search
Finale S8 'The Walking Dead' te grootschalig
Series / Nieuws

Finale S8 'The Walking Dead' te grootschalig

Teveel voor de kijker om te bevatten...

Het achtste seizoen van The Walking Dead krijgt volgens showrunner Scott Gimple een "te grote" finale voor de kijker. De finale maakt vermoedelijk een einde aan de All Out War-verhaallijn die begin dit seizoen werd ingezet. Of de serie de comics volgt, is nog niet bekend, maar het zou heel goed kunnen.


"Het is erg grootschalig," begon Gimple tegenover Entertainment Weekly. "Misschien wel iets te groot op dit moment. Het was behoorlijk buitengewoon, hoe groots sommige van de dingen zijn die we mochten doen. De emotionele intensiteit was gestoord. En het zet ook het volgende verhaal heel mooi op."

Wat Gimple betreft zal niemand veilig zijn dit achtste seizoen. "Ik denk dat we op emotioneel gebied hetzelfde gevoel willen bereiken als [bedenker Robert Kirkman] in de comics. Maar vanuit het vlindereffect en de verschillende personages die er niet waren of juist wel waren, en de manier waarop wij het verhaal vertellen, volgt dat het allemaal op een heel andere manier plaatsvindt. Er zijn wat grote veranderingen die de uitkomst van bepaalde aspecten van het verhaal helemaal veranderen. Dus we proberen trouw te blijven aan de emoties, maar veranderen er ook grote delen van. Het speelt zich heel anders af."

Het negende seizoen is showrunner Gimple klaar, dan neemt Angela Kang het van hem over.

Aanbevolen artikelen