search
Dvd review 'The Team 2' - Internationale misdaadserie
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Team 2' - Internationale misdaadserie

Met de Belgische Lynn Van Royen in een belangrijke rol.

Bedenker: Kasper Gaardsøe | Cast: Lynn Van Royen (Paula Liekens), Jürgen Vogel (Gregor Weiss), Marie Bach Hansen (Nelly Winther), e.a. | Jaar: 2015 - heden | Tv-zender: Verschillende zenders

In 2015 verscheen het eerste seizoen van The Team op de Europese tv-schermen. Het betreft een internationale politieserie waaraan vele landen medewerking gaven, met België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit jaar kwam er een tweede seizoen, met een grotendeels Belgische cast - met Lynn Van Royen (De Ridder) voorop - en enkele internationale namen, zoals Jürgen Vogel (Tatort) en Marie Bach Hansen (The Legacy).

Het tweede seizoen verscheen recent in de Lumière Crime Series op Dvd, op drie schrijven. Hieronder een blik op de uitgave.



In Seizoen 2 brengt een zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de internationale kunsthandel en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen.



Serie: The Team - Seizoen 2 | Afleveringen: 8 x ca. 58 minuten | Release: augustus 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels / Duits / Deens / Nederlands / Arabrisch Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 3 x Dvd | EAN: 5407003481310 | Met dank aan: Lumière

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van The Team zitten verpakt in een DVD-stackcase. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en Geluid
De beeldkwaliteit van deze Lumière uitgave ziet er top uit. Het valt slechts beperkt op dat dit een Standard Definition vertoning is. Er zijn namelijk geen tot weinig gebreken te zien en de kleur doet modern aan, al lijkt deze licht bewerkt om een wat grauwere sfeer mee te geven. De gesproken taal is divers en deze wordt uit de speakers getoverd door een Dolby Digital 5.1 geluidstrack. Deze is ruimtelijk en doet het wat betreft surround effects redelijk aardig tijdens de meer actievolle scènes. Dit neemt niet weg dat de nadruk doorgaans op de dialoog ligt.

Geen extra's
Lumière houdt het als gewoonlijk redelijk beknopt met het bonusmateriaal. Er is vooraf een verzameltrailer te zien van recentere Lumière Crime Series releases, maar er zijn verder geen extra's opgenomen. Op de eerste twee schijven staan ieder drie afleveringen, de derde schijf bevat de laatste twee afleveringen van The Team.

Derde seizoen?
Over een derde seizoen is nog niets bekend. Het tweede seizoen wordt eerst door Europa en de rest van de wereld verspreid. Aangezien er drie jaar tussen seizoen 1 en 2 zit, zal het nog wel even duren voordat duidelijk is of er een nieuw vervolg komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen