search

Ons nieuws van maandag 31 december 2018

Dvd review Stephen King-serie 'Mr. Mercedes' - Seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd review Stephen King-serie 'Mr. Mercedes' - Seizoen 1

Opnieuw een verfilming van werk van de koning van de horror.

Ontwikkeld door: David E. Kelley | Cast: Brendan Gleeson (Bill Hodges), Harry Treadaway (Brady Hartsfield), Holland Taylor (Ida Silver), Jharrel Jerome (Jerome Robinson), Breeda Wool (Lou Linklatter) e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zender: Audience

Stephen King is hot. Zowel op het witte doek als op het kleine scherm. De afgelopen jaren verschenen al de series Castle Rock, The Mist, 11.22.63 en Under the Dome en in 2017 bracht zender Audience de boekentrilogie Mr. Mercedes (en Finders Keepers en End of Watch) tot leven. En met succes, aangezien Mr. Mercedes sterk werd ontvangen. Dit jaar verscheen namelijk al een tweede seizoen en volgend jaar moet een volledig derde seizoen debuteren rond detective Bill Hodges en seriemoordenaar Brady Hartsfield.

Sony Pictures Home Entertainment bracht Mr. Mercedes onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.



In Mr. Mercedes tart een gestoorde moordenaar een gepensioneerde poliltie-rechercheur met een reeks lugubere brieven en emails, waardoor de ex-agent gedwongen wordt een eigen, en mogelijk onwettelijke, zoektocht te beginnen om de moordenaar te pakken voor hij weer kan toeslaan.



Serie: Mr. Mercedes - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 50 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609636857 | Release: november 2018 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van Mr. Mercedes zitten vastgeklikt in een amaray Dvd-keepcase. In de binnenkant van de hoes helaas geen extra info over de titels / synopsissen van de afzonderlijke afleveringen.

Beeld & geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven, met op schijf een en twee ieder drie afleveringen en op de derde schijf vier afleveringen. De kwaliteit van het beeld ligt niet ver boven het gemiddelde, met de standaard gebreken van een Standard Definition-uitgave. De kleuren doen het redelijk, al zijn deze duidelijk te verzadigd. De geluidstrack is surround 5.1 en focust zich logischerwijs op de dialoog. Een blu-ray uitgave is in Nederland niet verkrijgbaar, al is de serie wel te zien via Videoland.

Bonusmateriaal
Sony Pictures heeft een kale schijf opgeleverd. Er staan namelijk geen extra's op de schijf en dat is natuurlijk best jammer voor deze aantrekkelijke serie.

Mr. Mercedes al richting seizoen 3!
Over de kijkcijfers van de Mr. Mercedes serie is weinig bekend. Wel is duidelijk dat zender Audience tevreden is over de serie met geliefde acteur Brendan Gleeson. Dit jaar verscheen seizoen 2 en voor volgend jaar staat het derde seizoen gepland, ook weer met tien afleveringen. Bekijk hieronder de trailer van het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'The Orville' seizoen 2!
Series / Video/clip/featurette

Eerste blik op 'The Orville' seizoen 2!

De sciencefictionserie van Seth MacFarlane.

Met een nieuwe video heeft Fox een eerste blik vrijgegeven op het tweede seizoen van The Orville, de sciencefictionserie die in 2017 debuteerde op de zender.

De serie van bedenker Seth MacFarlane (Family Guy, Ted) gaat over de avonturen van het sterrenschip "The Orville" en de bemanning onder het commando van kapitein Ed Mercer, gespeeld door MacFarlane zelf. De serie is een lichte sciencefiction-parodie, overduidelijk met de Star Trek-series in het bijzonder.

In onderstaande video bespreekt MacFarlane zijn serie die in het eerste seizoen twaalf afleveringen kende. Het volgende seizoen, dat gisteren is afgetrapt met de twee uur durende aflevering Ja'loja, krijgt een nog onbekend aantal afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Joker in 'Titans' seizoen 2?
Series / Nieuws

De Joker in 'Titans' seizoen 2?

Het zou goed kunnen!

Het eerste seizoen van Titans is net klaar op DC Universe en volgt Dick Grayson die helemaal doorslaat nadat hij zijn mentor Batman afwees. Maar nu lijkt het erop dat er nog veel meer doorgedraaide scènes komen naar de tweede reeks. Het heeft er namelijk alle schijn van dat we straks de Joker te zien krijgen.

Acteur Curran Walters, die in de serie speelt, plaatste op zijn Instagram-account een foto van Heath Ledger als de Joker. Dat zorgt natuurlijk voor speculatie: zou hij dan te zien zijn? Tegenover Comic Book vertelde Walters al eens te hopen van wel. "Ik zou het geweldig vinden om fans de volledige Jason Todd-verhaallijn te laten zien," begon hij daarover.

De vraag is alleen of dat ook echt kan gebeuren, of dat DC dat niet mag op zijn streamingkanaal wegens een zeker contract dat het kan hebben met Warner Bros. Dat brengt de Joker immers al op meerdere manieren naar het witte doek, gespeeld door Jared Leto en Joaquin Phoenix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steven Spielberg maakt opvallende nieuwe serie
Series / Nieuws

Steven Spielberg maakt opvallende nieuwe serie

Gebaseerd op een kort verhaal.

Regisseur Steven Spielberg ontwikkelt een nieuwe televisieserie. De bedoeling is om de klassieke film Rashomon van de Japanse regisseur Akira Kurosawa tot leven te brengen. Dat is een film uit 1950, van 88 minuten, die nu tot een tiendelige televisieserie omgevormd wordt.

De film en de serie zijn gebaseerd op het korte verhaal In A Grove uit 1922 van Ryūnosuke Akutagawa en presenteert een moord vanuit vier verschillende oogpunten: die van een echtgenoot en echtgenote, een bandiet en een getuige die voorbijkomt en uiteindelijk laat zien wat er gebeurd is.

De nieuwe versie breidt het verhaal flink uit en vertelt tien verschillende oogpunten. De kijker kan enkel het mysterie ontrafelen door alle tien de afleveringen te kijken. Amblin, het productiehuis van Spielberg, kijkt er nu al naar uit. Co-voorzitters Darryl Frank en Justin Falvey laten weten: "We zouden niet enthousiaster kunnen zijn bij het verfilmen van deze buitengewone film tot een nieuwe dramatische mysterie thriller serie."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen