search

Ons nieuws van vrijdag 22 december 2017

Eerste blik op Jeff Daniels in Hulu-serie 'The Looming Tower'
Series / Video/clip/featurette

Eerste blik op Jeff Daniels in Hulu-serie 'The Looming Tower'

De serie gaat over de opmars van Osama bin Laden en Al-Qaeda aan het einde van de jaren '90.

Hulu heeft een eerste teaser vrijgegeven van hun nieuwe serie The Looming Tower, die vanaf 28 februari door de streamingdienst beschikbaar wordt gesteld.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat met een Pulitzer Prize werd bekroond, en gaat over de opmars van Osama bin Laden en Al-Qaeda aan het einde van de jaren '90 en hoe de rivaliteit tussen de FBI en de CIA indertijd onbedoeld een pad heeft gebaand voor de tragische gebeurtenissen op 11 september 2001. In de serie volgen we leden van de zogenaamde I-49 Squad in New York en Alec Station in Washington, D.C. Deze groepen waren respectievelijk de antiterreur-divisies van de FBI en de CIA.

De hoofdrollen in The Looming Tower worden gespeeld door Jeff Daniels (als John O'Neill), Tahar Rahim (als Ali Soufan), Wrenn Schmidt (als Diane Marsh), Bill Camp (als Robert Chesney), Louis Cancelmi (als Vince Stuart), Virginia Kull (als Kathy Shaughnessy), Ella Rae Peck (als Heather), Sullivan Jones (als Floyd Bennet), Michael Stuhlbarg (als Richard Clarke) en Peter Sarsgaard (als Martin Schmidt).

Uitvoerend producenten van de serie zijn Dan Futterman, Alex Gibney, Lawrence Wright, Craig Zisk en Adam Rapp. Legendary Television produceert de serie voor Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erin Moriarty gecast in graphic novel-verfilming 'The Boys'
Series / Nieuws

Erin Moriarty gecast in graphic novel-verfilming 'The Boys'

De serie is een productie van Seth Rogen en Evan Goldberg.

Erin Moriarty (Jessica Jones, True Detective) zal de rol spelen van Annie January/Starlight in de serieverfilming van Garth Ennis' graphic novel-reeks The Boys voor Amazon.

Het verhaal van The Boys gaat over een tijd waarin de meeste superhelden zijn gecorrumpeerd door hun status als beroemdheid en nogal roekeloze acties uithalen die de veiligheid van de wereld om hen heen in gevaar brengen. We volgen in de wereld een groep die wordt ingehuurd door de CIA en als codenaam de naam 'the boys' krijgt. Hun taak is om doorgedraaide superhelden in bedwang te houden en, waar nodig, uit te schakelen.

Moriarty's Starlight is een jongedame die lichtflitsen uit haar ogen kan schieten. Haar droom is om een 'echte' superheld te worden net als de rest van de leden van superheldengroep 'Seven', die haar rekruteert.

The Boys is een productie van Preacher-producenten Seth Rogen, Evan Goldberg en Neil Moritz. Zij produceren de serie voor Sony Pictures TV Studios en Original Films. De opnames moeten in 2018 beginnen, waarna het resultaat ergens in 2019 zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Stargate Origins'
Series / Trailer

Eerste trailer 'Stargate Origins'

Eindelijk beelden van de nieuwe serie.

MGM heeft een trailer vrijgegeven voor Stargate Origins en ook meteen bevestigd dat de serie in februari 2018 online te streamen is. De show maakt onderdeel uit van de lancering van Stargate Command, een digitaal platform waar alle zaken rond de franchise op gezet worden.

Origins krijgt tien afleveringen en elke aflevering duurt slechts tien minuten. De show speelt zich af in 1928 en draait om de jonge Catherine Langford, gespeeld door Ellie Gall. Haar vader ontdekt de Stargate en weet een wormgat te openen. De trailer toont zowel Egypte, als Abydos en toont ook wat vijanden.



Interessant is dat de show zich afspeelt in de tijd van de Grote Depressie en dat ook daar een kleine koppeling mee lijkt te zijn. Wellicht dat men iets zal doen met de moeilijke economische tijden en de groeiende macht van het nazisme. Vanaf 15 februar te zien op Stargate Command.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft 'Dark' een tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft 'Dark' een tweede seizoen

De show is uiterst goed bekeken.

Netflix heeft zijn eerste Duitstalige serie, Dark, een tweede seizoen gegeven. De kijkcijfers zijn goed en de recensies ook. De serie deed het overigens niet alleen in andere landen dan de Verenigde Staten goed, maar ook daarbinnen. De serie combineert onder meer sci-fi met horror en drama en creëert daarmee een behoorlijk complex verhaal.

Dark speelt zich af in het kleine Duitse stadje Winden. Daar verdwijnen op een dag twee jonge kinderen. De gebeurtenissen leiden ertoe dat de geheimen van vier lokale gezinnen op straat komen te liggen, evenals de moeizame onderlinge relaties die zij hebben. De dingen worden vooral interessant als er een bovennatuurlijke twist plaatsvindt, die de gebeurtenissen in het heden koppelt aan die in Winden in 1986.

Netflix liet in zijn bevestiging van het tweede seizoen enkel weten dat Dark een van de best bekeken niet-Engelstalige series op het netwerk is en dat deze wereldwijd goed bekeken was. Hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen krijgt, is niet bekend, maar dat zullen er waarschijnlijk net als het eerste tien worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'The Path' seizoen 3
Series / Trailer

Eerste trailer 'The Path' seizoen 3

Aaron Paul is religieus leider, tegen wil en dank.

Hieronder kan je de trailer voor het derde seizoen van de serie The Path bekijken. De Hulu-serie gaat in januari verder en laat zien hoe Aaron Pauls Eddie Lane geen zin heeft om een religieus leider te worden, maar dat tegen wil en dank toch moet doen.



"Een wonder van Eddie Lane (Paul) ging viral. Het Meyerism won wereldwijd enorm aan volgelingen. Als de nieuwe Guardian of the Light, moet Eddie de vraag beantwoorden of hij de beweging kan laten groeien zonder een cultleider te worden. Cal (Hugh Dancy) worstelt met demonen uit zijn verleden en moet ze rechtstreeks tegemoet treden om ze te kunnen verslaan. Sarah (Michelle Monaghan) stelt zich vragen over haar geloof en kijkt buiten de beweging voor antwoorden. Daar vindt ze mogelijk antwoorden op de diepste geheimen van het Meyerism en de ene persoon die het allemaal kan stoppen."

Vanaf 17 januari weer op Hulu te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Niro-film 'Ronin' wordt tv-serie
Series / Nieuws

De Niro-film 'Ronin' wordt tv-serie

De oorspronkelijke thriller van John Frankenheimer stamt alweer uit 1998.

De BAFTA-genomineerde showrunner Michael Hirst (Vikings, The Tudors) heeft zijn eigen onafhankelijke productiemaatschappij genaamd Green Pavilion Entertainment opgezet samen met producenten Morgan O'Sullivan en James Flynn.

Green Pavilion heeft nu aangekondigd dat ze hoogwaardige dramaseries zullen ontwikkelen samen met nieuwe en gevestigde scenaristen en regisseurs. Ze hebben daarnaast ook een deal gesloten met MGM Television.

Het eerste project van Green Pavilion is echter een tv-remake van Ronin, de spionage-thriller van John Frankenheimer uit 1998. De hoofdrollen in deze actieklassieker worden gespeeld door Robert De Niro, Jean Reno, Natasha McElhone, Jonathan Pryce en Sean Bean. Of dezelfde plot als die van de film gebruikt zal worden is nog onbekend.
.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.