search

Ons nieuws van zondag 21 oktober 2018

Netflix stopt ook met Marvel-serie 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Netflix stopt ook met Marvel-serie 'Luke Cage'

Stopt Netflix met de Marvel-reeks?

Na elf seizoenen lijkt het Marvel serie-universum op Netflix zijn langste tijd te hebben gehad. Verleden week werd duidelijk dat Netflix de serie Iron Fist geen derde seizoen zou geven. Nu heeft de betaalzender via Deadline onthuld dat ook Luke Cage geen volgend seizoen krijgt.

In de zomer van 2018 verscheen nog het tweede seizoen rond het personage van acteur Mike Colter die met Iron Fist, Jessica Jones en Daredevil de The Defenders vormt.

De officiële reactie van Marvel Television en Netflix: "Helaas zal Luke Cage niet terugkeren voor een derde seizoen. Iedereen bij Marvel Television en Netflix is de toegewijde showrunner, schrijvers, cast en crew die de held van Harlem de afgelopen twee seizoenen tot leven bracht en alle fans die de serie hebben gesteund dankbaar."

Naar verluidt zouden creatieve meningsverschillen de voornaamste reden zijn achter het cancelen van de serie rond de kogel afstotende held uit Harlem. De online wens is nu een Heroes For Hire-serie, maar of dat gaat gebeuren lijkt redelijk kansloos. Marvel Studios gaat waarschijnlijk nog meer aan de touwtjes trekken, aangezien zij met de komst van 20th Century Fox (lees X-Men) en Disney Play (lees doorvertaling MCU) veel meer macht krijgen over "hun" Marvel-helden.

De vraag is hoe Marvel Television verdergaat. Er zijn nu uiteenlopende series rond kleinere Marvel-personages verspreid over verschillende tv-zenders. Op Netflix verschijnt nog minimaal een derde seizoen voor Jessica Jones en een tweede seizoen voor The Punisher. Een paar dagen geleden debuteerde het prima ontvangen derde seizoen van Daredevil.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'Midnight, Texas' (S1) - Voor de liefhebbers van True Blood
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Midnight, Texas' (S1) - Voor de liefhebbers van True Blood

Van de schrijver van The Southern Vampire Mysteries.

Ontwikkeld door: Monica Owusu-Breen | Personages: Manfred Bernardo (François Arnaud), Bobo Winthrop (Dylan Bruce), Fiji Cavanaugh (Parisa Fitz-Henley), Olivia Charity (Arielle Kebbel), Joe Strong (Jason Lewis), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zender: NBC

Gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Charlaine Harris - de auteur van The Southern Vampire Mysteries waarop HBO's True Blood gebaseerd is - kun je in seizoen 1 van Midnight, Texas genieten van flink wat vreemde wezens en andere bizarre situaties. De serie debuteerde alweer verleden jaar zomer op NBC en leverde prima kijkcijfers af voor een wat kleinere tv-serie. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. Het hoofdpersonage Manfred Bernardo wordt ingevuld door François Arnaud.

Onlangs verscheen het debuutseizoen in Nederland op Dvd. Hieronder werpen we een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



In het eerste seizoen beland je op een plek waar normaal zijn echt heel vreemd is - in een afgelegen stad in Texas, waar niemand is wie ze lijken. Van vampieren en heksen tot paranormaal begaafden, engelen en moordenaars, Midnight is een mysterieuze veilige haven voor diegenen die anders zijn. Terwijl de stadsleden de druk van ruige motorbende bendes, verdachte agenten, bovennatuurlijke entiteiten en hun eigen gevaarlijke verleden bestrijden, krijgen ze een ijzersterke band en vormen ze een onwaarschijnlijke familie.



Serie: Midnight, Texas - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 43 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083152321 | Release: oktober 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee Blu-ray schijven van deze uitgave van seizoen 1 van Midnight, Texas zitten vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepkase. In de hoes geen details over de afleveringen en de extra's. Achterop staan twee extra's vermeld.

Beeld en geluid
Het is toch best opvallend dat deze serie gelijk een Blu-ray release krijgt. Logisch is het op zich wel, aangezien de serie nog best fraai is gemaakt, met prima filmisch beeld en zo nu en dan visuele effecten. Ook zijn er praktische effecten en dat blijft voor de liefhebber erg vermakelijk. Het beeld is verder prima scherp en de donkere scènes behouden heel sterk de details. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet zijn werk. Tijdens de iets heftigere scènes dan gaan muziek en wat minimaal surround effects een rol spelen. Fraai beeld en geluid dus!

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal op deze schijf blijkt beperkt tot een aantal verwijderde scènes en een Gag Reel. Universal Pictures heeft er dus niet voor gekozen om het eerste seizoen te belonen met wat diepgaande featurettes.

Seizoen 2 start snel!
Zender NBC was tevreden met de kijkcijfers en beloonde de fantasyserie met een tweede seizoen. Deze start op 26 oktober en de eerste twee afleveringen dragen de titels "Head Games" en "The Monster of the Week is Patriarchy". Hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel wat nieuws!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Daredevil is, in tegenstelling tot Luke Cage en Iron Fist terug voor een derde seizoen. Wilson Fisk keert terug uit de gevangenis en ondertussen zoekt Matt Murdock nog altijd uit wie hij nou eigenlijk is. De twijfels zijn groter dan ooit. Wie is hij? De duivel, of toch Matt Murdock?



Steven Avery is de voornaamste verdachte in een moordzaak. Maar hij is onschuldig, blijkt ook uit zijn DNA. Alleen de politie wilde niet meewerken met zijn verzoek om vrijlating.



De Seven Deadly Sins waren ooit een succesvolle groep ieders, die de Liones Kingdom omver wilden werpen. Maar de Holy Knights verslaan ze en worden de nieuwe heersers. Alleen doen ze dat met harde hand en is het aan de SDS om het land te bedrijven.



Een therapeut probeert haar huwelijk te redden, nadat een ongeluk op de fiets ervoor zorgt dat ze met haar man haar relatie heroverweegt en alles in perspectief probeert te plaatsen.



Miniserie waarin journalist Stad Kabango enkele van de grootste hiphopsterren van de wereld leert kennen en uitzoekt waar de muziek vandaan komt en wat he nalatenschap zal zijn.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

A Taiwanese Tale of Two Cities (2018) S01E07
The Good Place (2016) S03E04
Riverdale (2016) S03E02
The Flash (2015) S05E02
Crazy Ex-Girlfriend (2015) S04E02
Dynasty (2017) S02E02
Black Lightning (2017) S02E01
Supergirl (2016) S04E01
Arrow (2012) S07E01



Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Documentaire
Ask the Doctor (seizoen 1 | 2017)

Kinderserie
Larva Island

Komedie
Best. Worst. Weekend. Ever. (seizoen 1 | 2018)

Reality
Haunted (seizoen 1 | 2018)
Stunt Science (seizoen 1 | 2018)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.