search
'The Walking Dead' op zijn retour?
Series / Nieuws

'The Walking Dead' op zijn retour?

De kijkcijfers dalen fors.

De kijkcijfers van The Walking Dead lieten de afgelopen jaren flink wat records sneuvelen. Het hoogtepunt werd bij aanvang van het vijfde seizoen (17,3 miljoen) behaald en daarna ging het allemaal iets minder. Het zevende seizoen was al matig en nu blijkt het achtste seizoen een flink verval te laten zien.


Alleen de eerste aflevering van het complete achtste seizoen noteerde boven de 10 miljoen kijkers. Het blijkt nu dat de afleveringen van het tweede deel van dit seizoen wel erg mager worden bekeken. De aftrap ("Honor") van seizoen 8B noteerde nog 8,3 miljoen kijkers, maar daarna ging het snel. "The Lost and the Plunderers" werd bekeken door 6,8 miljoen kijkers en de aflevering "Dead or Alive Or" van verleden week daalde naar 6,6 miljoen paar ogen, aldus Forbes.

En dit is toch behoorlijk mager. Het aantal kijkers is nu lager dan het aantal van 9 van de 13 afleveringen van seizoen 2. De 4,7 miljoen kijkers, het laagste kijkcijfer (voor aflevering 2 van seizoen 2) lijkt niet heel ver weg meer. Er zijn slechts tien (van de 110) afleveringen die minder dan 6,6 miljoen kijkers trokken.

Ook de kijkcijfers van Fear the Walking Dead zijn niet zo indrukwekkend, dus AMC zal actie moeten ondernemen. De zender hoopt overigens meer spin-offs te kunnen lanceren.

Vanavond debuteert aflevering twaalf "The Key" van seizoen 8 op het Nederlandse FOX.

Aanbevolen artikelen