search
'Street Fighter' komt naar TV!
Series / Nieuws

'Street Fighter' komt naar TV!

Ryu, Ken, Guile en Chun-Li versus M. Bison.

Entertainment One heeft via Deadline aangekondigd dat zij werken aan een tv-serie gebaseerd op het bekende vechtspel Street Fighter. Mark Gordon, bekend van Designated Survivor en Grey's Anatomy, zal de serie produceren en financieren.


De serie moet inhaken op de World Warrior-verhaallijn uit de game Street Fighter II en focust op de personages Ryu, Ken, Guile en Chun-Li. Samen nemen ze het op tegen M. Bison, de slechterik die de macht heeft over de wereldwijde misdaadorganisatie Shadaloo. De helden hebben hun eigen missie tegen de Shadaloo, maar komen elkaar tegen tijdens het World Warrior Tournament. Deze is georganiseerd door M. Bison om de sterkste vechter van de wereld te vinden.

De game-franchise gestart door Capcom stamt uit 1987 en vertaalde zich van speelkasten naar succesvolle games op spelcomputers. Van de verschillende uitgaven werden meer dan 40 miljoen kopieën verkocht. Street Fighter V verscheen in 2016.

Joey Ansah, Jacqueline Quella en Mark Wooding, die de webserie Street Fighter: Assassin's Fist produceerden, zullen uitvoerend producenten worden van de nieuwe Street Fighter tv-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen