Netflix stopt ook met Marvel-serie 'Luke Cage'

Netflix stopt ook met 'Luke Cage'

Stopt Netflix met de Marvel-reeks?

Door onze nieuwsredactie, 21 oktober 2018 15:26

Na elf seizoenen lijkt het Marvel serie-universum op Netflix zijn langste tijd te hebben gehad. Verleden week werd duidelijk dat Netflix de serie Iron Fist geen derde seizoen zou geven. Nu heeft de betaalzender via Deadline onthuld dat ook Luke Cage geen volgend seizoen krijgt.
In de zomer van 2018 verscheen nog het tweede seizoen rond het personage van acteur Mike Colter die met Iron Fist, Jessica Jones en Daredevil de The Defenders vormt.

De officiële reactie van Marvel Television en Netflix: "Helaas zal Luke Cage niet terugkeren voor een derde seizoen. Iedereen bij Marvel Television en Netflix is de toegewijde showrunner, schrijvers, cast en crew die de held van Harlem de afgelopen twee seizoenen tot leven bracht en alle fans die de serie hebben gesteund dankbaar."

Naar verluidt zouden creatieve meningsverschillen de voornaamste reden zijn achter het cancelen van de serie rond de kogel afstotende held uit Harlem. De online wens is nu een Heroes For Hire-serie, maar of dat gaat gebeuren lijkt redelijk kansloos. Marvel Studios gaat waarschijnlijk nog meer aan de touwtjes trekken, aangezien zij met de komst van 20th Century Fox (lees X-Men) en Disney Play (lees doorvertaling MCU) veel meer macht krijgen over "hun" Marvel-helden.

De vraag is hoe Marvel Television verdergaat. Er zijn nu uiteenlopende series rond kleinere Marvel-personages verspreid over verschillende tv-zenders. Op Netflix verschijnt nog minimaal een derde seizoen voor Jessica Jones en een tweede seizoen voor The Punisher. Een paar dagen geleden debuteerde het prima ontvangen derde seizoen van Daredevil.

Bron: Deadline

Lees meer over: luke cage, mike colter, jessica jones, netflix, marvel, Alfre Woodard, Memphis Beat, Black Mariah, iron fist

Informatie over de serie: Luke Cage

Populair nieuws