Dvd review 'Goede tijden, slechte tijden' S19 - hoe gaat het met Rik en Anita?

Nederlands langst draaiende soap.

Bram de Groot, 26 augustus 2018 13:00

Bedenker: Reg Watson | Cast: Caroline De Bruijn (Janine Elschot), Erik de Vogel (Ludo Sanders), Marly van der Velden (Nina Sanders), Jette van der Meij (Laura Selmhorst), Bartho Braat (Jef Alberts), Inge Schrama (Sjors Langeveld) e.a. | Jaar: 1990 - heden | Tv-zender: RTL4
Nadat het achttiende seizoen even geleden op Dvd verscheen is het nu tijd voor seizoen 19, het seizoen waar onder meer Anita Dendermonde overlijdt en Nick Maxime probeert te wurgen. Er waren maar liefst 215 afleveringen. Just Entertainment gaf recent het seizoen uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de leader.


Seizoen 18 eindigde met de cliffhanger waarin we zagen hoe Rik en Anita van een balkon werden geduwd door een dronken Dennis. Aan het begin van dit nieuwe seizoen blijkt het stel de val te hebben overleefd. Ludo worstelt nog steeds met zijn verleden en wordt geplaagd door een gruwelijke herinnering. Zijn zus Maxime komt naar Meerdijk om eindelijk een goede relatie met hem op te bouwen. Janine zet René onder druk nadat Nina heeft verteld dat ze door hem is verkracht. Noud betrapt de mooie Vicky met Dex, die haar wil onderbrengen bij een dubieus modellenbureau. Kortom, alle personages in Meerdijk beleven weer het nodige lief en leed.Serie: Goede Tijden, Slechte Tijden - Seizoen 19 | Afleveringen: 215 x ca. 25 minuten | Release: augustus 2018 | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Nederlands Doby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Aantal discs 20 x Dvd | EAN: 8711983967533 | Met dank aan: Just Entertainment

De 21 schijven van deze Dvd-uitgave van het negentiende seizoen van Goede tijden, slechte tijden zitten verpakt in een bijzonder dikke DVD-box. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. Wel is er een overzicht van alle andere Dvd-boxen van GTST.

Op de schijven staat wel vermeld welke afleveringen erop staan, en wel met een nummer. Over de 21 discs van seizoen 19 staan afleveringen 3646 tot en met 3870. Bij elkaar duren de circa 25 minuten durende afleveringen 93 uur: uiteraard weer voldoende om een paar dagen non-stop GTST te kijken!

Beeld en Geluid
Per disc zijn er zo'n tien afleveringen te bekijken. Sinds seizoen 18 wordt de serie in beeldvullend breedbeeld vertoond, zo ook seizoen 19. De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is erg basic, met de standaard Dvd-gebreken (kartelvorming, lichte ruislaag) al is de scherpte nog niet eens zo slecht te noemen. De kleuren ogen heel gematigd; naturel. Zoals gewoonlijk bij RTL series is het geluid dolby digital 2.0 en de track zit prima in elkaar om het vele dialoog te volgen.

Geen extra's
Er zijn door Just Entertainment opnieuw geen extra's toegevoegd aan de schijven. Dit is ook bij de voorgaande seizoenen zo. De ruimte wordt benut door de enorme hoeveelheid van 215 afleveringen.

Verdere seizoenen
Begin september start RTL4 met het 29e seizoen van GTST. Daarin zal ook aflevering 6000 te zien zijn. Just Entertainment gaf in 2012 en 2013 al seizoenen 20 en 21 uit op Dvd; het lijkt erop dat we volgend jaar verder gaan met seizoenen 22 en verder.

Lees meer over: dvd, review, goede tijden slechte tijden, seizoen 17, rtl4, meerdijk, albers, soap, serie, erik de vogel, ludo

Informatie over de serie: Goede tijden, slechte tijden

Populair nieuws