Dvd review 'Lucifer' (S2) - De DC/Vertigo-antiheld leeft voort!

Eigenlijk zou de serie stoppen, maar Netflix springt het gat.

Bram de Groot, 14-10-2018 15:33

Bedenker: Tom Kapinos | Cast: Tom Ellis (Lucifer Morningstar), Lauren German (Detective Chloe Decker), Kevin Alejandro (Detective Daniel "Dan" Espinoza), D. B. Woodside (Amenadiel), Lesley-Ann Brandt (Mazikeen), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zender: Fox | Netflix
Eerder dit jaar was er nogal een gedoe rond deze serie Lucifer. De DC/Vertigo stripverfilming werd namelijk tegen de zin van flink wat fans gecanceld door zender Fox. Na een beloning van een aantal bonusafleveringen viel het doek ook echt. Een maand later kwam Netflix met het heugelijke nieuws dat zij de serie voort gaan zetten.

Onlangs bracht Warner Home Video het tweede seizoen uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.


In seizoen 2 moet Lucifer zijn moeder Charlotte opsporen, terwijl hij ondertussen doorgaat met het straffen van criminelen samen met LAPD-detective Chloe Decker. Om zijn spoorloze moeder te vinden moet Lucifer samenwerken met zijn broer Amenadiel. Helaas hebben de broers geen al te beste band met elkaar. Een duivels dilemma...Dvd: Lucifer - seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 18 x ca. 41 minuten | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232590 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie Dvd-schijven van deze uitgave Lucifer zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen in insteekhoes. In de keepcase staan de titels opgesomd, per disc. Ook is er een overzicht van het bonusmateriaal.

Beeld & geluid
Met een totale speelduur van 756 minuten staan de 18 afleveringen en nog wat extra's verspreid over drie Dvd-schijven. Dit is wat aan de volgepropte kant, met zes afleveringen per disc. Het beeld steekt dan ook zeker niet boven de gemiddelde Standard Definition-weergave uit. De serie doet verder goed modern uit, maar door de stevige contrast wordt het beeld helaas te warm en dat doet de doorgaans donkere beelden niet heel veel goed. Desondanks geen enorm slecht beeld; uiteraard jammer dat er geen HD-uitgave is. De geluidstrack is verder basic, maar prima met een Dolby Digital 5.1 ondersteuning.

Extra's
Het bonusmateriaal op de schijf is wat aan de beperkte kant. Er is één featurette te bekijken met de titel 'Reinventing Lucifer in the City of Angels'. In een kwartier wordt er gekeken naar de setting van de show in Los Angeles. Uiteraard komen ook de verschillende personages voorbij. Daarnaast is er een registratie van de Comic Con 2016 panel. Tevens zijn er wat korte verwijderde scènes en een standaard Gag Reel.

Seizoen 4 op Netflix!
Nadat het tweede seizoen 178 afleveringen kreeg, werd het bijna afsluitende seizoen opgekrikt tot maar liefst 26 afleveringen. Toch bleek het een bijna fatale stap. Nu verschijnt de serie dus op Netflix, in 2019, met tien afleveringen. Hieronder de trailer voor seizoen 3:


Lees meer over: Lucifer, 2017, Seizoen 2, Fox, Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 kneitergoede series op
Netflix

4 kneitergoede series op Netflix

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie