Dvd review Bella Thorne's 'Famous in Love'

Dvd review Bella Thorne's 'Famous in Love'

De alleskunner Bella Thorne heeft haar eigen serie.

Bram de Groot, 20 januari 2019 om 21:46

Ontwikkeld door: I. Marlene King | Rebecca Serle | Cast: Bella Thorne (Paige Townsen), Charlie DePew (Jake Salt), Carter Jenkins (Rainer Devon), Georgie Flores (Cassandra "Cassie" Perkins), Niki Koss (Alexis Glenn), Keith Powers (Jordan Wilder), e.a. | Uitzending serie: 2017 - 2018 | Tv-zender: Freeform
In Hollywood lopen heel wat creatieve duizendpoten rond. Hieronder valt actrice, model, zangeres, videoclipregisseur en actrice Bella Thorne te rekenen. De 21-jarige superster doet eigenlijk alles. Na flink wat filmrollen, waaronder in Assassination Nation (2018), debuteerde ze in 2017 in haar eigen tv-serie Famous in Love, een dramaserie rond een startende actrice en haar privéleven.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 1 van Famous in Love onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.


In het eerste seizoen breekt de doorsnee student Paige door na haar auditie voor de hoofdrol in een blockbuster. Paige moet zien te wennen aan haar supersterrenleven, en aan de onbetwistbare chemie met haar twee mede-hoofdrolspelers. Dit allemaal terwijl ze de hoogte- en dieptepunten beleeft die horen bij een leven als meest gewilde persoon van de stad.Serie: Famous in Love - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 40 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232514 | Release: november 2018 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het debuutseizoen van Famous in Love zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de binnenkant van de hoes helaas geen extra details over de afzonderlijke afleveringen. Op de hoes staan we de titels van de tien afleveringen.

Beeld & geluid
Met vijf afleveringen per schijf staan deze al flink vol, al duren de afleveringen met 40 minuten iets korter dan bij de gemiddelde serie. De beeldkwaliteit is door Warner Bros. zeer redelijk opgeleverd. In tegenstelling tot andere Standard Definition WB-uitgaven is er nagenoeg geen last van kartelvorming, en dat is toch erg fijn. Ook de kleur is verrassend goed. Deze is mooi natuurlijk, maar de sterke kleuren springen ook fraai van het scherm. Een dikke plus! De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1 en deze doet prima zijn werk, maar verwacht geen blockbuster-kwaliteit bij de muzikale ondersteuning. Al met al één van de betere uitgaven van Warner Bros.

Bonusmateriaal
Er zijn geen bonusmaterialen te vinden op de twee schijven. De fans moeten het doen met de tien afleveringen, met de titels Pilot, A Star Is Torn, Not So Easy A, Prelude to a Diss, Some Like It Not, Found in Translation, Secrets & Pies, Crazy Scripted Love, Fifty Shades of Red en Leaving Los Angeles.

Seizoen 2 is afrondend
In april 2018 debuteerde een tiendelig tweede seizoen, maar op 29 juni trok Freeform de stekker uit de serie, aangezien partner Hulu een hoger productiebudget verwachtte. Ook zou actrice Bella Thorne niet door een deur kunnen met showrunner I. Marlene King. Hieronder de trailer voor seizoen 2 van Famous in Love.


Lees meer over: Famous in Love, Bella Thorne, Charlie DePew, Carter Jenkins, I Marlene King, 2017, Dvd

Populair nieuws