search

Ons nieuws van dinsdag 31 juli 2018

Eerste trailer Starz-serie 'Outlander' seizoen 4!!
Series / Trailer

Eerste trailer Starz-serie 'Outlander' seizoen 4!!

Caitriona Balfe en Sam Heughan keren opnieuw terug als hoofdpersonages Claire en Jamie.

Starz heeft de eerste trailer vrijgegeven voor het vierde seizoen van de romantische tijdreis-dramaserie Outlander. Het nieuwe seizoen zal in november dit jaar van start gaan.

In het vierde seizoen van de populaire serie zien we hoe Claire (Caitriona Balfe) en Jamie (Sam Heughan) verhuizen naar het koloniale North Carolina, om met een frisse start een nieuw leven te beginnen. Maria Doyle Kennedy (The Tudors) en Ed Speleers (Downton Abbey) zijn nieuwe toevoegingen aan de cast van Outlander.

Outlander seizoen 4 zal bestaan uit 13 afleveringen en is gebaseerd op Diana Gabaldons Drums of Autumn, het vierde deel in de achtdelige boekenreeks Outlander. Een vijfde en zesde seizoen werden onlangs al aangekondigd. Deze seizoenen zullen elk uit 12 afleveringen bestaan.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige cast 'His Dark Materials' onthuld!
Series / Nieuws

Volledige cast 'His Dark Materials' onthuld!

James McAvoy, Dafne Keen en meer.

De volledige cast van BBC-serie His Dark Materials is eindelijk aangekondigd. Deze week zijn dan ook de opnames begonnen, drie jaar nadat de Britse publieke omroep de rechten op de franchise van Philip Pullman gekocht heeft. De populaire trilogie zal de komende maanden omgevormd worden tot een live-action serie.

Dafne Keen, die we kennen van Logan, speelde de rol van Lyra. Lin-Manuel Miranda zal de avonturier Lee Scoresby zijn en James McAvoy is de enigmatische oom Asriel, waar Clark Peters de zorgdragende Dr. Carne is. Verder is Ruth Wilson gecast in de rol van Marisa Coulter. Helaas is niet bekend gemaakt wie de beste vriend van Lyra, Will, zal spelen.

De trilogie van Pullman is gericht op een YA-publiek, maar vooral ook losjes gebaseerd op Miltons Paradise Lost. Er zitten dus veel en flink ontwikkelde religieuze thema's in. Centraal staat een wereld in chaos, waarin mensen een soort dieren hebben die altijd bij ze blijven. Het meisje Lyra staat centraal en krijgt een apparaat dat de Alethiometer heet en altijd de waarheid vertelt. Zo krijgt ze te make met haar mysterieuze oom Asriel en een angstaanjagende vrouw Mrs. Coulter, die allebei op zoek zijn naar een mysterieus fenomeen: Dust.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende cast voor 'The Romanoffs'!
Series / Video/clip/featurette

Indrukwekkende cast voor 'The Romanoffs'!

De nieuwe serie van Matthew Weiner (Mad Men)>

Matthew Weiner beloofde het al eens: hij zou een topcast vinden voor zijn The Romanoffs, een nieuwe anthologieserie die hij voor Amazon maakt. En nu zijn niet alleen de premièredatum, maar ook de bijzonder indrukwekkende cast onthuld.

Weiner verzamelde niet alleen schrijvers van Mad Men, maar heeft nu ook een reeks castleden van die serie verzameld, waaronder Christina Hendricks, John Slattery, Cara Buono[/url2] en Jay R. Ferguson. Maar zij zijn verre van de enige castleden, er zijn er veel meer en zo mogelijk veel indrukwekkendere namen.

Dat zijn: Kerry Bishé, Griffin Dunne, Clea DuVall, Aaron Eckhart, Katheryn Hahn, Isabelle Huppert, Jack Huston, Diane Lane, Ron Livingston, Annet Mahendru, Radha Mitchell, Amanda Peet, Paul Reiser, Corey Stoll en Noah Wylie. De serie krijgt in eerste instantie acht afleveringen, die draaien om verschillende personages die er allemaal van overtuigd zijn dat ze afstammen van de koninklijke familie Romanov.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen Claire in S2 'Iron Fist'
Series / Nieuws

Geen Claire in S2 'Iron Fist'

Er is geen ruimte voor het personage.

Claire Temple, gespeeld door Rosario Dawson zit niet in het tweede seizoen van Marvel/Netflix-serie Iron Fist. Dat laat Marvel Televisions Jeph Loeb weten. Het personage is te zien als ze in een verhaal past en die vlieger gaat niet op voor dit seizoen. En dus moeten we de Nick Fury van de televisiewereld van Marvel missen.

Dat is interessant, want Temple kruiste pad met bijna elke Marvel-held; ze ontmoetten Daredevil, kwam ergens Jessica Jones tegen, werd de geliefde van Luke Cage en kreeg martial arts training van Danny Rand. Maar na The Defenders werd het anders en bleek ze eigenlijk niet meer zo nodig. Er was immers geen verbindend weefsel meer nodig, dat de personages aan elkaar koppelde.

Loeb laat weten dat Dawson dan ook niet terugkeert in het tweede seizoen van Iron Fist. "Claire zal niet te zien zijn," aldus Loeb. "Maar onze band met Rosario is fantastisch en we houden van haar, en zij van ons, en als het verhaal dat toestaat en ze beschikbaar is, kan ze zeker terugkeren."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.