search
Dvd review 'Animal Kingdom' (S2) - Het vervolg op de puike misdaadfilm
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Animal Kingdom' (S2) - Het vervolg op de puike misdaadfilm

De misdaadfamilie Cody keert terug.

Bedenker: George Pelecanos en David Simon | Cast: Ellen Barkin (Janine "Smurf" Cody), Scott Speedman (Barry "Baz" Blackwell), Shawn Hatosy (Andrew "Pope" Cody), Ben Robson (Craig Cody), Jake Weary (Deran Cody), e.a. | Tv-uitzending: TNT

Even geleden verscheen het eerste seizoen van de misdaadserie Animal Kingdom op Dvd en nu is het tijd voor het tweede seizoen. De serie is uiteraard gebaseerd op de fraaie misdaadfilm Animal Kingdom uit 2010 van de Australische filmmaker David Michôd. In seizoen 2 gaat het verschaal rond de familie Cody verder.

Warner Bros. bracht het tweede seizoen onlangs uit op Dvd en hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.In Seizoen 2 zitten de onbezonnen Cody-broers midden in een bloedstollende roofoverval. De buit blijkt waardeloos en ze komen gefrustreerd in opstand tegen hun bazige moeder Smurf, en tegen elkaar. Een bedreiging uit Smurfs verleden maakt de chaos compleet en zet haar machtspositie op het spel. Na J's eindexamen krijgt hij van zijn grootmoeder een indrukwekkend cadeau, waar een enorme verantwoordelijkheid bij hoort.Dvd: Animal Kingdom - Seizoen 2 | Aantal discs: 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888234976 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Animal Kingdom zitten verpakt in een doorzichtige Dvd-keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan de afzonderlijke afleveringen opgesomd, inclusief de credits. Ook de locatie van de extra's wordt duidelijk.

Beeld en geluid
Na de tien afleveringen van het eerste seizoen, zijn er dit keer dertien afleveringen. Ook deze staan - net als bij de uitgave van seizoen 1 - over drie schijven verdeeld. De beeldkwaliteit is er niet direct op achteruit gegaan, maar overtuigen doet deze helaas nog steeds niet. De beeldvullende weergave is tijdens de scènes overdag best redelijk, maar de donkere scènes laten de gebreken duidelijk zien. Het contrast is te sterk en er is duidelijke kartel-/blokvorming te zien. Een erg basic Standard Definition-weergave dus. Er is gelukkig geen ruis of iets dergelijks aanwezig en dat houdt het beeld op een redelijke kijkafstand acceptabel. De geluidstrack (Dolby Digital 5.1) is opnieuw ronduit basic, met erg modale muzikale ondersteuning, al prima te volgen dialoog.

Beperkte featurettes
Naast enkele verwijderde scènes is er maar een featurette, namelijk 'Dissecting Pope' waarin acteur Shawn Hatosy en de producenten in een kleine vijf minuten inzoomen op het personage Pope, de oudste zoon van de famillie Cody.

Derde seizoen in mei
De kijkcijfers van het tweede seizoen zijn nagenoeg gelijk gebleven aan het debuutseizoen en daardoor verdiende Animal Kingdom ook een derde seizoen. Deze start eind mei op de zender TNT. Hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen