search
S2 'Star Trek: Discovery' biedt antwoorden
Series / Nieuws

S2 'Star Trek: Discovery' biedt antwoorden

Hoe past de serie nou eigenlijk in de Prime Timeline?

Het tweede seizoen van CBS-serie Star Trek: Discovery gaat grote antwoorden brengen op een complex probleem: hoe de serie in de tijdlijn van de franchise past. De serie bracht ons in het eerste seizoen het verhaal van Michael Burnham, de adoptiezus van Spock, maar opmerkelijk genoeg was zij nooit eerder genoemd. Daar kwam de spore drive nog bij, en het feit dat de oorlog tussen de Federation en Klingons niet bepaald koud was, zoals altijd in de andere series gezegd werd.


Nu laat showrunner Aaron Harberts weten dat de serie zich echt afspeelt in de Prime Timeline, en dat de grote vraagstukken in het tweede seizoen opgelost worden. "Het idee was altijd dat het gehele zich in de Prime Timeline afspeelt. Natuurlijk zijn er vragen en zorgen en zien sommige zaken er anders uit. Onze technologie werkt wat anders. We hebben een ruimteschip dat anders werkt. Op veel manieren zijn we onze eigen serie. Het tweede seizoen is voor ons echt heel opwindend, want het is voor ons een kans om te laten zien hoe Discovery in de Prime Timeline past."

Kortom: antwoorden komen er snel, al laat de release van het seizoen vermoedelijk tot ergens in 2019 op zich wachten. Dat nieuwe seizoen, dat ook naar Netflix komt, draait meer om diplomatie dan het eerste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen