search

Ons nieuws van vrijdag 23 februari 2018

Marvel maakt 'Moon Girl and Devil Dinosaur'
Series / Nieuws

Marvel maakt 'Moon Girl and Devil Dinosaur'

Nieuwe animatieserie voor de Disney-streamingdienst.

Marvel komt met een serie met een titel die ons in elk geval alvast overtuigd heeft: Moon Girl and Devil Dinosaur. De serie wordt geproduceerd door Laurence Fishburne, die eraan samenwerkt met Helen Sugland voor een van de kinderkanalen van Disney: Disney XD, Disney Channel of Disney Junior.

Meer details zijn er helaas niet, maar we hebben wel een synopsis van de comics:
"Marvels Moon Girl and Devil Dinosaur volgt de avonturen van het negenjarige supergenie Lunella Lafayette. Zij is een Afrikaans-Amerikaans meisje dat samenwerkt met haar dinosaurus om de wereld te redden."

Naar het schijnt wordt het project niet alleen voor televisie gemaakt, maar moet het Marvel-project ook op de nieuw te lanceren Disney-streamingdienst te zien zijn. Daarop draaien straks ook andere animatieseries van Marvel die draaien om enkele van de beroemde superhelden die op het witte doek te zien waren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer NBC-serie 'Timeless'
Series / Trailer

Nieuwe trailer NBC-serie 'Timeless'

Bijna te zien!

Maak je maar klaar voor een nieuwe missie om de geschiedenis te redden, in deze trailer voor het tweede seizoen van NBC-serie Timeless. De serie van Shawn Ryan en Eric Kripke werd na het eerste seizoen geannuleerd en kreeg nadat fans daar extreem op reageerden een tweede seizoen.

In het eerste seizoen reisden geschiedenisleraar Lucy Preston, wetenschapper Rufus Carlin en soldaat Wyatt Logan terug in de tijd om Garcia Flynn ervan te weerhouden de Amerikaanse geschiedenis te veranderen middels tijdreizen. In het tweede seizoen is er een nieuwe schurk en dus ook een nieuwe missie en moet de groep naar nieuwe tijden reizen om daar weer aparte verkleedpartijtjes en avonturen te beleven.

Het tweede seizoen krijgt in totaal tien afleveringen. De première vindt plaats op 11 maart.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Netflix Kijktip

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke nieuwe series of seizoenen kan je vanaf deze week op Netflix gaan bekijken?

Vanaf deze week plaatsen we elke vrijdag een overzicht op Serietotaal met daarin de laatste toevoegingen die Netflix aan zijn database gedaan heeft. In dit artikel lichten we daarnaast de vijf beste nieuwe series in de selectie uit.

De Franse House of Cards, zo staat deze Netflix-serie waarin Gérard Depardieu een hoofdrol speelt ook wel bekend. In het eerste seizoen raakte zijn personage, burgemeester Robert Taro, in conflict met zijn voormalig protegé om wie de nieuwe felbegeerde positie mag hebben. Taro is al twintig jaar burgemeester, maar volgens zijn protegé is het tijd dat 'ie opstapt.



Een interessante tien afleveringen tellende misdaadserie van Netflix die kijkt naar de menselijke verhalen achter de koppen in de kranten. De serie is gebaseerd op de Russische film The Major (2013) van Yuri Bykov en vertelt elke aflevering weer een nieuw verhaal. Een van de verhalen draait om Brenton Butler, een zwarte tiener uit Jersey City, die per ongeluk wordt doodgereden door een blanke politieagent, waarop men probeert alles onder de tafel te schuiven.



Deze Netflix Original speelt zich af in Marokko, in de Spaanse stad Melilla, tijdens de Rifoorlog van de jaren 1920. Centraal staat een groep zusters die vrijwillig werkt en probeert de soldaten die gewond aankomen te helpen. Een romantische serie dus, die ook bekend staat als Morocco: Love in Times of War, een mooie verwijzing naar het prachtige boek Liefde in Tijden van Cholera.



Een re-imagining van het beroemde boek Frankenstein (1818) van mary Shelley. Centraal staat inspecteur John Marlott, die een lichaam vindt in een rivier dat bestaat uit de lichaamsdelen van zeven vermiste kinderen. Hij besluit degene die achter dit gruwelijke misdrijf zit op te sporen en stuit al gauw op verschrikkelijke geheimen. De serie is goed ontvangen en wordt omschreven als een "meeslepende en angstaanjagende nieuwe versie van de mythe van Frankenstein."




Seizoen: 1-3 | Aantal afleveringen: 44
Deze komische dramaserie van The CW heeft drie seizoenen, waarvan het laatste nu ook op Netflix te zien is. In deze romkom besluit een jonge vrouw te stoppen met haar werk voor een advocatenbureau in New York City. In plaats daarvan gaat ze op zoek naar een nieuw leven en geluk in het kleine dorpje West Covina in Californië.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:
Joel McHale Show with Joel McHale (2018) - S01E01
Legends of Tomorrow (2016) - S03E11
Black Lightning (2018) - S01E05
Violet Evergarden (2018) - S01E07


Deze week verschenen verder nog een boel andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Documentaire
Hitler's Circle of Evil (1 seizoen; 2017)
Strippers (1 seizoen; 2014)
Weekend Aristrocrats (1 seizoen; 2013)
Ugly Delicious (1 seizoen; 2018)

Reality
The Arrangement (1 seizoen; 2010)
Timber Kings (seizoen 4, 2017)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lauren Cohan lijkt echt weg bij 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Lauren Cohan lijkt echt weg bij 'The Walking Dead'

Ze heeft getekend voor de hoofdrol in een nieuwe ABC-serie.

Waar het eerst een gerucht was, lijkt het nu zeker. Actrice Lauren Cohan zit zonder contract voor het negende seizoen van The Walking Dead. En dus heeft ze volgens The Hollywood Reporter nu getekend voor een hoofdrol in ABC-drama Whiskey Cavalier.

De actrice en haar agent zouden erg ontevreden zijn geweest over het aanbod van AMC. Dat terwijl ze naar het schijnt niet eens zo heel veel extra geld vroeg - in elk geval niet zoveel als acteurs Andrew Lincoln en Norman Reedus. Daarop zou de actrice besloten hebben om te kijken naar nieuwe series om in te spelen.

Insiders melden dat "Cohan actief zocht naar een nieuwe baan en niet probeerde om het castingproces van andere series te gebruiken om AMC te dwingen haar hand te tonen." Maar het lijkt er nu op dat daar toch iets meer achter zat en dat de actrice wellicht te weinig tijd gaat hebben voor de AMC-hit. Tegelijk kan het dat ze straks wel een nieuw contract krijgt en gewoon in minder afleveringen zit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jay Hernandez is de nieuwe 'Magnum P.I. '
Series / Nieuws

Jay Hernandez is de nieuwe 'Magnum P.I. '

Tom Selleck speelde de iconische rol in de jaren '80.

Jay Hernandez (Suicide Squad, Bright) heeft getekend voor de rol van Thomas Magnum in de pilot-aflevering van de Magnum P.I.-reboot. CBS wilde een nieuwe twist geven aan de rol, dus deze keer geen harige blanke man met een snor. De rol van de voormalige MI:6-agent Higgins wordt daarnaast nu door een vrouw gespeeld. Magnum werd in de jaren '80 gespeeld door Tom Selleck.

In de nieuwe versie is Thomas Magnum een onderscheiden ex-Navy Seal die na lange tijd in Afghanistan te hebben doorgebracht nu naar Hawaii terugkeert om zijn vaardigheden toe te passen als privé-detective. Hij wordt hierbij ondersteund door Theodore 'TC' Calvin en Orville 'Rick' Wright, twee andere veteranen, en de eerder genoemde Higgins.

Peter Lenkov zal de serie produceren in samenwerking met Davis Entertainment, CBS TV Studios en Universal TV Studios. Lenkov en Eric Guggenheim schreven daarnaast de pilot-aflevering. Justin Lin (Fast and Furious 5, Star Trek Beyond) regisseert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brainiac uit 'Krypton' onthuld!
Series / Nieuws

Brainiac uit 'Krypton' onthuld!

En knap is hij niet.

Syfy heeft via USA Today een eerste blik onthuld op hun versie van de DC-slechterik Brainiac. Het personage zal opduiken in de serie Krypton en zal daarin ook de voornaamste slechterik zijn. De rol van Brainiac wordt gespeeld door Blake Ritson.

In Syfy's Krypton speelt Cameron Cuffe de rol van Seg-El, de legendarische grootvader van de man van staal. In de serie verkeert Kryptons leiderschap in chaos. Seg-El komt de tijdreiziger Adam Strange (Shaun Sipos) van de Aarde tegen, die hem waarschuwt dat hij tegen de tijd racet om zijn geliefde wereld van chaos te redden. Strijdend om de eer van zijn familie te herstellen en diegenen van wie hij houdt te beschermen, moet Seg ook kiezen tussen leven en dood: het redden van zijn thuisplaneet, of die vernietigd laten worden om zijn toekomstige kleinzoon te redden.

Hieronder de foto van Blake Ritsons Brainiac:



De serie van uitvoerend producenten David S. Goyer en Damian Kindler (Sleepy Hollow) debuteert op 21 maart op Syfy. Hieronder ook nog een razend snelle featurette over het personage:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Animal Kingdom' (S1) - vervolg op de pakkende film van David Michôd
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Animal Kingdom' (S1) - vervolg op de pakkende film van David Michôd

Vrij late release; seizoen 3 komt er al aan.

Bedenker: George Pelecanos en David Simon | Cast: Ellen Barkin (Janine "Smurf" Cody), Scott Speedman (Barry "Baz" Blackwell), Shawn Hatosy (Andrew "Pope" Cody), Ben Robson (Craig Cody), Jake Weary (Deran Cody), e.a. | Tv-uitzending: TNT

De Australische filmmaker David Michôd wist in 2010 door te breken met de misdaadfilm Animal Kingdom. De film won de nodige prijzen en alweer in 2016 debuteerde op de zender TNT een vervolg op de film. In de serie Animal Kingdom zien we zowel nieuwe als bekende personages. Zo wordt de geweldige rol Janine "Smurf" Cody niet door Jacki Weaver maar door Ellen Barkin gespeeld. Opnieuw valt er veel te genieten.

Warner Bros. bracht het debuutseizoen onlangs uit op Dvd en hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.



De serie Animal Kingdom draait rond 17-jarige Joshua "J" Cody die intrekt bij zijn losbandige familie in Zuid-Californië nadat zijn moeder gestorven is aan een overdosis. De clan wordt geleid door de ijzeren dame Janine Cody a.k.a. Smurf en haar rechterhand Baz, die de business aanvoert en de beslissingen neemt. Verder krijgt Joshua ook te maken met Pope, de oudste en gevaarlijkste van de Cody broers; de harde en onbevreesde Craig en Deran, de onrustigste en jongste van de familie.



Dvd: Animal Kingdom - Seizoen 1 | Aantal discs: 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 42 minuten | Release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888227497 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het afrondende seizoen van Animal Kingdom zitten verpakt in doorzichtige Dvd-keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan de afzonderlijke afleveringen opgesomd, inclusief de credits.

Beeld en geluid
Ondanks dat de tien afleveringen verspreid staan over drie schijven, is de beeldkwaliteit helaas niet van een bijpassend niveau. Op een gepaste afstand van het beeld zal het je mogelijk niet direct opvallen, maar de beelden vertonen doorlopend blokvorming en kartels. Ook speelt ghosting op en zorgt het contract voor mindere weergave van donkere scènes. De scherpte is nog redelijk en er is gelukkig geen storende ruis te zien. Dit laatste houdt de beeldkwaliteit acceptabel. En dit is jammer om te constateren voor dit nog redelijk vervolg op de fraaie film van David Michôd. De geluidstrack (Dolby Digital 5.1) vult het beeld redelijk aan, al is het geheel erg basic en weet de muzikale track zich beperkt te onderscheiden. Dialoog speelt zoals bij bijna alle series de hoofdrol.

Nodige featurettes
De drie schijven bevatten enkele inhoudelijke extra's met zes featurettes, met de titels Inside Animal Kingdom, Animal Kingdom: Stunts, Meet the Codys, Getting Into Character, Setting the Stage en Family Comes First. De eerste vijf featurettes zijn korte, meer promotionele video's die lichtjes inzoomen op zaken als de cast, crew, de stunts, de personages en de set. De laatste featurette Family Comes First is het meest inhoudelijk. Producenten John Wells en Jonathan Lisco verklappen de details van achter de schermen en er wordt al gekeken naar het aansluitende tweede seizoen.

Derde seizoen deze zomer
In mei 2017 debuteerde reeds het tweede seizoen van Animal Kingdom op de zender TNT. Enkele maanden later werd bekend dat er ook een derde seizoen zou moeten volgen en deze debuteert naar verwachting in de zomer van 2018. Hieronder de trailer voor het tweede seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.