Blu-ray review 'Midnight, Texas' (S1) - Voor de liefhebbers van True Blood

Blu-ray review 'Midnight, Texas' - Seizoen 1

Van de schrijver van The Southern Vampire Mysteries.

Bram de Groot, 21 oktober 2018 om 13:24

Ontwikkeld door: Monica Owusu-Breen | Personages: Manfred Bernardo (François Arnaud), Bobo Winthrop (Dylan Bruce), Fiji Cavanaugh (Parisa Fitz-Henley), Olivia Charity (Arielle Kebbel), Joe Strong (Jason Lewis), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zender: NBC
Gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Charlaine Harris - de auteur van The Southern Vampire Mysteries waarop HBO's True Blood gebaseerd is - kun je in seizoen 1 van Midnight, Texas genieten van flink wat vreemde wezens en andere bizarre situaties. De serie debuteerde alweer verleden jaar zomer op NBC en leverde prima kijkcijfers af voor een wat kleinere tv-serie. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. Het hoofdpersonage Manfred Bernardo wordt ingevuld door François Arnaud.

Onlangs verscheen het debuutseizoen in Nederland op Dvd. Hieronder werpen we een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In het eerste seizoen beland je op een plek waar normaal zijn echt heel vreemd is - in een afgelegen stad in Texas, waar niemand is wie ze lijken. Van vampieren en heksen tot paranormaal begaafden, engelen en moordenaars, Midnight is een mysterieuze veilige haven voor diegenen die anders zijn. Terwijl de stadsleden de druk van ruige motorbende bendes, verdachte agenten, bovennatuurlijke entiteiten en hun eigen gevaarlijke verleden bestrijden, krijgen ze een ijzersterke band en vormen ze een onwaarschijnlijke familie.Serie: Midnight, Texas - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 43 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083152321 | Release: oktober 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee Blu-ray schijven van deze uitgave van seizoen 1 van Midnight, Texas zitten vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepkase. In de hoes geen details over de afleveringen en de extra's. Achterop staan twee extra's vermeld.

Beeld en geluid
Het is toch best opvallend dat deze serie gelijk een Blu-ray release krijgt. Logisch is het op zich wel, aangezien de serie nog best fraai is gemaakt, met prima filmisch beeld en zo nu en dan visuele effecten. Ook zijn er praktische effecten en dat blijft voor de liefhebber erg vermakelijk. Het beeld is verder prima scherp en de donkere scènes behouden heel sterk de details. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet zijn werk. Tijdens de iets heftigere scènes dan gaan muziek en wat minimaal surround effects een rol spelen. Fraai beeld en geluid dus!

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal op deze schijf blijkt beperkt tot een aantal verwijderde scènes en een Gag Reel. Universal Pictures heeft er dus niet voor gekozen om het eerste seizoen te belonen met wat diepgaande featurettes.

Seizoen 2 start snel!
Zender NBC was tevreden met de kijkcijfers en beloonde de fantasyserie met een tweede seizoen. Deze start op 26 oktober en de eerste twee afleveringen dragen de titels "Head Games" en "The Monster of the Week is Patriarchy". Hieronder de trailer!


Lees meer over: Midnight Texas, Seizoen 1, Blu ray, Francois Arnaud, True Blood

Populair nieuws