Dvd review 'Animal Kingdom' (S1) - vervolg op de pakkende film van David Michôd

Vrij late release; seizoen 3 komt er al aan.

Bram de Groot, 23-02-2018 08:55

Bedenker: George Pelecanos en David Simon | Cast: Ellen Barkin (Janine "Smurf" Cody), Scott Speedman (Barry "Baz" Blackwell), Shawn Hatosy (Andrew "Pope" Cody), Ben Robson (Craig Cody), Jake Weary (Deran Cody), e.a. | Tv-uitzending: TNT
De Australische filmmaker David Michôd wist in 2010 door te breken met de misdaadfilm Animal Kingdom. De film won de nodige prijzen en alweer in 2016 debuteerde op de zender TNT een vervolg op de film. In de serie Animal Kingdom zien we zowel nieuwe als bekende personages. Zo wordt de geweldige rol Janine "Smurf" Cody niet door Jacki Weaver maar door Ellen Barkin gespeeld. Opnieuw valt er veel te genieten.

Warner Bros. bracht het debuutseizoen onlangs uit op Dvd en hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.


De serie Animal Kingdom draait rond 17-jarige Joshua "J" Cody die intrekt bij zijn losbandige familie in Zuid-Californië nadat zijn moeder gestorven is aan een overdosis. De clan wordt geleid door de ijzeren dame Janine Cody a.k.a. Smurf en haar rechterhand Baz, die de business aanvoert en de beslissingen neemt. Verder krijgt Joshua ook te maken met Pope, de oudste en gevaarlijkste van de Cody broers; de harde en onbevreesde Craig en Deran, de onrustigste en jongste van de familie.Dvd: Animal Kingdom - Seizoen 1 | Aantal discs: 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 42 minuten | Release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888227497 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het afrondende seizoen van Animal Kingdom zitten verpakt in doorzichtige Dvd-keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan de afzonderlijke afleveringen opgesomd, inclusief de credits.

Beeld en geluid
Ondanks dat de tien afleveringen verspreid staan over drie schijven, is de beeldkwaliteit helaas niet van een bijpassend niveau. Op een gepaste afstand van het beeld zal het je mogelijk niet direct opvallen, maar de beelden vertonen doorlopend blokvorming en kartels. Ook speelt ghosting op en zorgt het contract voor mindere weergave van donkere scènes. De scherpte is nog redelijk en er is gelukkig geen storende ruis te zien. Dit laatste houdt de beeldkwaliteit acceptabel. En dit is jammer om te constateren voor dit nog redelijk vervolg op de fraaie film van David Michôd. De geluidstrack (Dolby Digital 5.1) vult het beeld redelijk aan, al is het geheel erg basic en weet de muzikale track zich beperkt te onderscheiden. Dialoog speelt zoals bij bijna alle series de hoofdrol.

Nodige featurettes
De drie schijven bevatten enkele inhoudelijke extra's met zes featurettes, met de titels Inside Animal Kingdom, Animal Kingdom: Stunts, Meet the Codys, Getting Into Character, Setting the Stage en Family Comes First. De eerste vijf featurettes zijn korte, meer promotionele video's die lichtjes inzoomen op zaken als de cast, crew, de stunts, de personages en de set. De laatste featurette Family Comes First is het meest inhoudelijk. Producenten John Wells en Jonathan Lisco verklappen de details van achter de schermen en er wordt al gekeken naar het aansluitende tweede seizoen.

Derde seizoen deze zomer
In mei 2017 debuteerde reeds het tweede seizoen van Animal Kingdom op de zender TNT. Enkele maanden later werd bekend dat er ook een derde seizoen zou moeten volgen en deze debuteert naar verwachting in de zomer van 2018. Hieronder de trailer voor het tweede seizoen:


Lees meer over: Animal Kingdom, David Michod, Ellen Barkin, Scott Speedman, Shawn Hatosy, TNT, Seizoen 1

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in