Graphic novel-verfilming 'Y: The Last Man' krijgt pilot-aflevering

'Y: The Last Man' krijgt pilot-aflevering

Na jaren van pogingen is FX het netwerk dat de verfilming van de stripreeks aandurft.

Zilko Tarici, 06-04-2018 16:14

FX heeft het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering van Y, een tv-serie gebaseerd op Brian K. Vaughans 60-delige graphic novel-reeks Y: The Last Man.
In het verleden zijn er meerdere pogingen gedaan om de reeks te verfilmen als serie of film, maar het kwam nooit verder dan de ontwikkelingsfase. Voor de eerste keer is er nu sprake van daadwerkelijke opnames.

Y gaat over een jonge amateur-dief genaamd Yorick Brown en zijn aapje Ampersand, de laatste twee mannelijke schepsels op onze planeet. Een virus heeft veroorzaakt dat alle zoogdieren met het Y-chromosoom, inclusief embryo's en sperma, zijn uitgestorven. Afgezien van Yorick en Ampersand dus. De overlevende vrouwen proberen nu om te gaan met het verlies van de mannen om hen heen.

Blade Runner 2049-scenarist Michael Green, die onlangs American Gods verliet als showrunner, zal samen met Aida Mashaka Croal de serie leiden. Melina Matsoukas zal de pilot-aflevering regisseren. Vaughan, Matsoukas, Nina Jacobson en Brad Simpson produceren.

Bron: The Wrap

Lees meer over: Y the Last Man, Brian K Vaughan, FX, Michael Green, Blade Runner 2049

Populair nieuws