search

Ons nieuws van vrijdag 20 april 2018

Idris Elba tekent voor Netflix-komedie
Series / Nieuws

Idris Elba tekent voor Netflix-komedie

Hij speelt de hoofdrol in Turn Up Charlie.

Acteur Idris Elba heeft getekend voor een rol in de Britse komedie Turn Up Charlie die door Netflix besteld is. Elba zal de serie ook produceren en is straks in acht afleveringen van elk een half uur te zien. Productie begint in mei dit jaar, en de première zal vermoedelijk eind dit jaar al plaatsvinden.

Elba speelt de rol van Charlie uit de titel, een DJ die zijn beste tijd gehad lijkt te hebben. Hij besluit dan met enige tegenzin werk te accepteren van zijn beroemde beste vriend. Hij wordt een manny, en moet op de moeilijke dochter van die vriend van hem letten. Het dwingt hem uit zijn comfort zone te komen, maar heel eenvoudig gaat het niet.

Er zijn nog geen andere castleden naar Elba.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'On My Block' krijgt een tweede seizoen op Netflix
Series / Nieuws

'On My Block' krijgt een tweede seizoen op Netflix

Het verhaal van de groep vrienden is nog (lang) niet ten einde!

Geoffrey Ketels

Het tiener drama van Netflix genaamd 'On My Block' krijgt met zekerheid een tweede seizoen. Dat is goed nieuws voor de fans, want het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger van formaat. In de reeks volgen we een hechte groep tieners welke opgroeien in het ruige South Central in Los Angeles. De cast van de reeks bestaat uit Diego Tinoco, Sierra Capri, Jason Genao, Brett Gray en Jessica Marie Garcia. Ook Ronni Hawk is van de partij.

Netflix heeft duidelijk aangegeven meer de kaart van de jongeren te zullen gaan trekken en het lijkt deze belofte absoluut ook in te zullen gaan lossen. Eerder koos Netflix er bijvoorbeeld ook al voor om haar populaire sitcom 'Alexa & Katie' te vernieuwen. Daar staat echter tegenover dat een andere tiener serie van de streaming service, namelijk 'Everything Sucks!' wel naar de eeuwige jachtvelden werd verwezen. Het schrappen van deze reeks viel bovendien helemaal niet in goede aarde bij de fans.

Ben jij ook een fan van 'On My Block' en kijk jij ook al uit naar het tweede seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 8 van 'Homeland' de laatste
Series / Nieuws

Seizoen 8 van 'Homeland' de laatste

Claire Danes geeft duidelijkheid.

Actrice Claire Danes heeft aangegeven dat het achtste seizoen de laatste zal zijn voor de serie Homeland. Dit zei de actrice afgelopen woensdag tijdens The Howard Stern Show.

Het zevende seizoen wordt later deze maand afgerond op de zender Showtime. "We hebben nog één seizoen hierna en dan stoppen ze ermee," zei Danes. Op de vraag hoe zij erover denkt, antwoordde Danes: "Erg dubbel. Ik zal klaar zijn voor een uitstel van dat besluit."

In de serie speelt Danes de rol van Carrie Mathison, in het begin een CIA agent die werkt voor de 'Counterterrorism Center'. Nadat ze de CIA verlaat, is ze actief in Berlijn en New York. In het verleden wist Homeland tien Primetime Emmy Awards te winnen, met twee Emmy's voor Danes als Beste actrice in een dramaserie.

Variety meldde dat Showtime heeft aangegeven dat zij nog geen besluit hebben genomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow' krijgt nieuwe showrunner
Series / Nieuws

'Arrow' krijgt nieuwe showrunner

Tijd voor een nieuwe richting!

Waar het zesde seizoen van Arrow de flashbacks van Oliver (Stephen Amell) dumpte, gaat het zevende seizoen ook een nieuwe richting op. Showrunners Marc Guggenheim en Wendy Mericle stoppen er namelijk mee en worden vervangen door Beth Schwartz; de voormalig assistent van Guggenheim en co-uitvoerend producent.

Volgens Entertainment Weekly zal Guggenheim een kleinere rol spelen bij DC-series Arrow en Legends of Tomorrow. Co-showrunner Wendy Mericle zal verder helemaal stoppen bij de serie. Dat Schwartz het overneemt zullen fans waarschijnlijk niet heel erg vinden, want ze werkt al sinds het eerste seizoen mee aan de serie.

Guggenheim in een statement: "We zijn allemaal ongelofelijk blij dat we Beth Schwartz als nieuwe showrunner van Arrow kunnen presenteren. Ze is de bron van sommige van de meest opwindende en memorabele momenten van de serie. Beth is een echte leider en weet als geen ander hoe ze verhalen moet vertellen."

Daarmee krijgt de serie dus echt een nieuwe richting straks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Witcher' laat tot 2020 op zich wachten
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Witcher' laat tot 2020 op zich wachten

Het script is nog lang niet goed genoeg.

In mei 2017 kondigde Netflix aan dat het de rechten had gekocht op de Witcher-boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Niet lang geleden meldde schrijfster Lauren Schmidt Hissrich, die eveneens als showrunner aan de serie werkt, dat het script van de pilot af was. Nu blijkt echter dat we nog wel even moeten wachten op de show.

De Poolse site NaEkraine sprak met een van de producenten, Erik Barmack. Hij vertelde dat het script nog verre van af was en dat de opnames daardoor flink uitgesteld zijn. De vroegste releasedatum die men nu kan halen zou nu pas in 2020 liggen. Kortom: de serie laat voorlopig nog wel op zich wachten.

Centraal in de fantasyserie staat Geralt of RIva, een monsterjagende Witcher, die het opneemt tegen grote monsters en andere bedreigingen. De games zullen deels gebruikt worden voor de serie, maar de boekenreeks staat toch echt centraal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Animal Kingdom' (S2) - Het vervolg op de puike misdaadfilm
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Animal Kingdom' (S2) - Het vervolg op de puike misdaadfilm

De misdaadfamilie Cody keert terug.

Bedenker: George Pelecanos en David Simon | Cast: Ellen Barkin (Janine "Smurf" Cody), Scott Speedman (Barry "Baz" Blackwell), Shawn Hatosy (Andrew "Pope" Cody), Ben Robson (Craig Cody), Jake Weary (Deran Cody), e.a. | Tv-uitzending: TNT

Even geleden verscheen het eerste seizoen van de misdaadserie Animal Kingdom op Dvd en nu is het tijd voor het tweede seizoen. De serie is uiteraard gebaseerd op de fraaie misdaadfilm Animal Kingdom uit 2010 van de Australische filmmaker David Michôd. In seizoen 2 gaat het verschaal rond de familie Cody verder.

Warner Bros. bracht het tweede seizoen onlangs uit op Dvd en hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.In Seizoen 2 zitten de onbezonnen Cody-broers midden in een bloedstollende roofoverval. De buit blijkt waardeloos en ze komen gefrustreerd in opstand tegen hun bazige moeder Smurf, en tegen elkaar. Een bedreiging uit Smurfs verleden maakt de chaos compleet en zet haar machtspositie op het spel. Na J's eindexamen krijgt hij van zijn grootmoeder een indrukwekkend cadeau, waar een enorme verantwoordelijkheid bij hoort.Dvd: Animal Kingdom - Seizoen 2 | Aantal discs: 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888234976 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Animal Kingdom zitten verpakt in een doorzichtige Dvd-keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan de afzonderlijke afleveringen opgesomd, inclusief de credits. Ook de locatie van de extra's wordt duidelijk.

Beeld en geluid
Na de tien afleveringen van het eerste seizoen, zijn er dit keer dertien afleveringen. Ook deze staan - net als bij de uitgave van seizoen 1 - over drie schijven verdeeld. De beeldkwaliteit is er niet direct op achteruit gegaan, maar overtuigen doet deze helaas nog steeds niet. De beeldvullende weergave is tijdens de scènes overdag best redelijk, maar de donkere scènes laten de gebreken duidelijk zien. Het contrast is te sterk en er is duidelijke kartel-/blokvorming te zien. Een erg basic Standard Definition-weergave dus. Er is gelukkig geen ruis of iets dergelijks aanwezig en dat houdt het beeld op een redelijke kijkafstand acceptabel. De geluidstrack (Dolby Digital 5.1) is opnieuw ronduit basic, met erg modale muzikale ondersteuning, al prima te volgen dialoog.

Beperkte featurettes
Naast enkele verwijderde scènes is er maar een featurette, namelijk 'Dissecting Pope' waarin acteur Shawn Hatosy en de producenten in een kleine vijf minuten inzoomen op het personage Pope, de oudste zoon van de famillie Cody.

Derde seizoen in mei
De kijkcijfers van het tweede seizoen zijn nagenoeg gelijk gebleven aan het debuutseizoen en daardoor verdiende Animal Kingdom ook een derde seizoen. Deze start eind mei op de zender TNT. Hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.