search
Netflix 'Daredevil'-serie gepland als één grote film
Series / Nieuws

Netflix 'Daredevil'-serie gepland als één grote film

Verder kunnen we een volledig andere verhaalstructuur verwachten dan wat we gewend zijn.

Enige tijd geleden kondigden Marvel en Netflix aan samen een aantal series te zullen maken over wat kleinere superhelden. Dat zouden series over de straathelden van het Marvel Cinematic Universe worden: Daredevil, Luke Cage, Iron Fist en Jessica Jones. Vervolgens komen de helden samen in één serie: The Defenders. In een interview met CBR sprak de Chief Creative Officer Joe Quesada van Marvel over de series. Het blijkt dat niet alleen de toon van de series uniek wordt.


"Ik werk erg, erg dicht samen met het volledige team, op alle niveaus van de serie," vertelde Quesada over de geplande Daredevil-serie. "Ik denk dat iedereen wel weet wat mijn relatie met het personage Daredevil is, en hoe belangrijk het personage voor me is. Niet alleen op emotioneel gebied, maar ook professioneel gezien. Daredevil bracht me terug naar Marvel en heeft me in deze positie gebracht. Ik bemoei me dus erg veel met de serie en ook met de andere Netflix-shows. Ik kijk er echt naar uit, en de duistere wereld van Daredevil en de andere Netflix-personages, maken het interessant."

Verder vertelde Quesada dat de dertien afleveringen één groot overkoepelend verhaal zullen vertellen. "We kijken naar de dertien afleveringen en plannen ze als het ware één grote film. Dat maakt het voor ons gemakkelijker het grotere geheel te zien," aldus Quesada.

"Je kunt niet ontkennen dat er binge-kijkers zijn. Je weet dat er Marvel-fans zijn die, zodra de serie zijn première beleeft, naar Netflix gaan en de volle twaalf of dertien uur gaan kijken. Dat gaat gebeuren. En het Netflix-model geeft ons de kans de serie op een andere manier vorm te geven dan een wekelijks terugkerende serie," vertelde hij. "Voor een wekelijkse serie kun je denken, 'Het publiek wil misschien niet nog twee of drie weken wachten om deze informatie te krijgen', maar met de Netflix-serie kunnen we vasthouden aan bepaalde zaken, om ze twee uur later te laten zien."

Kijken jullie erg uit naar de aankomende serie?

Aanbevolen artikelen