search
Unieke prijs voor 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Unieke prijs voor 'Game of Thrones'

HBO-serie krijgt erkenning.

The British Academy of Film and Television Arts heeft onthuld dat het team achter Game of Thrones een unieke prijs krijgt, namelijk de BAFTA Special Award. Deze wordt uitgereikt tijdens het British Academy Television Craft Awards, 22 april aanstaande.


De prijs wordt uitgereikt vanwege "de uitstekende bijdrage aan de doorontwikkeling en het verleggen van grenzen" op verschillende productieniveaus en "de ondersteuning die de serie heeft geboden aan de televisie-industrie in het Verenigd Koninkrijk".

"Deze prijs herkent en viert het uitstekende vakmanschap van het gehele productieteam achter Game of Thrones," aldus Krishnendu Majumdar, voorzitter van het televisiecomité van de BAFTA. "Het ambacht achter wat een van de meest populaire drama's van onze tijd is, is niets minder dan ongelooflijk. Van de meest adembenemende locatie-opnames tot de ingewikkeld ontworpen kostuums en decorstukken, en niet te vergeten het detailniveau van de make-up en protheseteam, om er maar een paar te noemen. Felicitaties aan alle betrokkenen."

Game of Thrones-acteurs John Bradley (Samwell Tarly) en Hannah Murray (Gilly) zullen de prijs in ontvangst nemen.

Het achtste en laatste seizoen is ondertussen al geruime tijd in productie en moet ergens in 2019 op televisie verschijnen. In het Verenigd Koninkrijk zendt HBO de serie uiteraard ook uit, en deze wordt ook vertoond op Sky Atlantic en NOWTV.

Aanbevolen artikelen