search
Blu-ray review 'Victoria' - Jenna Coleman steelt de show
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Victoria' - Jenna Coleman steelt de show

Een van de vele Britse koningshuis series.

Bedenker: Daisy Goodwin | Cast: Jenna Coleman (Victoria), Peter Bowles (Duke of Wellington), Tom Hughes (Prince Albert), Catherine Flemming (Duchess of Kent) e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-zender: ITV

Met Doctor Who-actrice Jenna Coleman als het titelpersonage ging het biografische kostuumdrama Victoria alweer het tweede seizoen in, op de zender ITV. Niet geheel onverwacht was het een succes, en er verscheen na dit tweede seizoen zelfs een Christmas special. Ook met rollen voor Tom Hughes, Peter Bowles en Catherine Flemming is er weer een hitserie rond het Britse koningshuis.

Onlangs verscheen het tweede seizoen in Nederland op Dvd en Blu-ray. Hieronder werpen we een blik op de High Def-uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



In het tweede seizoen is Koningin Victoria nog geen zes weken bevallen van haar dochter als ze weer wil regeren over haar land. De jonge koningin zal hierbij de balans moeten vinden tussen het grootbrengen van haar kind en het heersen over de machtigste natie op aarde. Dit blijkt geen makkelijke taak. Het koninkrijk is onder haar gezag getuige van schandalen aan het hof, de Ierse hongersnood en een constitutionele crisis, en dat terwijl Europa aan de vooravond van de industriële revolutie staat. Met Prins Albert aan haar zijde zal ze alle uitdagingen publiekelijk moeten trotseren, maar ook tussen Victoria en Albert is een onvermijdelijke machtsstrijd gaande.



Serie: Victoria - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 8 x 46"“69 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372006252 | Release: maart 2018 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee Blu-Ray schijven van deze uitgave van het derde seizoen van Victoria zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepkase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes geen extra details over de afleveringen, maar het wordt duidelijk dat er 9 afleveringen zijn, terwijl het tweede seizoen uit 8 afleveringen bestaat.

Beeld en geluid
DFW levert een verzorgde Blu-ray uitgave aan wat betreft beeld en geluid. Na een mooi menu, met een overzicht van de titels van de opgenomen afleveringen, volgt een moderne high definition weergave, met duidelijk bewerkte kleuren om tijdsgeest aan te zetten. De aankleding en omgevingen werken uitstekend mee. Verder is het beeld vrij van storende zaken en daarmee super strak. De scherpte doet ook zijn best, zeker in de close-ups. Enige minpuntje is dat het beeld wat flets aandoet. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en doet zijn werk, met basic ondersteunende muziek en prima te volgen dialoog. Prima schijf van DFW.

Geen bonusmateriaal
Ondanks dat er geen bonusmateriaal is, bevat de schijf naast het tweede seizoen ook de kerstspecial die afgelopen december door ITV werd uitgezonden. Deze duurt zo'n anderhalf uur en draagt de titel 'Comfort and Joy'. Toch best een mooie extra!

Derde seizoen in de maak
In december verscheen naast de kerstspecial ook het bericht dat er een derde seizoen komt voor de serie. Mogelijk is dit een afrondend geheel, aangezien de kijkcijfers wel een dalend aantal laat zien. Zo bleek de kerstspecial de zwakst bekeken aflevering, en dit is geen goed teken. Hieronder de trailer voor die special.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen