenvoudigere mythologie. Het nieuwe seizoen krijgt dus veel standalone-afleveringen, al liet de eerste trailer zien dat Mulder (David Duchovny) en Scully (Gillian Anderson) op zoek gaan naar hun verloren zoon William. Er zal dus vermoedelijk wel een rode draad zijn.

Vanaf 3 januari 2018 weer op Fox te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Goede tijden, slechte tijden' - Seizoen 17
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Goede tijden, slechte tijden' - Seizoen 17

220 afleveringen!

Bedenker: Reg Watson | Cast: Caroline De Bruijn (Janine Elschot), Erik de Vogel (Ludo Sanders), Marly van der Velden (Nina Sanders), Jette van der Meij (Laura Selmhorst), Amber Brantjes (Rikki de Jong), Inge Schrama (Sjors Langeveld) e.a. | Jaar: 1990 - heden | Tv-zender: RTL4

In een rap tempo is uitgever Just Entertainment de seizoenen van Goede tijden, slechte tijden aan het uitbrengen op Dvd. Eerder dit jaar verschenen seizoen 15 en seizoen 16 en nu zijn we alweer toe aan het complete zeventiende seizoen van de succesvolste Nederlandse soapserie ooit. Hieronder een blik op het seizoen dat werd uitgezonden in 2006 en 2007. We starten met de cliffhanger van seizoen 16.

[video_embed]2274[/video_embed]

In seizoen 17 gaan we verder ndat Ludo Sanders tijdens een moordspel werd neergeschoten door Janine. Wat zij op dat moment niet wist, was dat iemand de verfpatronen in haar pistool had vervangen door echte kogels. Aan het begin van dit zeventiende seizoen lijkt het erop dat Ludo de noodlottige vergissing niet heeft overleefd. Direct na zijn zogenaamde crematie worden de vijf hoofdverdachten gegijzeld. Wie de werkelijke dader is, blijft zodoende nog een raadsel. Intussen verdwijnt Nick spoorloos, tot grote schrik van de zwangere Charlie. Zij neemt een kraamhulp in huis, Lieve, maar die is niet zo onschuldig als haar voornaam doet vermoeden. Tot de nieuwelingen in Meerdijk die we dit seizoen leren kennen, behoren Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli), Vicky Pouw (Liza Sips) en Milan Verhagen (Robin Zijlstra).



Serie: Goede Tijden, Slechte Tijden - Seizoen 17 | Afleveringen: 220 x ca. 25 minuten | Release: november 2017 | Beeld: 4 x 3 | Geluid: Nederlands Doby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Aantal discs 20 x Dvd | EAN: 8711983966468| Met dank aan: Just Entertainment

De twintig schijven van deze Dvd-uitgave van het zeventiende seizoen van Goede tijden, slechte tijden zitten verpakt in een bijzonder dikke DVD-box. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. Wel is er er een foldertje meegeleverd met daarin andere uitgaven van Just. Op de cover staat overigens het nieuwe logo dat met seizoen 17 werd onthuld.

Op de schijven staat wel vermeld welke afleveringen erop staan, en wel met een nummer. Over de twintig discs van seizoen 17 staan afleveringen 3211 tot en met 3430. Bij elkaar duren de circa 25 minuten durende afleveringen 91 uur: voldoende om een paar dagen non-stop GTST te kijken.

Beeld en Geluid
De beeldkwaliteit is met 4 bij 3 natuurlijk niet ideaal voor de huidige breedbeeldschermen. De weergave van ziet er verder niet enorm spectaculair uit, maar de fans verwachten waarschijnlijk ook geen opgelapte versie van de soapserie; iets dat sowieso al niet vraagt om uitmuntende beeldkwaliteit. Maar gelukkig is het niet al te mager wat er wordt vertoond en ondanks dat de geluidstrack ook maar dolby digital 2.0 - dus stereo - is, is deze wel prima in orde en kun je de dialoog tussen de verschillende Nederlandse soapies goed verstaan. Een redelijk nette uitgave voor een Nederlands grootste soap ooit.

Geen extra's
Er zijn door Just Entertainment geen extra's toegevoegd aan de schijven. De ruimte wordt benut door de enorme hoeveelheid afleveringen, een mooie 220 stuks.

Nog ruim 10 seizoenen te gaan!
Het duurt nog wel even voor alle seizoenen door Just Entertainment zijn uitgegeven. De soap bevindt zich op dit moment al in seizoen 28 en deze zal op 6 juli afgerond worden met aflevering 5845. Overigens verschenen seizoen 20 en 21 al in 2012 en 2013 op Dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.