Dvd review 'The Bridge/Bron/Broen' (S4) - de afronding

Dvd review 'The Bridge/Bron/Broen' (S4)

Daar waar menigeen al even naar uitkeek.

Bram de Groot, 9 maart 2018 18:16

Bedenker: Hans Rosenfeldt | Cast: Sofia Helin (Saga Norén), Thure Lindhardt (Henrik Sabroe), Rafael Pettersson (John), Sarah Boberg (Lillian), e.a. | Jaar: 2011 - heden | Uitgezonden op: SVT
Alweer in 2015 verscheen het derde seizoen voor The Bridge/Bron/Broen en daarna was al duidelijk dat er nog een seizoen zou moeten gaan volgen. Deze werd begin 2018 uitgezonden in Scandinavië en werd daarna verspreid richting de rest van de wereld. Bron/Broen is namelijk een zeer geliefde serie. In dit vierde én laatste seizoen zijn Sofia Helin (Saga Norén) en Thure Lindhardt (Henrik Sabroe) weer de hoofdrolspelers.


In seizoen 4 van Bron/Broen is een vrouw gestenigd op Peberholm, een Deens eilandje bij de Sontbrug. Het slachtoffer is Margrethe Thormod, directeur van een migratiebureau in Kopenhagen, die recent was verwikkeld in een deportatieschandaal. Samen met zijn Deense collega Jonas Mandrup begint rechercheur Henrik Sabroe een onderzoek naar de lugubere moord.Serie: The Bridge/Bron/Broen - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds/Deens DD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481174 | Met dank aan: Lumière

De drie discs van deze uitgave van Bron/Broen zitten in een dikke stackcase. In de hoes is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen. Alleen op de schijven staat duidelijk vermeld waar welke episodes zijn terug te vinden. Geen spoor van extra's.

De beeldkwaliteit van deze Dvd uitgave in de Lumière Crime Series is degelijk tot goed. Aan het beeld is gelijk af te zien dat het een kwalitatief sterke productie is (zoals zoveel Nordic Noir overigens) en dit pakt via deze Standard Definition-transfer prima uit. De scherpte is voldoende aanwezig en de donkere scènes voelen prima aan. Net als bij de vorige seizoenen zijn buitenscènes een genot met de prima natuurlijke achtergronden. Er is overigens ook een Blu-ray uitgave beschikbaar van deze topserie.

Bonusmateriaal
Van Lumière zijn we gewend dat we geen extra's krijgen. Het zijn gewoon de acht afleveringen verspreid over drie schijven. Geen extra, maar wel een aardig weetje is dat vanaf 2 januari wekelijks een aflevering verscheen op lumiereseries.com. Een omgeving waar je vele series digitaal kunt aanschaffen voor een gereduceerde prijs.

Remakes
Dit Scandinavische origineel is nu echt afgerond. In de rest van de wereld is de serie al door de remake-molen gegaan. Het Amerikaanse The Bridge is echter al gecanceld; het Brits/Franse The Tunnel en het Russische The Bridge lijken nog wel levend.

Lees meer over: dvd, review, bron, broen, the bridge, seizoen 4, Kim Bodnia, recensie, beeld, geluid, Martin Rohde, lumiere, Hans Rosenfeldt, Sofia Helin, crime, series

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws