search
Jeremy Irons speelt oudere Ozymandias in HBO-serie 'Watchmen'!
Series / Nieuws

Jeremy Irons speelt oudere Ozymandias in HBO-serie 'Watchmen'!

Na maanden van geruchten is het nu dan eindelijk officieel!

HBO-serie Watchmen wordt fascinerender met de dag. We wisten al dat de serie geen directe verfilming wordt van de beroemde graphic novel, maar meer een remix. Nu zijn we te weten gekomen dat hoofdrolspeler Jeremy Irons officieel een oudere versie van Adrian Veidt, alias Ozymandias, zal spelen in de serie.


Ozymandias is in de strips de 'slimste man ter wereld' en maakte onderdeel uit van de tweede generatie Minutemen, een groep superhelden. Wanneer deze groep uit elkaar valt, richt Veidt een uiterst succesvol bedrijf op, maar werkt hij ook aan een geheim project dat een buitenaardse invasie nabootst. Met deze zogenaamde invasie brengt hij miljoenen mensen in New York City om het leven, maar zorgt hij er ook voor dat een nucleaire oorlog uitblijft en de mensheid een gezamenlijke vijand heeft. Andere voormalige superhelden als Nite Owl en Silk Spectre worden hierdoor gedwongen de waarheid geheim te houden.

De HBO-serie speelt zich dus vele jaren na het bronmateriaal af, maar welke rol Ozymandias in het geheel zal spelen is nog onbekend. Naast deze onthulling is overigens ook bekend geworden dat Jean Smart (Legion) een FBI-agent zal spelen in de serie. Markant is de naam van haar personage: Agent Blake. Ingewijden zullen nog weten dat de echte naam van de Comedian Edward Blake is, wat erop duidt dat er een connectie is tussen deze personages.

HBO zal Watchmen ergens in 2019 uitzenden. Naast Irons en Smart zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor acteurs als Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Andrew Howard, Tom Mison, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent en Yahya Abdul-Mateen II.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen