Damon Herriman ook als Charles Manson in 'Mindhunter' S2

Damon Herriman gecast in 'Mindhunter' S2

Eerder deze week werd al bekend dat Herriman de rol van Charles Manson ook al zal spelen in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood.

Zilko Tarici, 31 augustus 2018 om 16:35

Vandaag is via Collider bekend geworden dat Damon Herriman de beruchte seriemoordenaar Charles Manson niet alleen zal spelen in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood, maar ook in Netflix-serie Mindhunter!
Het nieuwe seizoen van de dramaserie zal naar verluidt gaan over de kindermoorden die eind jaren '70/begin jaren '80 plaatsvonden in Atlanta. De gevangen Manson was op dat moment bijna 50 jaar oud, ongeveer net zo oud als Herriman nu is. Herriman zal echter een 35-jarige Manson spelen in de film van Tarantino. Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in 1969, toen Manson nog op vrije voeten was.

Volgens Collider was Herriman echter eerst gecast als Manson in Mindhunter en werden zijn scenes als de seriemoordenaar eerder deze zomer gefilmd. De opnames van Tarantino's film zijn momenteel volop in gang. Hoe groot de rol van Manson (en dus Herriman) is in beide projecten is nog onbekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat het een bijrol betreft.

Hoewel hij bij het grote publiek vooral bekend staat om zijn rol als Dewey Crowe in FX-serie Justified, acteert Herriman als sinds de vroege jaren '80 en heeft hij 98 film- en tv-rollen op zijn naam staan. Hij treedt in de voetsporen van acteurs als Michael Sheen en Michael Keaton, die beiden in verschillende projecten dezelfde rollen spelen; Sheen was in meerdere films en series te zien als de Britse premier Tony Blair, terwijl Michael Keaton de rol van Ray Nicolette speelde in de films Jackie Brown (ook al van Tarantino!) en Steven Soderberghs Out of Sight.

Zowel het nieuwe seizoen van Mindhunter als Once Upon a Time in Hollywood worden in 2019 verwacht.

Bron: Collider

Lees meer over: Damond Herriman, Mindhunter, Netflix, Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood

Populair nieuws