Dvd review 'The Bold Type' (S1) - een soort The Devil Wears Prada

Actrices Katie Stevens, Aisha Dee en Meghann Fahy stelen de show!

Bram de Groot, 8 juni 2018 08:00

Bedenker: Sarah Watson | Cast: Katie Stevens (Jane Sloan), Aisha Dee (Kat Edison), Meghann Fahy (Sutton Brady), Sam Page (Richard Hunter), Matt Ward (Alex Crawford) e.a. | Jaar: 2017 - heden | Zender: Freeform
In de eeuwige zoektocht naar een nieuwe Sex and the City verscheen verleden jaar op de zender Freeform de komediedrama The Bold Type, met actrices Katie Stevens, Aisha Dee en Meghann Fahy. De serie is gebaseerd op Joanna Coles, de Cosmopolitan editor-in-chief die ook figuur stond voor de rol van Meryl Streep in de film The Devil Wears Prada. Het bleek een succes. Freeform heeft al extra twee seizoenen besteld, met ieder tien afleveringen.

Onlangs bracht Universal Pictures het debuutseizoen van The Bold Type uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de trailer en de synopsis.


In dit eerste seizoen neem je een kijkje achter de schermen van het lief en leed van de mensen achter het wereldwijde vrouwenmagazine, Scarlet. De focust ligt op een opkomende generatie van vrouwen die hun eigen stem proberen te vinden in een wereld vol met intimiderende leiders, seksualiteit, vrijheid, gelijkheid, liefde en mode.Uitgave: The Bold Type - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 43 minuten | Release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083155155 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het debuutseizoen van De Luizenmoeder zitten verpakt in een standaard dvd-keepcase. In de hoes geen details over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven. De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is waarschijnlijk vooral daardoor opvallend netjes. De kleuren zijn netjes en de scherpte is beter dan bij de gemiddelde Dvd-uitgave. Ook is er beperkt sprake van blokvorming. Donkere scènes doen het ook netjes. Het geluid is Dolby Digital 5.1, met muziek van componist Lyle Workman. Heel opvallend mag het allemaal niet genoemd worden, het draait vooral om dialoog.

Extra's
Universal Pictures zorgt er vaak voor dat er extra's mee worden geleverd, maar dit keer blijft het bij uiterst kale schijven, met enkel de tien afleveringen. De menu's zijn enkel aanwezig voor de afleveringkeuze en de instellingen.

Tweede seizoen start 12 juni
Zoals aangegeven heeft Freeform een tweede en derde seizoen besteld van The Bold Type. Het tweede seizoen gaat deze maand al in première op de zender. Een Nederlandse tv-zender is er nog niet gevonden, dus de liefhebber moet het doen met deze Dvd-uitgave. Hieronder de trailer voor seizoen 2:


Lees meer over: The Blod Type, Seizoen 1, Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy, Review

Populair nieuws