search

Ons nieuws van zondag 14 oktober 2018

Dvd review 'Lucifer' (S2) - De DC/Vertigo-antiheld leeft voort!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Lucifer' (S2) - De DC/Vertigo-antiheld leeft voort!

Eigenlijk zou de serie stoppen, maar Netflix springt het gat.

Bedenker: Tom Kapinos | Cast: Tom Ellis (Lucifer Morningstar), Lauren German (Detective Chloe Decker), Kevin Alejandro (Detective Daniel "Dan" Espinoza), D. B. Woodside (Amenadiel), Lesley-Ann Brandt (Mazikeen), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zender: Fox | Netflix

Eerder dit jaar was er nogal een gedoe rond deze serie Lucifer. De DC/Vertigo stripverfilming werd namelijk tegen de zin van flink wat fans gecanceld door zender Fox. Na een beloning van een aantal bonusafleveringen viel het doek ook echt. Een maand later kwam Netflix met het heugelijke nieuws dat zij de serie voort gaan zetten.

Onlangs bracht Warner Home Video het tweede seizoen uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.



In seizoen 2 moet Lucifer zijn moeder Charlotte opsporen, terwijl hij ondertussen doorgaat met het straffen van criminelen samen met LAPD-detective Chloe Decker. Om zijn spoorloze moeder te vinden moet Lucifer samenwerken met zijn broer Amenadiel. Helaas hebben de broers geen al te beste band met elkaar. Een duivels dilemma...



Dvd: Lucifer - seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 18 x ca. 41 minuten | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232590 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie Dvd-schijven van deze uitgave Lucifer zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen in insteekhoes. In de keepcase staan de titels opgesomd, per disc. Ook is er een overzicht van het bonusmateriaal.

Beeld & geluid
Met een totale speelduur van 756 minuten staan de 18 afleveringen en nog wat extra's verspreid over drie Dvd-schijven. Dit is wat aan de volgepropte kant, met zes afleveringen per disc. Het beeld steekt dan ook zeker niet boven de gemiddelde Standard Definition-weergave uit. De serie doet verder goed modern uit, maar door de stevige contrast wordt het beeld helaas te warm en dat doet de doorgaans donkere beelden niet heel veel goed. Desondanks geen enorm slecht beeld; uiteraard jammer dat er geen HD-uitgave is. De geluidstrack is verder basic, maar prima met een Dolby Digital 5.1 ondersteuning.

Extra's
Het bonusmateriaal op de schijf is wat aan de beperkte kant. Er is één featurette te bekijken met de titel 'Reinventing Lucifer in the City of Angels'. In een kwartier wordt er gekeken naar de setting van de show in Los Angeles. Uiteraard komen ook de verschillende personages voorbij. Daarnaast is er een registratie van de Comic Con 2016 panel. Tevens zijn er wat korte verwijderde scènes en een standaard Gag Reel.

Seizoen 4 op Netflix!
Nadat het tweede seizoen 178 afleveringen kreeg, werd het bijna afsluitende seizoen opgekrikt tot maar liefst 26 afleveringen. Toch bleek het een bijna fatale stap. Nu verschijnt de serie dus op Netflix, in 2019, met tien afleveringen. Hieronder de trailer voor seizoen 3:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Er is heel wat nieuws toegevoegd!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Een groep mensen keert terug naar het beroemde, bezeten landhuis waar ze opgegroeid zijn. Daar moeten ze een tragedie die hun familie overkomen si het hoofd zien te bieden.



Better Call Saul is misschien wel beter dan Breaking Bad. De serie draait om Saul Goodman, voordat hij Saul werd. We volgen Jimmy McGill, een advocaat die veel dingen fout doet.



Een elzenboom sterft. Dat is het laatste beetje magie dat het land beschermd heeft tegen demonen. Amberle Elessedil is de enige die de boom kan redden. Maar daarvoor moet ze magie gebruiken die al duizenden jaren niet meer gebruikt is. Samen met Will Ohmsford probeert ze dat.



Een jonge vrouw keert terug naar huis om het falende hotel van haar zus van de ondergang te helpen redden. Eenmaal daar krijgt ze te maken met vervlogen herinneringen uit het verleden.



Acteur en martial artist Frank Grillo verkent verschillende vechttechnieken van over heel de wereld. Dat doet hij in vijf spannende en interessante afleveringen.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

A Taiwanese Tale of Two Cities (2018) S01E06
The Good Place (2016) S03E04
Riverdale (2016) S03E01
The Flash (2015) S05E01
Crazy Ex-Girlfriend (2015) S04E01
Dynasty (2017) S02E01


Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Documentaire
Salt Fat Acid Heat (1 seizoen | 2018)

Kinderserie
Tarzan and Jane (2 seizoenen | 2017)
The Boss Baby: Back in Business (2 seizoenen | 2017)

Reality
The Curious Creations of Christine McConnell (1 seizoen | 2018)
Terrace House: Opening New Doors (4 seizoenen | 2017)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix trekt stekker uit Marvels 'Iron Fist'
Series / Nieuws

Netflix trekt stekker uit Marvels 'Iron Fist'

Nu naar Disney Play?

Na twee seizoenen rond de Marvel-superheld Danny Rand a.k.a. Iron Fist stopt Netflix ermee. De betaalzender heeft er een goede reden voor. Het officiële berichtgeving van Netflix en Marvel Television via Deadline:

"Marvel's Iron Fist zal niet terugkeren voor een derde seizoen op Netflix, iedereen bij Marvel Television en Netflix is trots op de serie en dankbaar voor al het harde werk van onze ongelooflijke cast, crew en showrunners. We zijn de fans dankbaar die deze twee seizoenen hebben gezien en voor de samenwerking die we hebben gehad bij deze serie. Terwijl de serie op Netflix is afgelopen, zal de Immortal Iron Fist voortleven."

De titelrol werd gespeeld door Finn Jones en de Iron Fist seizoenen waren zeker niet de best ontvangen seizoenen binnen de The Defenders-series, zoals Daredevil en The Punisher. Wie weet keert Iron Fist wel terug in andere series.

De acteur heeft al gereageerd op het stopzetten van zijn serie:

Bekijk op instagram

Online wordt er gezinspeeld op de mogelijkheid dat de kleinere Marvel-superheld terugkeert op de streamingdienst Disney Play. Deze dienst komt volgend jaar beschikbaar. De verwachting is echter dat Disney vooral zal inzetten op series rond de grotere helden uit het filmuniversum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen