Groei Netflix valt flink tegen

Groei Netflix valt flink tegen

Een miljoen minder abonnees dan verwacht...

Jim Pedd, 17 juli 2018 om 17:46

De groei van Netflix was lange tijd spectaculair. Nog altijd is die erg mooi, maar toch vallen de cijfers over afgelopen kwartaal wat tegen. Aan zijn aandeelhouders laat Netflix weten dat het aantal abonnees met 5,2 miljoen mensen gestegen is. Dat terwijl het verwacht had 6,2 miljoen nieuwe abonnees te krijgen dit kwartaal.
In de brief, waarin het nieuws wordt aangekondigd, schrijft Netflix dat het er wel vaker naast zit als het aankomt op het aantal nieuwe abonnees. Toch kwam dit sinds begin 2016, meldt Tweakers niet voor; sindsdien zat Netflix enkel op de positieve manier ernaast en viel de groei hoger uit dan verwacht.

Ondertussen zijn er 130 miljoen abonnees voor Netflix. 73 miljoen daarvan komen van buiten de Verenigde Staten. De verwachting is dat er het komend kwartaal nog eens vijf miljoen bij komen. Daarmee blijft de streamingdienst verreweg de grootste, maar er zijn kapers op de kust.

Onder meer Amazon, Disney en Apple werken allemaal aan eigen concurrerende diensten. Amazon heeft natuurlijk al Prime Video, dat redelijk succesvol is in de Verenigde Staten en ook daarbuiten langzaam aan populariteit wint. Verder is Disney druk bezig met het opzetten van een dienst waar het al zijn films en series onder wil brengen. Apple steekt overigens honderden miljoenen in eigen series.

Bron: Netflix

Lees meer over: Netflix, Streamingdienst, Original, Series, Abonnees

Populair nieuws