search

Ons nieuws van dinsdag 17 april 2018

Unieke prijs voor 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Unieke prijs voor 'Game of Thrones'

HBO-serie krijgt erkenning.

The British Academy of Film and Television Arts heeft onthuld dat het team achter Game of Thrones een unieke prijs krijgt, namelijk de BAFTA Special Award. Deze wordt uitgereikt tijdens het British Academy Television Craft Awards, 22 april aanstaande.

De prijs wordt uitgereikt vanwege "de uitstekende bijdrage aan de doorontwikkeling en het verleggen van grenzen" op verschillende productieniveaus en "de ondersteuning die de serie heeft geboden aan de televisie-industrie in het Verenigd Koninkrijk".

"Deze prijs herkent en viert het uitstekende vakmanschap van het gehele productieteam achter Game of Thrones," aldus Krishnendu Majumdar, voorzitter van het televisiecomité van de BAFTA. "Het ambacht achter wat een van de meest populaire drama's van onze tijd is, is niets minder dan ongelooflijk. Van de meest adembenemende locatie-opnames tot de ingewikkeld ontworpen kostuums en decorstukken, en niet te vergeten het detailniveau van de make-up en protheseteam, om er maar een paar te noemen. Felicitaties aan alle betrokkenen."

Game of Thrones-acteurs John Bradley (Samwell Tarly) en Hannah Murray (Gilly) zullen de prijs in ontvangst nemen.

Het achtste en laatste seizoen is ondertussen al geruime tijd in productie en moet ergens in 2019 op televisie verschijnen. In het Verenigd Koninkrijk zendt HBO de serie uiteraard ook uit, en deze wordt ook vertoond op Sky Atlantic en NOWTV.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian Somerhalder gecast in vampier-serie 'V-Wars'
Series / Nieuws

Ian Somerhalder gecast in vampier-serie 'V-Wars'

De acteur speelde eerder zelf een bloedzuiger in The Vampire Diaries.

Ian Somerhalder (The Vampire Diaries, Lost) zal de hoofdrol spelen in de verfilming van Jonathan Maberry's IDW-stripreeks V-Wars. Het betreft een serie voor streamingdienst Netflix.

Somerhalder zal de rol spelen van Dr. Luther Swann, wiens beste vriend Michael Fayne door een bloedziekte verandert in een vampier en nu zijn dorst lest door mensen van hun bloed te ontdoen. Al snel is er sprake van een epidemie en doet Swann er alles aan om zijn vriend te redden. Deze lijkt ondertussen tot leider van de vampiers te worden bekroond.

William Laurin en Glenn Davis zullen fungeren als showrunners van de serie, die zal bestaan uit tien afleveringen. Brad Turner regisseert. Het is nog onbekend wanneer V-Wars te zien zal zijn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Synopsis en titel voor 'Bad Boys'-serie
Series / Nieuws

Synopsis en titel voor 'Bad Boys'-serie

Eerder Bad Girls geloven we...

Het is nu officieel: er komt een live-action serie gebaseerd op de Bad Boys-filmreeks van Michael Bay. Deadline meldt dat de serie de titel L.A.'s Finest gekregen heeft en zal draaien om het personage van Gabrielle Union, die in Bad Boys II te zien was als Syd Burnett. Samen met Jessica Alba speelt ze een hoofdrol.

De serie heeft nu ook een synopsis gekregen, die duidelijk maakt dat het een vrij traditionele politieserie moet worden:
"De vrijgeestige voormalig DEA-agent Burnett begint opnieuw als LAPD-rechercheur. Ze gaat samenwerken met Nancy McKenna, een werkende moeder die er niets aan kan doen maar vol jaloezie naar Syds vrijheid kijkt. De twee hebben totaal andere levensstijlen en een heel andere kijk op het leven, maar ze zitten er bovenop als het op hun werk aankomt."

Er is nog geen premièredatum bekend voor de NBC-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lady Stoneheart had in 'Game of Thrones' moeten zitten
Series / Nieuws

Lady Stoneheart had in 'Game of Thrones' moeten zitten

Wat schrijver George R.R. Martin betreft in elk geval.

Als het aan schrijver George R.R. Martin gelegen had, dan was Lady Stoneheart gewoon in Game of Thrones verschenen. Het personage is in de boeken de tot leven gewekte Catelyn Stark, die na de Red Wedding als extreem wraakzuchtige zombie terugkeert tot Westeros. Daarbij is ze erop gebrand om iedereen die met de Red Wedding te maken had, te doden.

Waar het personage een rol heeft in de boeken, heeft ze geen rol in de serie. Wat Martin betreft, was dat anders geweest. "In het boek, kunnen personages terugkeren. Nadat Catelyn tot leven gewekt wordt als Lady Stoneheart, wordt ze een wraakzuchtige en harteloze moordenaar. In het zesde boek komt ze ook gewoon voor. Het is een belangrijk personage in de boeken en haar had ik ook graag in de serie gezien", aldus Martin.

Welke rol het personage krijgt in het zesde boek is nog niet zeker, maar het klinkt wel interessant dat Martin haar een grotere rol heeft toebedeeld dan de showrunners van de HBO-serie dat doen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.