search
Volledige cast 'His Dark Materials' onthuld!

Volledige cast 'His Dark Materials' onthuld!

James McAvoy, Dafne Keen en meer.

Jim Pedd

De volledige cast van BBC-serie His Dark Materials is eindelijk aangekondigd. Deze week zijn dan ook de opnames begonnen, drie jaar nadat de Britse publieke omroep de rechten op de franchise van Philip Pullman gekocht heeft. De populaire trilogie zal de komende maanden omgevormd worden tot een live-action serie.


Dafne Keen, die we kennen van Logan, speelde de rol van Lyra. Lin-Manuel Miranda zal de avonturier Lee Scoresby zijn en James McAvoy is de enigmatische oom Asriel, waar Clark Peters de zorgdragende Dr. Carne is. Verder is Ruth Wilson gecast in de rol van Marisa Coulter. Helaas is niet bekend gemaakt wie de beste vriend van Lyra, Will, zal spelen.

De trilogie van Pullman is gericht op een YA-publiek, maar vooral ook losjes gebaseerd op Miltons Paradise Lost. Er zitten dus veel en flink ontwikkelde religieuze thema's in. Centraal staat een wereld in chaos, waarin mensen een soort dieren hebben die altijd bij ze blijven. Het meisje Lyra staat centraal en krijgt een apparaat dat de Alethiometer heet en altijd de waarheid vertelt. Zo krijgt ze te make met haar mysterieuze oom Asriel en een angstaanjagende vrouw Mrs. Coulter, die allebei op zoek zijn naar een mysterieus fenomeen: Dust.

Aanbevolen artikelen