Waarom Rupert Wyatt stopte met 'Halo'

Waarom Rupert Wyatt stopte met 'Halo'

Het had niets te maken met Showtime.

Jim Pedd, 19 maart 2019 om 08:00

De Halo-games worden door Showtime tot een serie vermaakt. Eind vorig jaar verloor de serie echter zijn regisseur, Rupet Wyatt. Nu onthult hij eindelijk waarom hij tot die keuze kwam. Tegenover Collider vertelde hij dat er wellicht te weinig kansen waren als regisseur van een serie om zijn visie uit te dragen.
“Toen ik ermee aan de slag ging, wist ik maar weinig over Halo, net als ik weinig wist over Planet of the Apes, toen ik daarmee begon. Dus dompelde ik mezelf onder in de mythologie en realiseerde ik me hoeveel ongelofelijke literatuur er was en hoe diepgaand de verhalen waren,” aldus Wyatt. Maar ondanks dat hij daar enorm enthousiast van werd, bleek de werkelijkheid weerbarstiger.

“Kort gezegd, denk ik dat als ik er eerder mee begonnen was, het wellicht anders was gelopen. Maar als de regisseur van een tv-serie, is het moeilijk om de creatieve architect van een serie te worden. Ik denk dat ik dat nooit zou zijn geworden en dat is prima, omdat er zoveel talenten aan die serie werken.”

Hij had vooral meer tijd nodig, meer geld en had er dan een jaar of twee of drie aan moeten werken om de boel goed te krijgen. “Maar er waren ook andere projecten waar ik aan wilde werken. Dus ik vond het heel jammer om op te moeten stappen, maar het was gewoon niet waar ik voor getekend had.”

Bron: Collider

Lees meer over: Halo, Rupert Wyatt, Showtime

Informatie over de serie: Halo

Populair nieuws