search

Ons nieuws van donderdag 24 mei 2018

Over en uit voor 'Code Black' na drie seizoenen
Series / Nieuws

Over en uit voor 'Code Black' na drie seizoenen

Het medische drama overleeft de schoonmaak van CBS niet...

Geoffrey Ketels

De showrunner van de serie 'Code Black', namelijk Michael Seitzman heeft via Twitter laten weten dat er een moeilijke beslissing is genomen. Hij maakte dan ook bekend dat er geen vervolg meer zal komen voor de serie 'Code Black'. Hij maakte meteen ook van de gelegenheid gebruik om de fans te bedanken.

"Beste #CodeBlack fans, we hebben vandaag het triestige nieuws vernomen dat de serie wordt opgedoekt. Ik heb met veel plezier deze serie gemaakt en elke week terug de vele lovende commentaren gelezen. Bedankt voor jullie passie voor deze prachtige reeks. Eerlijk, onze beste aflevering moet nog steeds uitgezonden worden. We hopen dan ook met de volledige cast dat jullie de resterende afleveringen nog zullen bekijken en er van zullen genieten. We hebben ze gemaakt voor jullie", aldus een aangeslagen showrunner.

Opvallend, het is niet de eerste reeks van de hand van Seitzman die wordt gecancelled deze maand. Eerder raakte namelijk ook reeds bekend dat ABC de serie 'Quantico' geen vervolg meer zou geven. Ook deze reeks eindigt zo na drie seizoenen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Terror' krijgt mogelijk tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Terror' krijgt mogelijk tweede seizoen

Met een ander verhaal.

AMC overweegt het maken van een tweede seizoen van de serie The Terror. Dat nadat het eerste seizoen het heel erg goed gedaan heeft. Maar mocht er echt een tweede seizoen komen, dan is de kans groot dat de serie er heel anders uit komt te zien.

De eerste reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Simmons uit 2007 en is geïnspireerd op de gebeurtenissen op de Noordpool. In 1845 vertrok Sir John Franklin met de schepen HMS Terror en HSM Erebus uit Engeland, op zoek naar een noordwestelijke passage naar Canada. Beide schepen verdwenen. Vele jaren later waren er verhalen over de gebeurtenissen, onder meer over kannibalisme.

Simmons en AMC maakten daar een bovennatuurlijk verhaal van, dat nu mogelijk een vervolg krijgt. Toen AMC de serie drie jaar geleden groen licht gaf, was dat als anthology, wat inhoudt dat nieuwe seizoenen weer naar andere verhalen kunnen kijken. Mocht dat tweede seizoen er komen, keren showrunners Soo Hugh en David Kajganich niet terug.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Krypton' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

'Krypton' krijgt tweede seizoen

De Superman-prequel gaat door!

Syfy heeft zojuist aangekondigd dat Krypton een tweede seizoen krijgt. Gek is dat niet: de prequel over de thuisplaneet van Superman is de best bekeken serie die de zender sinds 2015 gemaakt heeft. Gecombineerd met goede ontvangst en een intrigerend plot, is dat genoeg voor de tweede reeks.

De serie draait om de grootvader van Superman, Seg-El, die niet alleen vecht voor het voortbestaan van planeet Krypton - tegen buitenaardse wezens die het op hun levens voorzien hebben - maar ook tegen individuen die op een dag Krypton ten val zullen brengen, waaronder Adam Strange, Zod, Brainiac en Doomsday. Het resultaat van die verhaallijnen is een eerste seizoen dat het verrassend goed gedaan heeft.

Daarmee ziet het er goed uit voor Syfy komend televisieseizoen. Niet alleen heeft men de vierde en laatste reeks van 12 Monkeys klaarstaan, ook komt er een nieuw seizoen uit van The Magicians en staat ons de sci-fi serie Nightflyers van George R.R. Martin te wachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's 'Watchmen' wordt iets origineels
Series / Nieuws

HBO's 'Watchmen' wordt iets origineels

Geen verfilming van de comics dus.

In een open brief aan fans heeft Damon Lindelof enkele details onthuld over de Watchmen-serie die hij voor HBO ontwikkelt. Het wordt geen verfilming van de twaalf nummers tellende comic en ook geen vervolg op de film van Zack Snyder uit 2009. In plaats daarvan wil Lindelof iets heel nieuws gaan doen.

In een uiterst lange brief, die maar liefst vijf pagina's telt, schrijft Lindelof over zijn liefde voor de franchise van Alan Moore en Dave Gibbons. Het bronmateriaal is wat hem betreft heilig. Een verfilming is niet te doen en dus moet het verhaal dat op televisie verteld wordt volledig origineel zijn. Maar niet het bronmateriaal negeren.

Lindelof stelt dat er elementen uit de comics naar de serie komen. "Die oorspronkelijke twaalf nummers zijn ons Oude Testament. Om duidelijk te zijn: Watchmen is canon", aldus Lindelof. Alles wat er in de comics is gebeurt, zal dus ook in de televisieserie gebeuren of gebeurd zijn. Maar het wordt geen vervolg, al tellen zaken als het einde wel mee.

Opmerkelijk is dat de serie mogelijk ook niet in dezelfde tijdsperiode zit. Er wordt gesproken over nieuwe personages, en het idee dat de serie het verleden zal verkennen door verrassende, maar bekende ogen.

Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.