search
Dvd review horrorserie 'Channel Zero: Candle Cove'
Series / Blu-ray Review

Dvd review horrorserie 'Channel Zero: Candle Cove'

Pakkende uitgave van deze redelijk onbekende horrorserie.

Bedenker: Nick Antosca | Cast: Paul Schneider (Mike Painter), Fiona Shaw (Marla Painter), Luisa D'Oliveira (Amy Welch), Natalie Brown (Jessica Yolen), Shaun Benson (Gary Yolen) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: Syfy

In 2016 debuteerde op Syfy de antologieserie Channel Zero. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen, onder de titel 'Candle Cove'. Opvallend aan de serie is dat deze gebaseerd is op de 'creepypastas', horrorverhalen die door het 'knippen en plakken' over het internet dwalen. Ondertussen bestaat de redelijk bekeken en toch nette horrorserie al uit drie seizoenen.

Universal Pictures zette het zesdelige eerste seizoen op twee Dvd-schijven. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een promo en de synopsis.



In het debuutseizoen van deze horrorserie draait het om de obsessieve herinneringen van één man over een mysterieus kinderprogramma uit de jaren tachtig. Mike Painter, die na 30 jaar terugkeert naar zijn geboorteplaats, probeert te bepalen of de verdwijning van zijn broer op de een of andere manier is verbonden met een reeks soortgelijke incidenten die in het verleden zijn gebeurd - en met de bizarre kindertelevisie-uitzending die weer wordt uitgezonden.



Uitgave: Channel Zero: Candle Cove | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 44 minuten | Release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083129033 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Channel Zero: Candle Cove zitten verpakt in een doorzichtige dvd-keepcase. In de hoes is er ruimte voor de Engelstalige vermelding van de titels en korte synopsissen, per disc. Ook staan de extra's aangegeven. Netjes!

Beeld en geluid
De zes afleveringen van het debuutseizoen staan verspreid over twee schijven. De Standard Definition-beeldweergave van deze Dvd-uitgave is zeker bovengemiddeld. De beeldvullende vertoning ziet er wat betreft de kleuren erg netjes en natuurlijk uit en het detailbehoud in de donkere scènes erg sterk. De serie heeft een prachtige dieptewerking en de scherpte is erg netjes. Zeker een van de betere dvd-uitgaven van de laatste tijd wat betreft het beeld. De geluidstrack is Dolby Digital 5.1 en deze doet het eveneens netjes. De serie is redelijk levendig gefilmd en hier horen omgevingsgeluiden bij, welke te horen zijn via de verschillende surround speakers.

Extra's
Universal Pictures heeft op de twee schijven enkel een paar verwijderde scènes gezet. Uiteraard aardig voor de fans, maar diepgaand is het niet.

Vierde seizoen in 2019
Onder de titels 'No-End House' en 'Butcher's Block' verschenen het tweede en derde seizoen al in 2017 en 2018 op Syfy. Het vierde seizoen staat gepland voor 2019 en deze krijgt de titel 'The Dream Door' en is gebaseerd op Charlotte Bywaters 'Hidden Door'. Dit nieuwste seizoen wordt geregisseerd door E.L. Katz. Hieronder de artistieke promo voor seizoen 2:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen