search
Forest Whitaker is 'The Godfather of Harlem' in nieuwe serie
Series / Nieuws

Forest Whitaker is 'The Godfather of Harlem' in nieuwe serie

De Oscar-winnende acteur zal de serie over drugsbaas Bumpy Johnson ook produceren.

Forest Whitaker zal de hoofdrol spelen in de nieuwe serie The Godfather of Harlem van Epix en ABC Signature Studios. De Oscar-winnende acteur zal daarnaast ook fungeren als uitvoerend producent.


De serie is een creatie van Chris Brancato (Narcos) en Paul Eckstein en krijgt een eerste seizoen van tien afleveringen. Whitaker speelt in The Godfather of Harlem drugsbaron Bumpy Johnson, die na tien jaar in de cel te hebben doorgebracht, terugkeert naar zijn oude wijk, die in de jaren '60 niet meer is wat het ooit was. Nu de straten worden beheerst door de Italiaanse maffia, neemt Bumpy het op tegen de familie Genovese om Harlem weer in zijn bezit te krijgen. Gedurende deze strijd vormt hij een hechte band met niemand minder dan Malcolm X.

The Godfather of Harlem wordt omschreven als een misdaadserie die ook de rassenstrijd in de tumultueuze jaren '60 zal aanstippen. Brancato doet dienst als showrunner van de serie, die geproduceerd zal worden door Nia Yang Bongiovi, Eckstein, James Acheson en Markuann Smith.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen