search
Eerste blik op Jeff Daniels in Hulu-serie 'The Looming Tower'
Series / Video/clip/featurette

Eerste blik op Jeff Daniels in Hulu-serie 'The Looming Tower'

De serie gaat over de opmars van Osama bin Laden en Al-Qaeda aan het einde van de jaren '90.

Hulu heeft een eerste teaser vrijgegeven van hun nieuwe serie The Looming Tower, die vanaf 28 februari door de streamingdienst beschikbaar wordt gesteld.


De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat met een Pulitzer Prize werd bekroond, en gaat over de opmars van Osama bin Laden en Al-Qaeda aan het einde van de jaren '90 en hoe de rivaliteit tussen de FBI en de CIA indertijd onbedoeld een pad heeft gebaand voor de tragische gebeurtenissen op 11 september 2001. In de serie volgen we leden van de zogenaamde I-49 Squad in New York en Alec Station in Washington, D.C. Deze groepen waren respectievelijk de antiterreur-divisies van de FBI en de CIA.

De hoofdrollen in The Looming Tower worden gespeeld door Jeff Daniels (als John O'Neill), Tahar Rahim (als Ali Soufan), Wrenn Schmidt (als Diane Marsh), Bill Camp (als Robert Chesney), Louis Cancelmi (als Vince Stuart), Virginia Kull (als Kathy Shaughnessy), Ella Rae Peck (als Heather), Sullivan Jones (als Floyd Bennet), Michael Stuhlbarg (als Richard Clarke) en Peter Sarsgaard (als Martin Schmidt).

Uitvoerend producenten van de serie zijn Dan Futterman, Alex Gibney, Lawrence Wright, Craig Zisk en Adam Rapp. Legendary Television produceert de serie voor Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen