search

Ons nieuws van zondag 15 juli 2018

Eerste trailer elfde seizoen 'Doctor Who'!
Series / Trailer

Eerste trailer elfde seizoen 'Doctor Who'!

Eindelijk nieuwe beelden van de eerste vrouwelijke Doctor.

Er is lang op gewacht, maar eindelijk is er dan een trailer voor het elfde seizoen van BBC-hitserie Doctor Who. Centraal in de beelden staat de nieuwe Doctor, gespeeld door Jodie Whitaker. Daarmee zien we voor het eerst meer materiaal van de eerste vrouwelijke Doctor.

Vorig jaar juli werd Whitaker als Doctor onthuld tijdens de finale van het Wimbledon tennistoernooi. Vervolgens duurde het een jaar voordat er eerste beelden kwamen. Mooi, want voor het eerst krijgen we een vrouwelijke Doctor en naar het schijnt heeft de BBC showrunner Chris Chibnall alle tijd van de wereld willen geven om de nieuwe reeks zo goed mogelijk vorm te geven.

Een synopsis is er niet voor het nieuwe seizoen, maar Chibnall noemde de nieuwe Docotr al eens "de beste vriend je je kan wensen om als gids te dienen voor een reis door het universum." Uiteraard gaat de Doctor weer met een aantal companions avonturen beleven: zij worden gespeeld door Bradley Walsh, Tosin Cole en Mandip Gill.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's van de helden uit de 'Walking Dead'-series
Series / Nieuws

Foto's van de helden uit de 'Walking Dead'-series

Daryl Dixon en Alicia.

In oktober keert The Walking Dead terug voor het negende seizoen en tot die tijd kunnen de zombieliefhebbers zich vermaken met Fear the Walking Dead. Deze 'companion series' gaat midden volgende maand verder met het tweede deel van het vierde seizoen. Via Entertainment Weekly verschenen foto's van twee personages uit Walking Dead-series.

Als eerste de eerste foto van de nieuwe voornaamste hoofdrolspeler Norman Reedus (Daryl Dixon) die in seizoen 9 van The Walking Dead de lead overneemt van Andrew Lincoln. Hij zal naar verluidt de serie in het eerste deel verlaten als Rick Grimes. Ergens in oktober debuteert het nieuwe seizoen.



De foto uit Fear the Walking Dead is van actrice Alycia Debnam-Carey als het personage Alicia, de enige overlevende van de Clarks / Manawas- familie. En er is ook nog een foto van Morgan Jones, gespeeld door Lennie James. Hij debuteerde eerder in de hoofdserie. Op 13 augustus gaat Fear the Walking Dead verder op AMC.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review horrorserie 'Channel Zero: Candle Cove'
Series / Blu-ray Review

Dvd review horrorserie 'Channel Zero: Candle Cove'

Pakkende uitgave van deze redelijk onbekende horrorserie.

Bedenker: Nick Antosca | Cast: Paul Schneider (Mike Painter), Fiona Shaw (Marla Painter), Luisa D'Oliveira (Amy Welch), Natalie Brown (Jessica Yolen), Shaun Benson (Gary Yolen) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: Syfy

In 2016 debuteerde op Syfy de antologieserie Channel Zero. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen, onder de titel 'Candle Cove'. Opvallend aan de serie is dat deze gebaseerd is op de 'creepypastas', horrorverhalen die door het 'knippen en plakken' over het internet dwalen. Ondertussen bestaat de redelijk bekeken en toch nette horrorserie al uit drie seizoenen.

Universal Pictures zette het zesdelige eerste seizoen op twee Dvd-schijven. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een promo en de synopsis.



In het debuutseizoen van deze horrorserie draait het om de obsessieve herinneringen van één man over een mysterieus kinderprogramma uit de jaren tachtig. Mike Painter, die na 30 jaar terugkeert naar zijn geboorteplaats, probeert te bepalen of de verdwijning van zijn broer op de een of andere manier is verbonden met een reeks soortgelijke incidenten die in het verleden zijn gebeurd - en met de bizarre kindertelevisie-uitzending die weer wordt uitgezonden.



Uitgave: Channel Zero: Candle Cove | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 44 minuten | Release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083129033 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Channel Zero: Candle Cove zitten verpakt in een doorzichtige dvd-keepcase. In de hoes is er ruimte voor de Engelstalige vermelding van de titels en korte synopsissen, per disc. Ook staan de extra's aangegeven. Netjes!

Beeld en geluid
De zes afleveringen van het debuutseizoen staan verspreid over twee schijven. De Standard Definition-beeldweergave van deze Dvd-uitgave is zeker bovengemiddeld. De beeldvullende vertoning ziet er wat betreft de kleuren erg netjes en natuurlijk uit en het detailbehoud in de donkere scènes erg sterk. De serie heeft een prachtige dieptewerking en de scherpte is erg netjes. Zeker een van de betere dvd-uitgaven van de laatste tijd wat betreft het beeld. De geluidstrack is Dolby Digital 5.1 en deze doet het eveneens netjes. De serie is redelijk levendig gefilmd en hier horen omgevingsgeluiden bij, welke te horen zijn via de verschillende surround speakers.

Extra's
Universal Pictures heeft op de twee schijven enkel een paar verwijderde scènes gezet. Uiteraard aardig voor de fans, maar diepgaand is het niet.

Vierde seizoen in 2019
Onder de titels 'No-End House' en 'Butcher's Block' verschenen het tweede en derde seizoen al in 2017 en 2018 op Syfy. Het vierde seizoen staat gepland voor 2019 en deze krijgt de titel 'The Dream Door' en is gebaseerd op Charlotte Bywaters 'Hidden Door'. Dit nieuwste seizoen wordt geregisseerd door E.L. Katz. Hieronder de artistieke promo voor seizoen 2:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Een stuk of twintig nieuwe series op Netflix!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Mike Ross is een briljante jongen, met een hoog IQ en fotografisch geheugen. Als hij voor zijn beste vriend Trevor een aktetas met marihuana af moet leveren voor een hele bak geld, gaat het mis. Hij komt erachter dat hij de tas bij undercoveragenten moet bezorgen, en besluit te vluchten. Daarbij loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor een nieuwe stagiaire. Hij ziet Mike aan voor een kandidaat, en neemt hem aan. Niemand weet van zijn geheim: dat hij nooit een opleiding heeft voltooid.



Bij ISIS, een internationaal spionageinstituut, worden wereldwijde crises opgelost door goed getrainde spionnen. Netflix heeft seizoenen 1 tot en met 9 online geplaatst. Genoeg te genieten dus!



Het moderne gezinsleven is bepaald niet eenvoudig. Iedereen vindt er zijn eigen weg in. Deze komedie kijkt naar een Zweeds gezin en hoe zij omgaan met de druk van de moderne tijd.



Een unscripted show van Joel McHale, de komiek die we onder meer kennen van de serie Community. Ditmaal kijkt hij op absurdistische wijze naar de moderne popcultuur.



Deze documentaireserie kijkt naar het internet en de mensen die er gebruik van maken. Een onthullende, en tegelijk waarschuwende blik op de cyberwereld.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

The Originals (2013) - S05E09
Explained (2018) - S01E10
Shooter (2016) - S03E04
The Break with Michelle Wolf (2018) - S01E08



Deze week verschenen verder nog een boel andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Documentaire
Drug Lords (2018 | 2 seizoenen)
Lockup: Extended Stay (2017 | 1 seizoen)
Martha Bakes (2011 | 2 seizoenen)

Kinderserie
De Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek (2018 | 1 seizoen)

Reality
Baby Ballroom (2017 | 2 seizoenen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.