search
Crossover 'Sabrina' en 'Riverdale' mogelijk?
Series / Nieuws

Crossover 'Sabrina' en 'Riverdale' mogelijk?

Lastiger dan verwacht.

Na de aankondiging van de reboot van Sabrina binnen het Riverdale universum leek het alsof al onze bovennatuurlijke dromen uitkwamen. Maar Netflix maakt hier een einde aan. Ondanks dat de nieuwe duitstere Sabrina een Riverdale spin-off is bevestigen de showrunners dat beide series in een gescheiden universum afspelen en elkaar niet zullen doorkruisen.


Zowel Sabrina als de tieners van Riverdale vallen onder dezelfde banner van Archie Comics, maar CEO Jon Goldwater bevestigde tegen TVLine dat het logistiek moeilijk is om een crossover tussen beide series mogelijke te maken. Netflix heeft inmiddels twee seizoenen van The Chilling Adventures of Sabrina in de planning staan. Maar een premier datum is nog nergens bekend. Riverdale zal gewoon bij The CW blijven en behoud een traditioneel uitzendschema.

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de Netflix-serie, hadden de makers van Riverdale wel interesse in een bezoekje van Sabrina. Beide series zijn geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa en in zijn Riverdale verwijst hij naar Sabrina's hometown Greendale. Maar volgens Goldwater zit een crossover er echt niet in. "Op dit moment denken we hier niet aan. Op dit moment zijn het twee aparte series".

Toch kijken we uit naar de nieuwe Sabrina reboot waarin Mad Men-ster Kiernan Shipka het stokje over neemt van de originele Sabrina uit onze jeugd, Melissa Hart. Doctor Who-actrice Michelle Gomez zal te zien zijn als Madam Satan, Lucy Davis en Miranda Otto als tantes Hilda en Zelda Spellman. Maar de grote vraag blijft hoe The CW en Netflix het voor elkaar gaan krijgen om de cast van Riverdale en Sabrina een keer bij elkaar te brengen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen