Netflix wil 700 originele films en series maken in 2018

Netflix wil 700 originele films en series in 2018

Een goed jaar voor de fan.

Jim Pedd, 1 maart 2018 om 08:00

Dit jaar komt Netflix volgens CFO David Wells uit op maar liefst 700 originele televisieseries en films. Dat laat Wells weten tijdens de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference. Er wordt in 2018 maar liefst acht miljard dollar besteed aan de productie van content en het bedrijf wil daarmee vooral groei bewerkstelligen.
Onder de zevenhonderd nieuwe producties bevinden zich talloze verschillende zaken. Zo zijn er tachtig originals die buiten de Verenigde Staten gemaakt worden, waaronder de Arabische serie Jinn. Ook maakt Netflix featurs, documentaires, komediespecials, event series, co-producties, kinderseries, animes, docuseries, talkshows, realityseries, dramaserire,s komedieseries en distribueren ze internationaal van alles, waaronder Star Trek: Discovery.

Netflix wil daar de komende tijd op in blijven zetten, mede om zo de groeiende concurrentie op de streamingmarkt het hoofd te kunnen bieden. Eind 2017 had het 117,6 miljoen betalende leden en dat aantal kan alleen maar groeien door constant nieuwe content uit te brengen, precies wat men aan het doen is.


Bron: Variety

Lees meer over: Netflix, Original, Content

Populair nieuws