search

Ons nieuws van donderdag 5 april 2018

Bekend gezicht keert terug naar 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Bekend gezicht keert terug naar 'Grey's Anatomy'

Maar om wie zou het gaan?

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy staat er om bekend een serie te zijn die er zo nu en dan voor kiest om oude bekenden terug te halen. Ze doet haar naam ook nu weer alle eer aan nu bekend is gemaakt dat actrice 'Sarah Utterback' terug zal keren naar de serie om haar rol als Olivia terug op te nemen. Utterback vertolkte de rol van dit personage reeds in de eerste zes seizoenen van de reeks.

De terugkeer van Olivia in de reeks komt op een vervelend moment voor Jo (gespeeld door Camilla Luddington). Zij heeft momenteel namelijk een serieuze relatie met Alex. Eerder in de reeks had Olivia een one-night-stand met Alex waardoor ze syfilis opliep. Op haar beurt gaf ze deze aandoening vervolgens door aan George (gespeeld door T.R. Knight). Op het moment dat ze terug opduikt in het Grey Sloan ziekenhuis zal dit ongetwijfeld een vervelend moment zijn voor heel wat mensen.

Ben jij al benieuwd om te zien op welke manier Utterback haar rol als Olivia terug opneemt in Grey's Anatomy? Nog even geduld!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 3 is laatste voor 'Shades of Blue'
Series / Nieuws

Seizoen 3 is laatste voor 'Shades of Blue'

We nemen afscheid van Jennifer Lopez en Ray Liotta...

Geoffrey Ketels

NBC heeft bekend gemaakt dat haar politiedrama 'Shades of Blue' met Jennifer Lopez en Ray Liotta geen vervolg meer zal krijgen. Dit betekent dat we na het derde seizoen afscheid moeten gaan nemen van onze favoriete detective. De bekendmaking komt er vrij vroeg, namelijk nog voor de start van de laatste 10 afleveringen van de reeks.

In Shades of Blue speelt Lopez de rol van 'Harlee Santos', een corrupte NYPD detective die er voor heeft gezorgd dat een FBI informant zich tegen haar commander 'Matt Wozniak' (gespeeld door Ray Liotta) heeft gekeerd. Over het verdwijnen van de serie liet Lopez onder meer het volgende optekenen:

"Ik heb er erg van genoten om in Shades of Blue te spelen en een deel van de productie voor mijn rekening te nemen. Het is gek om te zien hoe bepaalde rollen in je leven er voor zorgen dat je karakter voor altijd komt te veranderen. Mijn rol als Harlee heeft me in elk geval sterker gemaakt en er voor gezorgd dat ik heel wat meer zelfvertrouwen heb gekregen. Ik bedank niet alleen NBC, maar ook alle getalenteerde acteurs die er aan dit project hebben meegewerkt evenals de schrijvers en uiteraard de rest van de crew".

Ben jij een fan van Shades of Blue en zie jij deze reeks bijgevolg niet graag verdwijnen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede 'Westworld'-park onthuld!
Series / Nieuws

Tweede 'Westworld'-park onthuld!

Delos-bezoekers kunnen naar Azië reizen.

Eerder dit jaar gaf HBO's Westworld ons al een spoiler toen de Delos Corporation-website, bekend maakte dat er nog vijf andere thema parken zijn die de mensen in de serie kunnen bezoeken. Nu gunt Delos ons een blik op haar tweede park.

De finale van het eerste seizoen onthulde dat er naast het cowboypark Westworld ook een tweede themapark geïnspireerd op de wereld van Samoerai bestaat. Delos Destinations maakte al bekend dat het tweede park officieel de naam Shogun World draagt, maar geeft nu meer details. De website van Delos is bijgewerkt met een officiële beschrijving van het park, dat luidt:

"Voor degenen voor wie Westworld niet genoeg is, kan de echte fijnproever van bloederige taferelen hun fantasieën met de slag van een katana bevredigen. Gemodelleerd naar de Japanse Edo-periode, biedt Shogun World gasten de kans om hun innerlijke krijger te omarmen, in een landschap van de hoogste schoonheid en de donkerste horror. Laat je ware zelf vorm krijgen in het land waar zelfontdekking kunst is."

Inmiddels weten we dat Shogun World een grote rol in seizoen twee gaat spelen. De trailer voor seizoen geeft hier al grote hints voor en ook is inmiddels dat Pacific Rim acteur Rinko Kikuchi een rol in dit gaat spelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'Sabrina' en 'Riverdale' mogelijk?
Series / Nieuws

Crossover 'Sabrina' en 'Riverdale' mogelijk?

Lastiger dan verwacht.

Na de aankondiging van de reboot van Sabrina binnen het Riverdale universum leek het alsof al onze bovennatuurlijke dromen uitkwamen. Maar Netflix maakt hier een einde aan. Ondanks dat de nieuwe duitstere Sabrina een Riverdale spin-off is bevestigen de showrunners dat beide series in een gescheiden universum afspelen en elkaar niet zullen doorkruisen.

Zowel Sabrina als de tieners van Riverdale vallen onder dezelfde banner van Archie Comics, maar CEO Jon Goldwater bevestigde tegen TVLine dat het logistiek moeilijk is om een crossover tussen beide series mogelijke te maken. Netflix heeft inmiddels twee seizoenen van The Chilling Adventures of Sabrina in de planning staan. Maar een premier datum is nog nergens bekend. Riverdale zal gewoon bij The CW blijven en behoud een traditioneel uitzendschema.

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de Netflix-serie, hadden de makers van Riverdale wel interesse in een bezoekje van Sabrina. Beide series zijn geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa en in zijn Riverdale verwijst hij naar Sabrina's hometown Greendale. Maar volgens Goldwater zit een crossover er echt niet in. "Op dit moment denken we hier niet aan. Op dit moment zijn het twee aparte series".

Toch kijken we uit naar de nieuwe Sabrina reboot waarin Mad Men-ster Kiernan Shipka het stokje over neemt van de originele Sabrina uit onze jeugd, Melissa Hart. Doctor Who-actrice Michelle Gomez zal te zien zijn als Madam Satan, Lucy Davis en Miranda Otto als tantes Hilda en Zelda Spellman. Maar de grote vraag blijft hoe The CW en Netflix het voor elkaar gaan krijgen om de cast van Riverdale en Sabrina een keer bij elkaar te brengen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pleegden 'Stranger Things'-makers plagiaat?
Series / Nieuws

Pleegden 'Stranger Things'-makers plagiaat?

Ze worden aangeklaagd en er zijn overeenkomsten.

Het is duidelijk dat Stranger Things inspiratie haalt uit klassiekers uit de jaren '80. Dit eerbetoon en het nostalgische karakter maakt de serie geliefd bij fans. Niet iedereen is te spreken over de vele filminvloeden op deze serie. Makers Ross en Matt Duffer worden nu geconfronteerd met een rechtszaak met de claim dat Stranger Things is gebaseerd op de korte film Montauk uit 2012.

Filmmaker Charlie Kesslel ziet duidelijke overeenkomsten met zijn film Montauk. De film ging in 2012 in première en won een prijs op het Hamptons International Film Festival. In berichtgeving van Entertainment Weekly beweert Kessler dat hij in 2014 tijdens het Tribeca-filmfestival met de gebroeders Duffer het idee heeft besproken om van deze korte film een serie gemaand 'The Montauk Project' te maken.

De korte film heeft ook meerdere overeenkomsten met Stranger Things, een jonge jongen die verdwijnt; een agent met een spookachtig verleden die beloofd hem te vinden; er is een mysterieuze samenzwering op een nabijgelegen militaire basis waar geheime experimenten op kinderen worden uitgevoerd, en er is een monster dat gecreëerd is door een portaal naar een andere dimensie dat lijkt op kinderspeelgoed.

Zijn dit simpelweg toevallige overeenkomsten waar Kesslel nu mee wil cashen? De gebroeders Duffer verkochten het concept voor Stranger Things in 2015 aan Netflix onder de naam "Montauk" en voordat de setting naar Indiana werd verplaatst speelde Stranger Things zich ook in het gelijknamige plaatsje af. Deze details en de overeenkomsten in het plot lijken in het voordeel van Kessler.

Toch moeten we ook hier de broers nog even het voordeel van de twijfel geven. De korte film is gebaseerd op een echte samenzweringstheorie waarin Montauk de locatie zou zijn geweest voor geheime paranormale overheidsexperimenten op een militaire basis in de jaren '70. Stranger Things is naar verluidt oorspronkelijk geïnspireerd door dezelfde gebeurtenissen die Kesslers film inspireerden.

Kessler eist een rechtszaak met jury en een financiële schadevergoeding. Netflix en de gebroeders Duffer waren voor Entertainment Weekly niet bereikbaar voor commentaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.