Dvd review 'Lethal Weapon' (S2) - Riggs en Murtaugh in actie!

Dvd review 'Lethal Weapon' - Seizoen 2

Bram de Groot, 11 oktober 2018 om 23:58

Ontwikkeld door: Matthew Miller | Cast: Damon Wayans (Roger Murtaugh), Clayne Crawford (Martin Riggs), Jordana Brewster (Dr. Maureen Cahill), Keesha Sharp (Trish Murtaugh), Kevin Rahm (Captain Brooks Avery) e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-zender: Fox

In 2016 verscheen het eerste seizoen van Lethal Weapon, een serie die vooral wilde profiteren van het succes van de gelijknamige films uit de jaren 80. En dat lukte redelijk. De serie bevindt zich al in het derde seizoen. In de eerste twee seizoenen zijn het Damon Wayans en Clayne Crawford die de hoofdrollen hebben. Uiteraard speelt Wayans het personage Roger Murtaugh van Danny Glover en is Crawford nu Martin Riggs, de rol van Mel Gibson in de filmreeks. Na een debuutseizoen van 18 afleveringen kreeg seizoen 2 maar liefst 22 afleveringen.

Onlangs bracht Warner Bros Home Entertainment het seizoen 2 uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.


In seizoen 2 bevindt LAPD-rechercheur Martin Riggs zich ten zuiden van de grens van Californië, waar hij van plan is eindelijk af te rekenen met de drugsbaron die volgens hem verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw. Maar slechts drie woordjes van zijn partner, Roger Murtaugh, veranderen alles. Niet lang daarna gaan Murtaugh en krankzinnige Riggs weer samen aan de slag. Ze lossen moorden op en bestrijden criminaliteit, en daarbij rijden ze heel wat auto’s in de prak en blazen ze alles op wat in de weg staat.Dvd: Lethal Weapon - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 22 x ca. 42 minuten | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232583 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 2 van Lethal Weapon zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase wordt per disc aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titels en de extra's.

Beeld & geluid
Met 22 afleveringen en een totale speelduur van 924 minuten bevatten de vier schijven flink wat videodata; dus per disc 5 of zes afleveringen. De Standard Definition-weergave moet daarom ook niet al te kritisch bekeken worden. De standaard gebreken zijn aanwezig, al zal de gemiddelde seriekijker ondertussen gewend zijn aan deze basic Dvd-uitgaven - wat betreft beeldkwaliteit. De serie draagt daarnaast een Dolby Digital 5.1 geluidstrack mee, uiteraard voor de vele dialoog en de redelijke muzikale ondersteuning. Actiescènes leunen zwaar op geluidsondersteuning, dus verwacht geen surround effects van de bovenste plank.

Extra's
Warner Bros Home Entertainment houdt het voor Lethal Weapon beperkt wat betreft de extra's. Er zijn slechts wat verwijderde scènes te bekijken. Normaal gesproken is Warner Bros. toch wel iets guller.

Seizoen 3 draait; maar met een tegenslag!
Het derde seizoen is sinds eind september te zien op de zender Fox. In dit seizoen is het personage Martin Riggs niet meer te zien, aangezien acteur Clayne Crawford werd ontslagen vanwege zijn gedrag op de set. Seann William Scott is in seizoen 3 te zien als Wesley Cole. Na de première onthulde Damon Wayans niet terug te keren voor seizoen 4. De vraag is of Fox nog wel heil ziet in een seizoen zonder de hoofdfiguren Riggs en Murtaugh. De trailer voor seizoen 3:


Bron: Serietotaal

Lees meer over: Lethal Weapon, Damon Wayans, Clayne Crawford, Jordana Brewster, Seann William Scott

Populair nieuws