search

Ons nieuws van dinsdag 27 maart 2018

Steven Spielberg en Javier Bardem maken miniserie over Hernan Cortes
Series / Nieuws

Steven Spielberg en Javier Bardem maken miniserie over Hernan Cortes

Steven Zaillian schrijft het script, dat gebaseerd is op een oud script van Dalton Trumbo.

Regisseur Steven Spielberg en scenarist Steven Zaillian werken samen met Amazon Studios aan een vier afleveringen durende miniserie over de Spaanse conquistador Hernan Cortes. Amazon gaf direct groen licht voor alle afleveringen.

Zaillian zal het script schrijven van de serie, en gebruikt een oud script van Dalton Trumbo als basis. Oscar-winnaar Javier Bardem zal de hoofdrol spelen in de serie. We zien in het vooralsnog titelloze project hoe Cortes een expeditie aanvoerde die de ondergang betekende voor de Azteken. Grote delen van Mexico vielen hierdoor onder het bewind van Spanje, wat leidde tot de Spaanse kolonisatie van de rest van Midden- en Zuid-Amerika.

Spielberg zal de serie produceren via zijn productiemaatschappij Amblin Entertainment. Bardem, Darryl Frank en Justin Falvey zullen dienst doen als uitvoerend producenten.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Scrubs' bijna terug als film
Series / Nieuws

'Scrubs' bijna terug als film

De volgende serie die aan de revival trend moet geloven?

Het scheelde niet veel, of Scrubs was terug gekeerd naar televisie. Dat vertelt acteur Zach Braff tijdens The IMDb Show. Hij wilde de serie terugbrengen met een film, en die kan er zomaar nog komen.

"Ik kan je niet veel vertellen, omdat het deel uitmaakt van mijn pitch. Maar ik had [Bill Lawrence, bedenker] dit tijdens een etentje verteld en hij reageerde toen met 'We zullen zien. We zullen zien.' Ik denk dat het leuk zou zijn een twee uur durende film rond Scrubs te maken," aldus Braff. "Dat zou ik echt graag maken!"

Een revival van de serie zou wel iedereen moeten terugbrengen, want de geplande spin-off - Interns - wist niet goed te scoren. Tegelijk kunnen we ons ook afvragen of een revival wel kan slagen. Series keren wel heel veel terug de laatste tijd en eigenlijk is dat wel veel van het goede.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
S2 'Star Trek: Discovery' biedt antwoorden
Series / Nieuws

S2 'Star Trek: Discovery' biedt antwoorden

Hoe past de serie nou eigenlijk in de Prime Timeline?

Het tweede seizoen van CBS-serie Star Trek: Discovery gaat grote antwoorden brengen op een complex probleem: hoe de serie in de tijdlijn van de franchise past. De serie bracht ons in het eerste seizoen het verhaal van Michael Burnham, de adoptiezus van Spock, maar opmerkelijk genoeg was zij nooit eerder genoemd. Daar kwam de spore drive nog bij, en het feit dat de oorlog tussen de Federation en Klingons niet bepaald koud was, zoals altijd in de andere series gezegd werd.

Nu laat showrunner Aaron Harberts weten dat de serie zich echt afspeelt in de Prime Timeline, en dat de grote vraagstukken in het tweede seizoen opgelost worden. "Het idee was altijd dat het gehele zich in de Prime Timeline afspeelt. Natuurlijk zijn er vragen en zorgen en zien sommige zaken er anders uit. Onze technologie werkt wat anders. We hebben een ruimteschip dat anders werkt. Op veel manieren zijn we onze eigen serie. Het tweede seizoen is voor ons echt heel opwindend, want het is voor ons een kans om te laten zien hoe Discovery in de Prime Timeline past."

Kortom: antwoorden komen er snel, al laat de release van het seizoen vermoedelijk tot ergens in 2019 op zich wachten. Dat nieuwe seizoen, dat ook naar Netflix komt, draait meer om diplomatie dan het eerste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen