search

Ons nieuws van vrijdag 8 juni 2018

Nieuwe 'Game of Thrones' serie wordt prequel!
Series / Nieuws

Nieuwe 'Game of Thrones' serie wordt prequel!

Verwacht geen bekende personages.

Al geruime tijd heeft HBO meerdere spin-offs voor Game of Thrones in ontwikkeling en nu is er een eerste pilot besteld. Deze wordt gebaseerd op de insteek van Jane Goldman, de producent en schrijver van onder meer de films X-Men: First Class and Stardust.

De pilotaflevering wordt een prequel die zich duizenden jaren voor de moederserie afspeelt, en als volgt omschreven:

De serie gaat over de hoe de wereld afgleed van de gouden 'Age of Heroes' naar een diep dal. En slechts één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen uit de geschiedenis van Westeros tot de werkelijke oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten tot de legende van de Starks... Het is niet het verhaal waarvan we denken dat we het weten.

Ook George R.R. Martin schreef mee aan het verhaal van de pilot waarin geen bekende personages zullen voorkomen.

In 2019 verschijnt het laatste seizoen van de moederserie en wie weet verschijnt in 2020 al een eerste seizoen voor de prequel-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
FX-serie 'Atlanta' krijgt derde seizoen!!
Series / Nieuws

FX-serie 'Atlanta' krijgt derde seizoen!!

Donald Glover keert terug als de gefrustreerde hiphop-manager Earn.

FX Networks heeft vandaag laten weten dat ze het groene licht hebben gegeven voor een derde seizoen van de kritisch bejubelde serie Atlanta, waarin Donald Glover de hoofdrol speelt.

In de serie zien we hoe de jonge rapper Alfred Miles (Brian Tyree Henry) probeert om het echte leven van het straatleven te onderscheiden. Zijn manager is zijn neef Earn, die er alles aan doet om zijn artiest/neef aan de man te brengen. Een ander lid van hun kliek is Darius (Lakeith Stanfield), de rechterhand van Alfred.

Naast de eerder genoemde acteurs zien we in Atlanta ook Zazie Beetz (Domino in Deadpool 2. Het tweede seizoen werd onlangs afgerond. De nieuwe afleveringen worden ergens in het midden van 2019 verwacht.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen tweede seizoen 'The Defenders' (voorlopig)
Series / Nieuws

Geen tweede seizoen 'The Defenders' (voorlopig)

Was de ontvangst te mager?

De ontvangst van de meest recente seizoenen van de Netflix/Marvel-superheldenseries was niet altijd even sterk. Zo wist het kortere seizoen The Defenders niet iedereen te overtuigen. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom er geen tweede seizoen komt rond de groep kleinere Marvel-superhelden.

Marvel TV-baas Jeph Loeb nam deel aan een Ask Me Anything sessie op Reddit en kreeg van een fan de vraag of er een tweede seizoen komt. Loeb gaf kort en krachtig antwoord: "deze behoort op dit moment niet tot de plannen, maar je weet maar nooit."

Voorlopig richt Netflix zich op nieuwe seizoenen van de afzonderlijke helden. Zo debuteerde eerder dit jaar het tweede seizoen van Jessica Jones en verschijnt nog deze maand het tweede seizoen van Luke Cage. Later dit jaar is het tijd voor seizoen 3 van Daredevil en er zijn al volgende seizoenen aangekondigd voor Iron Fist (mogelijk ook in 2018), The Punisher en Jessica Jones.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Harbour was bang voor floppen 'Stranger Things'
Series / Nieuws

David Harbour was bang voor floppen 'Stranger Things'

Maar dat was niet nodig!

Acteur David Harbour houdt zich momenteel bezig met de opnames voor het derde seizoen van Netflix-hit Stranger Things. In een interview vertelde hij doodsbang te zijn geweest voor een flop. Hij is dus heel blij dat de boel zo goed ontvangen is.

"Toen we bezig waren met de opnames, na zo'n vier afleveringen, dacht ik dat niemand het zou gaan kijken. Ik vond mezelf niet goed genoeg en dacht dat de serie ook niet goed zou zijn. En het hielp niet dat we echt in een bubbel zaten. Ik werd gewoon cynisch. Maar uiteindelijk was dit een van die zeldzame kansen waarbij de verwachtingen laag waren.. Maar waar het uiteindelijk goed kwam."

Het derde seizoen van de Netflix-serie zal in 2019 te zien zijn. Het is nog niet bekend waar het seizoen over zal gaan, behalve dat het Shadow Monster meer plannen heeft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Keiynan West opstapt bij Arrowverse
Series / Nieuws

Waarom Keiynan West opstapt bij Arrowverse

Geen drama...

Keiynan Lonsdale besloot onlangs niet meer terug te keren voor nieuwe seizoenen in het Arrowverse. De acteur, die de rol van Wally West speelt, zal helemaal niet meer te zien zijn in toekomstige seizoenen. Dat terwijl hij series regular was in twee van de series van het populair serieuniversum van de zender The CW.

Het vertrek van de acteur heeft, zo laat hij op Twitter weten, niets te maken met het verhaal of andere thema's achter de schermen. Hij is gewoon toe aan een nieuwe uitdaging.

"Het afgelopen jaar ben ik behoorlijk veranderd," begon hij. "En voor oneindige redenen die te maken hebben met mijn perspectief op het leven en wat ik ervan verwacht, verschilt er iets. Mijn hart zegt me dat het tijd is voor een nieuwe reis, iets onbekends, en ik ben ontzettend dankbaar dat ik dat ook mag doen."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peter Jackson werkt niet aan 'Lord of the Rings'
Series / Nieuws

Peter Jackson werkt niet aan 'Lord of the Rings'

Dromen zijn bedrog...

Amazon kondigde onlangs aan een peperdure serie te gaan maken rond Lord of the Rings. Vrijwel direct was er het verhaal dat Peter Jackson, die al zes zeer succesvolle live-action films maakte op basis van de boeken van J.R.R. Tolkien, zich bezig zou houden met de franchise. Maar dat gaat niet gebeuren.

Tijdens een interview met Allocine laat Jackson weten er niet mee bezig te zijn. "Ik werk helemaal niet mee met de Lord of the Rings-serie. Ik snap dat mijn naam in verband met het project genoemd wordt, maar ik werk er helemaal niet aan mee."

Voor fans zal het nieuws jammer zijn, maar tegelijk is het wellicht ook mooi dat vers bloed zich bezig gaat houden met de franchise. Naar verluidt kost de serie een miljard dollar om te maken en zal Amazon meerdere seizoenen maken. Centraal zouden de avonturen van een jonge Aragorn staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'The Bold Type' (S1) - een soort The Devil Wears Prada
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Bold Type' (S1) - een soort The Devil Wears Prada

Actrices Katie Stevens, Aisha Dee en Meghann Fahy stelen de show!

Bedenker: Sarah Watson | Cast: Katie Stevens (Jane Sloan), Aisha Dee (Kat Edison), Meghann Fahy (Sutton Brady), Sam Page (Richard Hunter), Matt Ward (Alex Crawford) e.a. | Jaar: 2017 - heden | Zender: Freeform

In de eeuwige zoektocht naar een nieuwe Sex and the City verscheen verleden jaar op de zender Freeform de komediedrama The Bold Type, met actrices Katie Stevens, Aisha Dee en Meghann Fahy. De serie is gebaseerd op Joanna Coles, de Cosmopolitan editor-in-chief die ook figuur stond voor de rol van Meryl Streep in de film The Devil Wears Prada. Het bleek een succes. Freeform heeft al extra twee seizoenen besteld, met ieder tien afleveringen.

Onlangs bracht Universal Pictures het debuutseizoen van The Bold Type uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de trailer en de synopsis.



In dit eerste seizoen neem je een kijkje achter de schermen van het lief en leed van de mensen achter het wereldwijde vrouwenmagazine, Scarlet. De focust ligt op een opkomende generatie van vrouwen die hun eigen stem proberen te vinden in een wereld vol met intimiderende leiders, seksualiteit, vrijheid, gelijkheid, liefde en mode.



Uitgave: The Bold Type - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 43 minuten | Release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083155155 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het debuutseizoen van De Luizenmoeder zitten verpakt in een standaard dvd-keepcase. In de hoes geen details over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven. De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is waarschijnlijk vooral daardoor opvallend netjes. De kleuren zijn netjes en de scherpte is beter dan bij de gemiddelde Dvd-uitgave. Ook is er beperkt sprake van blokvorming. Donkere scènes doen het ook netjes. Het geluid is Dolby Digital 5.1, met muziek van componist Lyle Workman. Heel opvallend mag het allemaal niet genoemd worden, het draait vooral om dialoog.

Extra's
Universal Pictures zorgt er vaak voor dat er extra's mee worden geleverd, maar dit keer blijft het bij uiterst kale schijven, met enkel de tien afleveringen. De menu's zijn enkel aanwezig voor de afleveringkeuze en de instellingen.

Tweede seizoen start 12 juni
Zoals aangegeven heeft Freeform een tweede en derde seizoen besteld van The Bold Type. Het tweede seizoen gaat deze maand al in première op de zender. Een Nederlandse tv-zender is er nog niet gevonden, dus de liefhebber moet het doen met deze Dvd-uitgave. Hieronder de trailer voor seizoen 2:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.