search

Ons nieuws van vrijdag 31 augustus 2018

Dvd review 'The Team 2' - Internationale misdaadserie
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Team 2' - Internationale misdaadserie

Met de Belgische Lynn Van Royen in een belangrijke rol.

Bedenker: Kasper Gaardsøe | Cast: Lynn Van Royen (Paula Liekens), Jürgen Vogel (Gregor Weiss), Marie Bach Hansen (Nelly Winther), e.a. | Jaar: 2015 - heden | Tv-zender: Verschillende zenders

In 2015 verscheen het eerste seizoen van The Team op de Europese tv-schermen. Het betreft een internationale politieserie waaraan vele landen medewerking gaven, met België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit jaar kwam er een tweede seizoen, met een grotendeels Belgische cast - met Lynn Van Royen (De Ridder) voorop - en enkele internationale namen, zoals Jürgen Vogel (Tatort) en Marie Bach Hansen (The Legacy).

Het tweede seizoen verscheen recent in de Lumière Crime Series op Dvd, op drie schrijven. Hieronder een blik op de uitgave.



In Seizoen 2 brengt een zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de internationale kunsthandel en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen.



Serie: The Team - Seizoen 2 | Afleveringen: 8 x ca. 58 minuten | Release: augustus 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels / Duits / Deens / Nederlands / Arabrisch Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 3 x Dvd | EAN: 5407003481310 | Met dank aan: Lumière

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van The Team zitten verpakt in een DVD-stackcase. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en Geluid
De beeldkwaliteit van deze Lumière uitgave ziet er top uit. Het valt slechts beperkt op dat dit een Standard Definition vertoning is. Er zijn namelijk geen tot weinig gebreken te zien en de kleur doet modern aan, al lijkt deze licht bewerkt om een wat grauwere sfeer mee te geven. De gesproken taal is divers en deze wordt uit de speakers getoverd door een Dolby Digital 5.1 geluidstrack. Deze is ruimtelijk en doet het wat betreft surround effects redelijk aardig tijdens de meer actievolle scènes. Dit neemt niet weg dat de nadruk doorgaans op de dialoog ligt.

Geen extra's
Lumière houdt het als gewoonlijk redelijk beknopt met het bonusmateriaal. Er is vooraf een verzameltrailer te zien van recentere Lumière Crime Series releases, maar er zijn verder geen extra's opgenomen. Op de eerste twee schijven staan ieder drie afleveringen, de derde schijf bevat de laatste twee afleveringen van The Team.

Derde seizoen?
Over een derde seizoen is nog niets bekend. Het tweede seizoen wordt eerst door Europa en de rest van de wereld verspreid. Aangezien er drie jaar tussen seizoen 1 en 2 zit, zal het nog wel even duren voordat duidelijk is of er een nieuw vervolg komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Damon Herriman ook als Charles Manson in 'Mindhunter' S2
Series / Nieuws

Damon Herriman ook als Charles Manson in 'Mindhunter' S2

Eerder deze week werd al bekend dat Herriman de rol van Charles Manson ook al zal spelen in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood.

Vandaag is via Collider bekend geworden dat Damon Herriman de beruchte seriemoordenaar Charles Manson niet alleen zal spelen in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood, maar ook in Netflix-serie Mindhunter!

Het nieuwe seizoen van de dramaserie zal naar verluidt gaan over de kindermoorden die eind jaren '70/begin jaren '80 plaatsvonden in Atlanta. De gevangen Manson was op dat moment bijna 50 jaar oud, ongeveer net zo oud als Herriman nu is. Herriman zal echter een 35-jarige Manson spelen in de film van Tarantino. Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in 1969, toen Manson nog op vrije voeten was.

Volgens Collider was Herriman echter eerst gecast als Manson in Mindhunter en werden zijn scenes als de seriemoordenaar eerder deze zomer gefilmd. De opnames van Tarantino's film zijn momenteel volop in gang. Hoe groot de rol van Manson (en dus Herriman) is in beide projecten is nog onbekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat het een bijrol betreft.

Hoewel hij bij het grote publiek vooral bekend staat om zijn rol als Dewey Crowe in FX-serie Justified, acteert Herriman als sinds de vroege jaren '80 en heeft hij 98 film- en tv-rollen op zijn naam staan. Hij treedt in de voetsporen van acteurs als Michael Sheen en Michael Keaton, die beiden in verschillende projecten dezelfde rollen spelen; Sheen was in meerdere films en series te zien als de Britse premier Tony Blair, terwijl Michael Keaton de rol van Ray Nicolette speelde in de films Jackie Brown (ook al van Tarantino!) en Steven Soderberghs Out of Sight.

Zowel het nieuwe seizoen van Mindhunter als Once Upon a Time in Hollywood worden in 2019 verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster 'Castlevania' S2 is doordrenkt met bloed
Series / Posters

Nieuwe poster 'Castlevania' S2 is doordrenkt met bloed

Na het succes van het eerste seizoen van de animatieserie, verblijdt Netflix ons vanaf 26 oktober a.s. met meer afleveringen!!

Netflx heeft vandaag een nieuwe poster voor Castlevania seizoen 2 vrijgegeven. De poster onthult verder dat het nieuwe seizoen op 26 oktober a.s. beschikbaar wordt gesteld door Netflix. Je kunt het promotiemateriaal hieronder bekijken!

Het eerste spel van Konami was een zeer populaire titel voor de oorspronkelijke Nintendo in 1986. In het spel speel je een vampierjager genaamd Simon Belmont, het laatste overlevende lid van de Belmont-clan. Belmont probeert Oost-Europa te redden van niemand minder dan Vlad Dracula Tepe.

De animatieserie van Netflix gebruikt de game als inspiratiebron en werd bedacht door comic-legende Warren Ellis. De stemmencast bestaat uit o.a. Graham McTavish als Dracula, Richard Armitage als Trevor Belmont, James Callis als Alucard, Emily Swallow als Lisa en Matt Frewer als The Bishop. Het nieuwe seizoen wordt geproduceerd door de eerder genoemde Ellis, Kevin Kolde, Adi Shankar en Fred Seibert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michonne krijgt belangrijke positie in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Michonne krijgt belangrijke positie in 'The Walking Dead'

Het negende seizoen biedt een hoofdrol voor het fanfavoriete personage.

Het negende seizoen van The Walking Dead brengt het personage Michonne van Danai Gurira naar een "machtspositie". Dat vertelt showrunner Angela Kang tijdens een interview met de site TVLine over het volgende seizoen. Vermoedelijk zal zij de nieuwe leider worden van Alexandria en uiteindelijk het stokje overnemen van haar geliefde Rick (Andrew Lincoln), van wie we na zes afleveringen afscheid moeten nemen.

Kang vertelde dat het "erg leuk wordt om te zien waar Michonne dit seizoen heengaat". Vermoedelijk zal dat een positie vol verantwoordelijkheden worden, waarbij het personage dus een grote en belangrijke rol krijgt. Dat mag wel, want het personage is er sinds seizoen drie en speelt al jaren een grote rol.

Het negende seizoen van de serie van zender AMC gaat vanaf 7 oktober van start. Het moet een bijzonder goed seizoen worden, want de kijkcijfers lopen terug en die seizoen moet het tij keren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende foto's 'Titans' tonen hoofdpersonen
Series / Foto's

Opvallende foto's 'Titans' tonen hoofdpersonen

Eindelijk beeldmateriaal!

DC Entertainment heeft vier portretten vrijgegeven van de hoofdpersonen in DC Universe-serie Titans. Op de foto's zien we Starfire (Anna Diop), Beast Boy (Ryan Potter) en Raven (Teagan Croft) voor het eerst, maar er is natuurlijk ook nog een beeld van Robin (Brenton Thwaites) vrijgegeven. Laatstgenoemde is uiteraard de hoofdpersoon in de serie.







De serie zal vanaf 12 oktober te zien zijn op DC Universe, de streamingdienst van de tegenhanger van Marvel. Een synopsis is er helaas niet, al weten we dat er een samenwerkingsverband moet komen tussen de vier helden om te voorkomen dat de planeet eraan ten onder gaat. Welke schurk er precies is, is nog niet bekend gemaakt.

Titans dient als springplank voor DC Universe, de streamingdienst van DC. De bedoeling is dat er constant nieuwe live-action series te zien zijn op die dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster verzamelt 'Charmed'-zussen
Series / Posters

Poster verzamelt 'Charmed'-zussen

De nieuwe dames zijn er klaar voor.

The CW heeft een poster vrijgegeven voor de aankomende reboot van Charmed, waarin een drietal nieuwe zussen centraal staat: Macy (Madeleine Mantock), Mel (Melonie Diaz) en Maggie (Sarah Jeffrey). Begin deze zomer bestelde de zender nog een compleet eerste seizoen en tijdens de San Diego Comic-Con afgelopen juli debuteerde men de pilot.

Vandaag is er, in de aanloop naar de release van het eerste seizoen komende oktober, een poster vrijgegeven van de drie magische meisjes.

De hoop van The CW zal zijn dat fans de komende tijd minder sceptisch zijn. Toch is dat moeilijk, want de oorspronkelijke hoofdrolspeelsters zijn behoorlijk kritisch. Zo stelde Holly Marie Combs in het verleden wel eens "nooit te zullen begrijpen wat er grappig of feministisch is aan een serie die zegt dat de oorspronkelijke actrices te oud zijn voor het werk dat ze twaalf jaar gelden nog deden."

De nieuwe show is vanaf 14 oktober te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's en synopsissen 'The Romanoffs'
Series / Foto's

Eerste foto's en synopsissen 'The Romanoffs'

Hier hebben we echt zin in!

Amazon heeft voor elke aanstaande aflevering van The Romanoffs een synopsis vrijgegeven. Daarmee horen we voor het eerst specifieke inhoudelijke details over de serie van Matthew Weiner. Naast de foto's zijn er ook foto's vrijgegeven van de eerste reeks.

Deze zal volgens Variety op 12 oktober beginnen met twee afleveringen. Daarna volgt er elke week een nieuwe aflevering, tot 23 november.

The Violet Hour (12 oktober): Speelt zich af in Parijs. Een ouderlijk huis heeft de sleutel voor de toekomst van een familie.

The Royal We (12 oktober): Hun huwelijk lijkt voorbij. Een koppel vindt daarop eigen verleidingen.

House of Special Purpose (19 oktober): Een filmster en een regisseur strijden met elkaar om het antwoord op een belangrijke vraag: wat is echt?

Expectation (26 oktober): Op een enkele dag in New York City, wordt een vrouw geconfronteerd met elke leugen die ze ooit verteld heeft.

Bright and High Cirle (2 november): Een vertrouwd vriend is verdacht en dat stelt de loyaliteiten van een hechte gemeenschap op de proef.

Panorama (9 november): In Mexico City wordt een idealitische verslaggever verliefd op zijn mysterieuze onderwerp.

End of the Line (16 november): Tijdens een reis naar het buitenland om te kijken naar hun nalatenschap, krijgt een echtpaar te maken met vernietiging.

The One That Holds Everything (23 november): In een wereldwijd verhaal, probeert een man te ontsnappen aan de familievloek.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.