search
Dvd review 'Zuidas' - De Nederlandse 'Suits'
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Zuidas' - De Nederlandse 'Suits'

De nieuwste advocatenserie van eigen bodem.

Bedenker: Nick Antosca | Cast: Sabia (Jouman Fattal), Rudolf van de Sande Grinten (Mark Rietman), Christine Meijer (Annet Malherbe), Quinten (Bram Suijker), e.a. | Jaar: 2018 | Zender: BNNVARA

En opnieuw is er een Nederlandse advocatenserie. Dit keer is het BNNVARA die de advocatuur in het zonnetje zet in de serie Zuidas. Met acht afleveringen debuteerde het eerste seizoen begin april en het zijn onder meer Jouman Fattal, Annet Malherbe en Mark Rietman die de belangrijke rollen vervullen. De serie gaat vooral in op het leven op de Zuidas, en werd mede geschreven door Keyzer & De Boer Advocaten (2005"“2008) schrijver Philip Delmaar.

Just Entertainment zette seizoen 1 op twee Dvd-schijven. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.



In het debuutseizoen blijkt Advocaat worden op de prestigieuze Zuidas de droom van iedere rechtenstudent. Een topsalaris, status, miljoenendeals en ongelimiteerd gin tonics drinken in exclusieve clubs op kosten van kantoor met collega's die al snel je vrienden of meer worden. De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia zet alles op alles om daar een plek te bemachtigen en te behouden bij één van de beste advocatenkantoren, Van de Sande Grinten Meijer, kortweg VDSGM. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia te maken met een ongekend machtsspel in de statusgevoelige wereld van de Zuidas.



Uitgave: Zuidas - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 45 minuten | Release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Doven & Slechthorenden | EAN: 8711983968202 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Zuidas zitten verpakt in een dikke dvd-stackcase, met een insteekhoes. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen. Erg basic dus.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave is ronduit basic en dat is het ook wat betreft het beeld en geluid. Op het eerste oog doet de beeldkwaliteit het redelijk in kleur en scherpte, maar eigenlijk zijn er teveel standaard gebreken van Standard Definition aanwezig om boven het gemiddelde uit te stijgen. Het geluid wordt aangestuurd door een 5.1 geluidstrack en dat is uiteraard mooi meegenomen. Ook is er gedacht aan de doven en slechthorenden, altijd weer een pluspunt voor een Dvd-uitgave.

Extra's
Just Entertainment houdt het bij een eenvoudige kale uitgave. Er zijn nul extra's en dat komt met een verkoopprijs van nog geen 20 euro niet als een verrassing. Ook online zijn geen echte featurettes te vinden.

Tweede seizoen?
De "Nederlandse Suits" heeft nog geen Go voor een tweede seizoen. Het is ook maar de vraag of dit gaat gebeuren. De ontvangst was wisselend en de kijkcijfers namen snel af. Na de eerste aflevering daalde het aantal kijkers van 779.000 naar 646.000 en daarna dook de serie onder het half miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen