Dvd review Stephen King-serie 'Mr. Mercedes' - Seizoen 1

Dvd review 'Mr. Mercedes' - Seizoen 1

Opnieuw een verfilming van werk van de koning van de horror.

Bram de Groot, 31-12-2018 15:21

Ontwikkeld door: David E. Kelley | Cast: Brendan Gleeson (Bill Hodges), Harry Treadaway (Brady Hartsfield), Holland Taylor (Ida Silver), Jharrel Jerome (Jerome Robinson), Breeda Wool (Lou Linklatter) e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zender: Audience
Stephen King is hot. Zowel op het witte doek als op het kleine scherm. De afgelopen jaren verschenen al de series Castle Rock, The Mist, 11.22.63 en Under the Dome en in 2017 bracht zender Audience de boekentrilogie Mr. Mercedes (en Finders Keepers en End of Watch) tot leven. En met succes, aangezien Mr. Mercedes sterk werd ontvangen. Dit jaar verscheen namelijk al een tweede seizoen en volgend jaar moet een volledig derde seizoen debuteren rond detective Bill Hodges en seriemoordenaar Brady Hartsfield.

Sony Pictures Home Entertainment bracht Mr. Mercedes onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.


In Mr. Mercedes tart een gestoorde moordenaar een gepensioneerde poliltie-rechercheur met een reeks lugubere brieven en emails, waardoor de ex-agent gedwongen wordt een eigen, en mogelijk onwettelijke, zoektocht te beginnen om de moordenaar te pakken voor hij weer kan toeslaan.Serie: Mr. Mercedes - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 50 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609636857 | Release: november 2018 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van Mr. Mercedes zitten vastgeklikt in een amaray Dvd-keepcase. In de binnenkant van de hoes helaas geen extra info over de titels / synopsissen van de afzonderlijke afleveringen.

Beeld & geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven, met op schijf een en twee ieder drie afleveringen en op de derde schijf vier afleveringen. De kwaliteit van het beeld ligt niet ver boven het gemiddelde, met de standaard gebreken van een Standard Definition-uitgave. De kleuren doen het redelijk, al zijn deze duidelijk te verzadigd. De geluidstrack is surround 5.1 en focust zich logischerwijs op de dialoog. Een blu-ray uitgave is in Nederland niet verkrijgbaar, al is de serie wel te zien via Videoland.

Bonusmateriaal
Sony Pictures heeft een kale schijf opgeleverd. Er staan namelijk geen extra's op de schijf en dat is natuurlijk best jammer voor deze aantrekkelijke serie.

Mr. Mercedes al richting seizoen 3!
Over de kijkcijfers van de Mr. Mercedes serie is weinig bekend. Wel is duidelijk dat zender Audience tevreden is over de serie met geliefde acteur Brendan Gleeson. Dit jaar verscheen seizoen 2 en voor volgend jaar staat het derde seizoen gepland, ook weer met tien afleveringen. Bekijk hieronder de trailer van het tweede seizoen.


Lees meer over: Mr Mercedes, 2018, Brendan Gleeson, Stephen King

Informatie over de serie: Mr. Mercedes

Populair nieuws