search

Ons nieuws van vrijdag 9 november 2018

Dvd review 'Picnic at Hanging Rock' - de pakkende verfilming!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Picnic at Hanging Rock' - de pakkende verfilming!

Ook met Natalie Dormer (Game of Thrones).

Regisseurs: Michael Rymer | Larysa Kondracki | Amanda Brotchie | Cast: Natalie Dormer (Mrs Hester Appleyard), Lily Sullivan (Miranda Reid), Lola Bessis (Mademoiselle Dianne de Poitiers), Harrison Gilbertson (Michael Fitzhubert), Samara Weaving (Irma Leopold), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: Showcase

In 1975 verscheen er al eens een speelfilm gebaseerd op het boek 'Picnic at Hanging Rock' van Joan Lindsay en eerder dit jaar werd deze vertaald naar een tv-serie van zes afleveringen, onder meer met Natalie Dormer (Game of Thrones), Lily Sullivan en Lola Bessis. De Australische serie van drie regisseurs werd gekocht door grote buitenlandse zenders, zoals BBC, Canal+ en Amazon Video. In Nederland verscheen de serie op de VPRO en nu is de miniserie ook op schijf verkrijgbaar.

Lumière bracht Picnic at Hanging Rock onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.



In de miniserie zien we de mysterieuze verdwijningen van drie schoolmeisjes en hun onderwijzeres op Valentijnsdag in 1900. Het verhaal voert je langs het daaropvolgende onderzoek en de verregaande impact op de studentes, families en de medewerkers van Appleyard College, én op het nabijgelegen gehucht. Er zijn theorieën in overvloed, lang verborgen geheimen komen aan het licht, er ontstaat paranoia en hysterie - want de levens van onze personages zullen op verschillende manieren voor altijd veranderen.



Serie: Picnic at Hanging Rock | Aantal discs 2 x Dvd | Speelduur: 6 x 51 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481358 | Release: september 2018 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van de miniserie Picnic at Hanging Rock zitten verpakt in zwarte dikke Dvd-keepcase. In de keepcase geen details over de losse afleveringen, maar op de achterkant staan wel extra's vermeld.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave - uiteraard met standard definition beeld - is erg netjes. De kleur is enigszins bewerkt met filters, maar deze doet keruig aan. De scherpte van close-ups tonen aan dat er een optimale transfer is gebruikt. Van blokvorming is amper sprake.

De meer uitgezoomde scènes vallen iets meer door de mand, maar de knap gemaakte serie ziet er via deze dvd-uitgave echt fraai uit! Vooral de ondertitels verraden direct dat er een Dvd wordt afgespeeld. Ook het geluid is prima via de dolby digital surround track. Een van de betere SD-uitgaves in lange tijd. Mooi!

Extra's
Zowaar heeft Lumière deze serie een paar extra's gegeven. Zo zijn er op disc één zes video's te zien met interviews. Drie met de cast en video's met de regisseur, de schrijver en de kostuum-verantwoordelijke. Op de twee schijf staan ook zes video's van achter de schermen. Alle video's zijn vrij kort en niet ondertiteld. Toch is het echt fraai dat Lumière extra's meelevert. Een meerwaarde voor een serie op schijf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wederom nieuw castlid voor DC-serie 'Swamp Thing'
Series / Nieuws

Wederom nieuw castlid voor DC-serie 'Swamp Thing'

De cast van de veelbelovende serie groeit met de dag.

Na de onthulling van afgelopen week dat Andy Bean en Derek Mears met zijn tweetjes Alec Holland/Swamp Thing zullen spelen, heeft Deadline nu onthuld dat Riverdale-acteur Henderson Wade de rol van Matt Cable, zoon van sheriff Lucilia Cable, zal spelen in de serie. Hij wordt omschreven als een politieagent uit Louisiana die het moet opnemen tegen een bovennatuurlijk kwaad. Daarnaast is Matt een jeugdvriend van hoofdpersonage Abby Arcane (Crystal Reed.

Naast de eerder genoemde acteurs zijn er in de DC Universe-serie ook rollen weggelegd voor Will Patton (als Avery Sutherland), Maria Sten (als Liz Tremayne), Jeryl Prescott (als Madama Xanadu), Jennifer Beals (als Lucilia Cable) en Virginia Madsen (als Maria Sunderland).

In de serie volgen we Abby Arcane, die onderzoek doet naar een moerasvirus in het dorp Marais in de Amerikaanse staat Louisiana. Ze ontdekt al snel dat het moeras in kwestie heel wat duistere geheimen herbergt.

Len Wiseman zal de eerste aflevering regisseren van de serie, die in 2019 wordt verwacht. Wiseman zal daarnaast samen met gerenommeerd regisseur James Wan produceren.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeremy Irons speelt oudere Ozymandias in HBO-serie 'Watchmen'!
Series / Nieuws

Jeremy Irons speelt oudere Ozymandias in HBO-serie 'Watchmen'!

Na maanden van geruchten is het nu dan eindelijk officieel!

HBO-serie Watchmen wordt fascinerender met de dag. We wisten al dat de serie geen directe verfilming wordt van de beroemde graphic novel, maar meer een remix. Nu zijn we te weten gekomen dat hoofdrolspeler Jeremy Irons officieel een oudere versie van Adrian Veidt, alias Ozymandias, zal spelen in de serie.

Ozymandias is in de strips de 'slimste man ter wereld' en maakte onderdeel uit van de tweede generatie Minutemen, een groep superhelden. Wanneer deze groep uit elkaar valt, richt Veidt een uiterst succesvol bedrijf op, maar werkt hij ook aan een geheim project dat een buitenaardse invasie nabootst. Met deze zogenaamde invasie brengt hij miljoenen mensen in New York City om het leven, maar zorgt hij er ook voor dat een nucleaire oorlog uitblijft en de mensheid een gezamenlijke vijand heeft. Andere voormalige superhelden als Nite Owl en Silk Spectre worden hierdoor gedwongen de waarheid geheim te houden.

De HBO-serie speelt zich dus vele jaren na het bronmateriaal af, maar welke rol Ozymandias in het geheel zal spelen is nog onbekend. Naast deze onthulling is overigens ook bekend geworden dat Jean Smart (Legion) een FBI-agent zal spelen in de serie. Markant is de naam van haar personage: Agent Blake. Ingewijden zullen nog weten dat de echte naam van de Comedian Edward Blake is, wat erop duidt dat er een connectie is tussen deze personages.

HBO zal Watchmen ergens in 2019 uitzenden. Naast Irons en Smart zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor acteurs als Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Andrew Howard, Tom Mison, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent en Yahya Abdul-Mateen II.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The 4400' volgende serie die terugkeert
Series / Nieuws

'The 4400' volgende serie die terugkeert

Reboots all over the place...

The CW is bezig met een reboot van USA-drama The 4400. De serie was tussen 2004 en 2007 te zien op USA Networks en nam vier seizoenen in beslag. Waar al het oude tegenwoordig terugkeert, moest dat bij deze franchise klaarblijkelijk ook gebeuren.

Het is dan ook een nieuwe trend, want er liggen genoeg reboots aan de horizon om ons voorlopig te vermaken. Variety meldt nu dat er een reboot van de serie in de maak is.

De show begon ooit met als miniserie met vijf afleveringen. Die bleken zo populair, dat een drietal nieuwe seizoenen van dertien afleveringen per stuk besteld werd. Geinig genoeg stopte de show na 44 afleveringen. The CW ontwikkelt nu een vervolg.

Centraal zal nog altijd het uitgangspunt van de vorige serie staan: een groep 4400 mensen die ineens verdwijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer indrukwekkende trailer Netflix-natuurdocumentaire 'Our Planet'
Series / Trailer

Zeer indrukwekkende trailer Netflix-natuurdocumentaire 'Our Planet'

De nieuwe Planet Earth-achtige docuserie.

Netflix heeft de eerste teaser vrijgegeven voor documentaireserie Our Planet. Die is wereldwijd vanaf 5 april 2019 te streamen op de dienst en jaren in de maak. De ambitieuze serie is gemaakt in samenwerking met Silverback Films, wiens directeur Alastair Fothergill, de bedenker is van onder meer Planet Earth en Blue Planet.

Deze achtdelige serie zal enkele van de meest kwetsbare diersoorten van de wereld laten zien, evenals hun fragiele habitat. Het vierjarige project is opgenomen in vijftig landen, en elk continent van de wereld. Daarbij is ook 4K-cameratechnologie gebruikt. Centraal staan zo'n beetje alle mogelijke habitatten van dieren over heel de wereld. Van de Arctische wildernis en de mysterieuze diepe oceanen tot de grote landschappen van Afrika en de diverse jungles van Zuid-Amerika.

De voice-over voor Engelse territoria van de serie komt van Sir David Attenborough, andere landen krijgen een lokale voice-over. Wie dat in Nederland zal doen is nog niet bekend. Hieronder de trailer!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-vervolg draait om Jesse
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-vervolg draait om Jesse

Meer details!

The Hollywood Reporter heeft nieuwe details rond de film die gepland staat voor Breaking Bad. Volgens het vakblad gaat het inderdaad om een vervolg op die serie. Dat betekent dat de film zich in die franchise af gaat spelen, en bekende personages kan volgen.

Naar het schijnt zal de film, die twee uur moet gaan duren, draaien om een man op de vlucht, die iets van zijn leven probeert te maken. Gezien het einde van het vijfde seizoen van de serie, lijkt het logisch dat het om Jesse Pinkman (Aaron Paul) draait. Dat stellen bronnen van THR ook.

Ook meldt het vakblad dat Vince Gilligan, bedenker van de franchise, de twee uur durende film schrijft. De film heeft vermoedelijk geen plaats voor Walter White (Bryan Cranston), die helaas om het leven kwam aan het einde van de serie.

Wanneer de film te zien is, weten we nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: Tom Hiddleston in Marvel-serie 'Loki' op Disney+!
Series / Nieuws

Officieel: Tom Hiddleston in Marvel-serie 'Loki' op Disney+!

Walt Disney bevestigt.

In Avengers: Infinity War leek Loki dood te gaan, maar we zijn nog lang niet van deze Marvel-slechterik af. Walt Disney heeft bevestigd dat er een serie rond het personage komt op Walt Disney's in 2019 te verschijnen streamingdienst Disney+.

Acteur Tom Hiddleston (The Night Manager) gaat het Marvel Cinematic Universe personage opnieuw spelen in de serie die zich uiteraard vooral op Loki gaat richten.

De kans is groot dat de Marvel-series op Disney+ kortere seizoenen worden met slecht een beperkt aantal afleveringen welke een afgebakend verhaal vertellen. Aangezien er a-list acteurs meedoen, moeten de opnames wel in hun drukke agenda's passen.

De Marvel-series op Disney+ gaan flink afwijken van de Marvel-series op bijvoorbeeld ABC (Agents of S.H.I.E.LD.) en Netflix (Daredevil), aangezien Marvel Studios-baas Kevin Feige de series aanstuurt. De tv-divisie van Marvel aangestuurd door Jeph Loeb zou niets met deze reeksen te maken hebben.

Andere kanshebbers op een eigen serie zijn Scarlet Witch en Falcon/Winter Soldier. Disney+ debuteert eind 2019, met mogelijk Loki als eerste Marvel-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede live-action 'Star Wars'-serie op Disney+ aangekondigd!
Series / Nieuws

Tweede live-action 'Star Wars'-serie op Disney+ aangekondigd!

Een serie die zich afspeelt voor Rogue One: A Star Wars.

Walt Disney heeft laten weten dat er wordt gewerkt aan een tweede live-action Star Wars-serie. Ook deze moet gaan verschijnen op Disney's streamingdienst die eind 2019 live moet gaan. Aanvankelijk werd gedacht dat deze dienst Disney Play zou gaan heten, maar dat is nu officieel Disney+.

Disney voorzitter en CEO Bob Iger onthulde dat de tweede Star Wars-serie volgend jaar in productie gaat. De serie gaat de avonturen volgen van rebel Cassian Andor, in de periode dat de Rebellion wordt gevormd. De serie speelt zich af voor de film Rogue One: A Star Wars Story en Diego Luna (Narcos: Mexico) zal de rol van Andor opnieuw invullen.

"Om terug te gaan naar het universum van Star Wars is heel speciaal voor mij", aldus Luna. "Ik heb zoveel herinneringen aan het geweldige werk dat we samen hebben verricht en de relaties die ik heb opgebouwd. We hebben een fantastisch avontuur voor de boeg. Dit nieuwe opwindende format zal ons de kans geven om dit personage verder te verkennen."

De serie wordt een "spionagethriller die verhalen vol spionnenwerk en uitdagende missies onderzoekt om de hoop te herstellen in een Melkweg die in de greep is van de meedogenloze Empire."

De eerste Star Wars-serie The Mandalorian wordt op dit moment opgenomen en debuteert hoogstwaarschijnlijk gelijk met de verschijning van Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix betaalde volledige kosten 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Netflix betaalde volledige kosten 'Star Trek: Discovery'

De serie was van CBS, maar Netflix betaalde alle kosten.

Netflix schijnt volledig betaald te hebben voor de productiekosten van Star Trek: Discovery. Op die manier kreeg de streamingdienst de internationale distributierechten op de serie. Als dat nieuws klopt, dan was de serie nog voor lancering winstgevend voor CBS, nog voordat deze te zien was op CBS All Access.

Variety stelt dat een gemiddelde aflevering van Star Trek: Discovery een productiebudget van 8 miljoen dollar had. Maar CBS hoefde daar niet voor te betalen, stelt REDEF. Dat schrijft dat Netflix alleen op deze manier de rechten kon krijgen op de uiterst populaire franchise.

De concurrentie voor de show was zeer fel en om die reden heeft Netflix ook nauwelijks controle over creatieve beslissingen rond de serie. Daar bovenop moest Netflix ook nog eens minstens vijf seizoenen afnemen, of de show het nou goed of slecht deed.

Vanaf 17 januari 2019 is het tweede seizoen te zien. Ook op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.