HBO's 'Watchmen' wordt iets origineels

HBO's 'Watchmen' wordt iets origineels

Geen verfilming van de comics dus.

Jim Pedd, 24 mei 2018 om 08:00

In een open brief aan fans heeft Damon Lindelof enkele details onthuld over de Watchmen-serie die hij voor HBO ontwikkelt. Het wordt geen verfilming van de twaalf nummers tellende comic en ook geen vervolg op de film van Zack Snyder uit 2009. In plaats daarvan wil Lindelof iets heel nieuws gaan doen.
In een uiterst lange brief, die maar liefst vijf pagina’s telt, schrijft Lindelof over zijn liefde voor de franchise van Alan Moore en Dave Gibbons. Het bronmateriaal is wat hem betreft heilig. Een verfilming is niet te doen en dus moet het verhaal dat op televisie verteld wordt volledig origineel zijn. Maar niet het bronmateriaal negeren.

Lindelof stelt dat er elementen uit de comics naar de serie komen. “Die oorspronkelijke twaalf nummers zijn ons Oude Testament. Om duidelijk te zijn: Watchmen is canon”, aldus Lindelof. Alles wat er in de comics is gebeurt, zal dus ook in de televisieserie gebeuren of gebeurd zijn. Maar het wordt geen vervolg, al tellen zaken als het einde wel mee.

Opmerkelijk is dat de serie mogelijk ook niet in dezelfde tijdsperiode zit. Er wordt gesproken over nieuwe personages, en het idee dat de serie het verleden zal verkennen door verrassende, maar bekende ogen.

Day 140.

Een bericht gedeeld door Damon (@damonlindelof) opLees meer over: Watchmen, Damon Lindelof, HBO, Alan Moore, Dave Gibbons

Populair nieuws